❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sdílení souborů a TISKÁREN (za routerem) - port 445

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
petr725

sdílení souborů a TISKÁREN (za routerem) - port 445

Příspěvekod petr725 » 11 years ago

Můžete mi někdo poradit?
Už delší dobu řeším tenhle problém - chci si připojit tiskárnu na druhým pc přes veřejnou IP adresu (za routerem) a nemám server.. měl jsem v plánu toho dosáhnout UNC cestou \\<veřejná IP>\<sdílená tiskárna>, ale nešlo to..
zatím to zkouším všechno lokálně z jednoho pc a zadávám IP jen tohoto PC, abych si ověřil funkčnost a nemusel nikam jezdit, případně kupovat další router..
tohle všechno jsem vyzkoušel:
- ROUTER - TP-LINK TL-WR741N

- WF.msc .. příchozí i odchozí pravidla, všechno povoleno
- ROUTER/SPI FIREWALL disablováno
- ROUTER - port forwarding (TPLINK/Forwarding/Virtual Servers a rozsah 1 - 65 534 tedy všechny porty povoleny)
- ROUTER/ACCESS CONTROL/add new rule (HOST - má veřejná IP adresa, TARGET - má veřejná IP, SCHEDULE - always)
- windows explorer "\\178.72.250.xxx" a nic.. žádná výzva k zadání loginu

nejdříve jsem zkoušel nastavit zabezpečení citlivě po malých krocích (port 445 - file and printer sharing, 136-139), ale když mi to nešlo, tak jsem všechny porty povolil a všechnu ochranu vypl a pořád nic..
ale zajímavé je, že port 80 - HTTP mi reaguje tak, jak by měl, vypnu ho ve FORWARDING/VIRTUAL SERVERS a nejde, když zapnu - jede

pročetl jsem snad všehny fóra, ale nikde jsem se o tom nedozvěděl, nevíte, kde dělám chybu? Nemá s tím co do činění funkce EDGE TRAVERSAL u příchozích pravidel (wf.msc | příchozí pravidla | sdílení souborů a tiskáren (SMB - in) 'port 445 | místní nabídka, vlastnosti | karta UPŘESNIT | EDGE TRAVERSAL)

jediné, co mě ještě napadá...
možná by v tom mohl být firewall routeru mého poskytovatele, na kterém to padá.. nevíte jak to zjistit?.. ale na druhou stranu když povolím např port 21 na routeru, tak mi ftp jede a tak stejně i u portu 80 pro můj web..

Včera mi přidělili veřejnou IP adresu..
"Dobry den, na zaklade Vasi zadosti, viz nize, Vam byla pridelena verejna IP adresa formou NAT prekladu na nasem paternim routeru. Tim padem se nic nemeni na Vasem stavajicim nastaveni."
0 x

Reesha

Příspěvekod Reesha » 11 years ago

Co takhle VPN ?
0 x

petr725

Příspěvekod petr725 » 11 years ago

Tak už mi to jde..
pustil jsem si tutoriál https://www.youtube.com/watch?v=D-P_i9FuPdo :D
Dík za radu!!

Jen jsem nechtěl instalovat žádný SW třetí strany a nevěděl jsem, že microsoft něco takového má taky.. díky moc! :)
0 x