❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
EapBoard Mikrotik
EapBoard Mikrotik
Chci se zeptat nejakeho odborníka přes mikrotik.Mam v siti jedno zarizeni mikrotik clienta eap board na 5ghz.Funguje dobře ale nemuzu se do neho dostat přes wlan zkratka přes wifinu se do nej dalkove nepripojim.Zkousel jsem portscan a ani jeden port není otevreny.Potom se mi ještě pripojuje na muj dhcp server stále s jinou IP jako by chtěl pridelit druhou lokalni IP.Mam, teda doufam ze vnem mam nastavenou jednu IP statickou a myslim ze dhcp client jsem vnem vypnul.Jak se da vypnout to pridelovani IP adres a potom jak mam umožnit pristup z wlan na zarizeni?Mozna jsem mu nastavil firewall nebo nevim co a proc je uzavreny z venku.Prosim napiste mi krok za krokem jak to udelat.Musim ktomu zakaznikovi a udelat to unej tak mi jde oto at vim presne co prestavit.Dik za rady
0 x
vypadato, ze si tam nechal ten defaultne nastaveny firewall, ktery blokuje veskerou prichozi komunikaci z wlanu na routerboard... Je potreba z lokalni site se do eapboardu pripojit a smazat vsechny pravidla v / ip firewall filter
0 x
Jan Ptáček
Dik uz mi to funguje.Jeste se chci zeptat jak se da nastavit ten vysilaci vykon?Mam vtom nastaveni manual tx power pak země cz a podtimje anténa gain ale nikde nemuzu najit nastaveni vystupniho vykonu potrebuju to zesilit a nevim jak.
0 x
pokud mas nastaveno manual tx power, tak pak kliknout na advanced settings a nahore se objevi zalozka tx power, tak zvolit volbu card rates
0 x
Jan Ptáček
Musel jsem přes winbox protože přes webfig jsem tu volbu nenasel.Uz mi to jede jak ma.Dekuji za rady.
0 x