❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ryhlost spoje

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
fabinek1

ryhlost spoje

Příspěvekod fabinek1 » 11 years ago

Ahoj. Mám naproti sobě 2 sxt a btestem naměřím v poho 80M. Ale jakmile meřím na netu nebo stahuju. Nedostanu víc ja 20M. Nevíte někdo. Co by to mohlo způsobovat? Konektivity je dost . Ta to nezpusobuje
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

btestem TCP ? UDP ?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

fabinek1 píše:Ahoj. Mám naproti sobě 2 sxt a btestem naměřím v poho 80M. Ale jakmile meřím na netu nebo stahuju. Nedostanu víc ja 20M. Nevíte někdo. Co by to mohlo způsobovat? Konektivity je dost . Ta to nezpusobuje

Zdravím,
nepíšeš, co je mezi tím spojem a bránou do internetu.
Zkus třeba, jestli nedochází v některém místě k rozdělování paketů, to jsem již zažil. To způsobuje zdánlivě nevysvětlitelné snížení a kolísání rychlosti.
Když změříš rychlost z toho konce spoje přilehlého k internetu, kolik to jede?
mpcz, 14.12.2013
0 x

fabinek1

test je TCP,
bránou do internetu je router i5 a pak switch a pak ty SXT. Na Routeru je udělané QT a každý klient má nastavené SFQ. Jak nejlépe zjistím, zda se pakety rozdělují nebo ne? Když měřím rychlost na konci spoje tak to je max 20M. ALe Btest spoje na router je 80M
0 x

mpcz

fabinek1 píše:test je TCP,
bránou do internetu je router i5 a pak switch a pak ty SXT. Na Routeru je udělané QT a každý klient má nastavené SFQ. Jak nejlépe zjistím, zda se pakety rozdělují nebo ne? Když měřím rychlost na konci spoje tak to je max 20M. ALe Btest spoje na router je 80M

Zdravím,
jednoduše, Winbox, ping, zatrhneš NEdefragmentovat a zkusíš ping třeba na Seznam o délce 1500 Bytes a postupně přidáváš. Hnedka uvidíš, jestli pakety prochází celé nebo se někde roztrhnou a při jak velkém paketu to začne.
Přiznám se, že jsem stále nepochopil tu popisovanou rychlost odkud a kolik a proti čemu.
mpcz, 14/12/2013
0 x

fabinek1

Celková konektivita do hlavního routeru je 175M, za ním je switch a ze switche spoj SXT - SXT. Pokud se přímo připojím za spoj SXT-SXT a spustím BTest, běží to 80M, ale když měřím rychlost nebo třeba stahuju, tak jen max 20M. Stále nevím, co to způsobuje. V QT jsem zkoušel nastavit různé varianty- SFQ, PFIFO atd., ale bez výsledku.

A co udělat s tím, když se paket rozděluje? jak to nejlépe nastavit? Jeho nejlepší velikost atd.
Naposledy upravil(a) fabinek1 dne 15 Dec 2013 15:34, celkem upraveno 1 x.
0 x

mpcz

fabinek1 píše:Celková konektivita je 175M, spoj SXT - SXT udělá Btestem 80M, ale když měřím rychlost, tak jen max 20M. A co udělat s tím, když se paket rozděluje? jak to nejlépe nastavit?

Promiň, ten popis mi není jasný. Třeba mu ale porozumí někdo jiný ...
mpcz, 15/12/2013
0 x