Dobrý den,
dostal jsem za úkol pokrýt jeden objekt wifi. Jedné se o restauraci se zahrádkou a salonkem, v podobných situacích jsem vždycky řešil kombinaci Mikrotiku 750 jako routovací zařízení a jako AP Unifi. Doufám, že se mi podaří dobře vystihnout můj problém.
Unifa se nachází v místosti restaurace, když jsem v ní všechno šlape jak hodinky, není žádný problém. Ten se projeví až když vyjdu třeba na zahrádku cca 3m vzdálenou od unifi, dělí mě cca 30cm cihlové zdi. Připojím se k ní, signál tam mám cca 80%, Windowsy ukazují 5 čárek. Zapnu prohlížeč napíšu dejme tomu http://www.seznam.cz, ten se načte bez problémů, zkusím nějakou náhodnou stránku ta se načte taky v pořádku, ale když chci načíst ještě nějakou další tak už nastane problém. Přestane fungovat internet, a unifa přestane odpovídat na ping. Stejné je to u stahování funguje to nějakých 30 sekund a opět se spojení přeruší. Když se odpojím od sítě a znovu připojím, zase mi to jede kolem těch 30 sekund a pak se spojení přeruší. Z vnějšku na ping odpovídá neustále.
Zkoušel jsem vyměnit unifu jestli se třeba jen nejedná o špatný kus, ale problém se opakuje. Obyčejný wifi router TP-Link pokryje celou zahrádku bez problému. Unifa je koupená v brněnské pobočce obchodu 100Mega.
Stalo se někomu něco podobného?
Díky za všechny odpovědi.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problém s Ubiqiutu Unifi
Nevím jestli to může být tím, ale podobný divný chování jsem viděl když je nebo byla v MK verze 6. Přenastaví se tam Max UDP Packet Size - vyzkoušej ho nastavit na 512. IP -> DNS -> Max UDP Packet Size=512
0 x
- klobasanet
goblajz píše:Nevím jestli to může být tím, ale podobný divný chování jsem viděl když je nebo byla v MK verze 6. Přenastaví se tam Max UDP Packet Size - vyzkoušej ho nastavit na 512. IP -> DNS -> Max UDP Packet Size=512
Tohle by s tim ale nemělo souviset ne?
.. Myslim že se mi tohle stalo párkrát taky, vykopnul sem jednotku, přeinstaloval ten unifi controller a pak to začlo chodit..
0 x
Přes controller data nejdou.
Ping ze strany drátu nemusí být průkazný - běžná konfigurace je, že to je management na "untagged" a wifiny jsou jednotlivé VLANy. Čili klidně může být problém jinde, než na unifi.
Ping ze strany drátu nemusí být průkazný - běžná konfigurace je, že to je management na "untagged" a wifiny jsou jednotlivé VLANy. Čili klidně může být problém jinde, než na unifi.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.