❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik wifi,lan v jedné síťi

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
lmarek
antispam: Ano

Mikrotik wifi,lan v jedné síťi

Příspěvekod lmarek » 11 years ago

Ahoj

Nevím zda je to vůbec možné nastavit, proto se radši zeptám. Mám server na linuxu DHCP na adrese 172.16.1.1. wifi na mikrotiku mám nastavené na klienta a adresu dostává z dhcp v pořádku, chtěl bych, aby zařízení připojené na LAN na mikrotiku dostávalo adresu ze stejného dhcp serveru žádné routování. Zkoušel jsem vytvářet bridge, ale marně. Podle mého by to mohlo jít nastavit pomoci DHCP Relay, nechci nastavovat další dhcp server na mk.

Routerboard 711-2Hn- Level3

Díky
0 x

query

Příspěvekod query » 11 years ago

od toho je tam právě ten bridge ...
dej rozhraní do LAN a WLAN do bridge a na rozhraní bridge si nastav ip z rozsahu nebo DHCP client ... musí to fungovat.
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 11 years ago

A wlan nastav do mode=station-bridge
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

lmarek
antispam: Ano

Příspěvekod lmarek » 11 years ago

asi dělám něco špatně, ale nemůžu to rozjet bridge jsem vytvořil a přidal jsem mu porty lan a wifi. Do dhcp clienta jsem přidal onen vytvořený bridge, ale adresu nedostal, adresu má pouze wifi klient. Pokud dám u wifi mod station bridge, tak se mi odpojí od wifi. Ještě zmíním, že ap dělá obyč. tp-link, odpoledne mi má přijít mk tak ho vyměním za ten tp-link a uvidím.
0 x

skvedo

Příspěvekod skvedo » 11 years ago

To bude souviset s 3 adresním schématem na wifi. Koukni sem http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wi ... tion_Modes
Ve zkratce na wifi klientovi se dělá NAT na L2 a tak na server chodí všechny dotazy s klientovou MAC.
0 x