❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak zjistím, co mě vytěžuje cpu u mikrotiku 2011 UAS ?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
FRIDOLIN
antispam: Ano

Jak zjistím, co mě vytěžuje cpu u mikrotiku 2011 UAS ?

Příspěvekod FRIDOLIN » 11 years ago

Ahoj lidi, mám problém s jednou stranou sítě na optickém kabelu a již nevím, kde hledat problém. Měl jsem na síti cca pro 45 klientů 433 ku mikrotik, ale neustále kolísala rychlost u klientů, místy to nešlo vůbec. Tak jsem tam jebl RB2011UAS ( s verzí 6.4) , kde jsou nastaveny jen IP, firewall a queues tree jsem zrušil, žádné služby na tom nejedou. Výsledek je však stejný. Při badwitch testu z jiného RB čka to vyleze na 800-900Mb tam i z5, takže propustnost to asi nějakou mít bude :) Pak jsem si všiml že v kolonce firewall conections se nezobrazuje vůbec nic a service port svítí všechny služby červeně. Dal jsem tedy RB do továrního nastavení a i když nic nedělá a nejsou na něm krom továrních nastavení žádné jiné služby, tak cpu jede kontinuálně kolem 45 procent vytížení. Tak nevím, zda je to vadnej kousek nebo se tam děje něco jiného (zkoušel jsem i vypnout všechny interface) ale výsledek je stejný. Tak nevím. Konfiguračně to mám nastaveno stejně jak na jiných částech sítě, ale tam problémy nejsou :(
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

tools -> profiler

btw TCP prenosovka je jaka? Aby ten problem s rychlosti nakonec nebyl zakopanej nekde jinde (ztratovost apod)
0 x

FRIDOLIN
antispam: Ano

Příspěvekod FRIDOLIN » 11 years ago

Dalibor Toman píše:tools -> profiler

btw TCP prenosovka je jaka? Aby ten problem s rychlosti nakonec nebyl zakopanej nekde jinde (ztratovost apod)

tcp přenos je 100 mega a 160 mega při spuštění naráz cca 60 na 60 mega ale to samozřejmě je test na ten přístroj, takže ten se vytíží na 100 proc, jinak by zvládl víc
0 x