❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Sháním zázračný spoj na 4,5 Km :-)

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
lyra
Kontaktovat uživatele:

Sháním zázračný spoj na 4,5 Km :-)

Příspěvekod lyra » 12 years ago

Takže vysvětlím situaci... Máme stavající spoj na sítech v 2,4 Ghz..... poslední v cele síti. Vede mimo zastavěne oblasti ale kapacitně samozřejmě nemuže vyhovovat.
Ale nutno říct že pasmo 5 Ghz tam zarušené je dálkovými spoji konkurence
Potřeboval bych nahradu za něco silnějšího na přenos, řekneme 20 MBit FD...ale má to háček.
Pokud bych tam mohl dat 2x 65 cm anteny tak není problém.. Ovšem majitel na te samotě nechce slyšet o větší anteně než 35 cm a nebo síto co je tam ted... Andrew cca 30 x 55 cm .

Davat na takovou vzdalenost na malou potrebu rychlosti 10 Ghz ( 30 cm anteny obe) mi prijde spatne a nemuzu tam mit spoj ktery ma naladu podle počasí. Když tam ovšem budu stavět na sítech v 5 Ghz mam obavy o rušení z opačné strany síta kde je male město a to tam svítí celým obsazeným 5 Ghz pasmem.
10 Ghz tam take něco bude vysilat zatím se to nezkoušelo měřit.

Chi jen názor samozřejmě typu vykopej si optiku nebo pronajem od 02 :-) nemusím číst
Díky
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

co tak 9G od insidera?? bude to stat pulku co 10Ghz a tech 40Mbit i s 30cm parabolama to na tu vzdalenost prenese....
0 x
Jan Ptáček

trandak
antispam: Ano

Příspěvekod trandak » 12 years ago

Jirko, a JRC 24 Extreme tam nemůžeš dát?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

podme na to jinak, proc nechce slyset ten umak o antene 65cm ? co ma za problem, dilema ze mu to zjebe design sveho domecku ci co ? takovy lidi jsou peklo, vyhnout se jim pokud to jde, proste jit jinam, protoze abych pro nalady nejakyho panaka tapal a lovil reseni, ktere mozna ani spolehlive jet nemuze pri dodrzeni male anteny na strane toho panaka, tak to za to leckdy nestoji...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

jenze bohuzel leckdy neni jine reseni a pokud by to slo, tak by tu tazatel asi nepsal....
0 x
Jan Ptáček

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

lyra píše:Ale nutno říct že pasmo 5 Ghz tam zarušené je dálkovými spoji konkurence

Já bych se toho teda nebál.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

net.work - jaaaj kolikrat sem si myslel ze jine reseni neni...a ono nakonec ve vetsine pripadu bylo, jen se musi clovek snazit. Ja ted hledam alternativni trasy na patere, protoze jdem s koncem leta z objektu CRa a clovek se kurna zapoti...nicmene zatim to vypada na zdolani hodny ukol.

dalkove spoje, tech bych se taky nebal...nejlepe zkusit a uvidi se...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

Na dotaz kde to je... Jedna se o spoj u Nového Strašecí a Řevničovem. Nebudeme se nikam rozšiřovat tím směrem.

trandak píše:Jirko, a JRC 24 Extreme tam nemůžeš dát?

Díky za reakci.. 24 dB antena extrem by chtela zkusit,ale experimentujte na funkni pateri kdyz nemame možnost to pustit jinudy.

Na predchazenici sajtu kam to ma vedst je cca 7 spoju v pasmu 5 Ghz ,takže tam asi je nejvetsi problem.
9 Ghz na tu vzdalenost nevím... Na krátke spoje OK,ale na tu dalku s 30 antenama ? Prosim kdo to ma napiste mi PM pokud máte zkušenost.

Ten člověk co tam bydli neni majitel a majitel nechce o změnach anten slyšet maximalně stejnou , je tam slaba tyc a nesmi se na to šáhnout dle slov majitele.
0 x

trandak

Příspěvekod trandak » 12 years ago

Jirko mám je skoro všude a nemůžu si stěžovat, mám je nasazené od několika stovek metrů po nejdelší skok a ten je 6km a bez problémů a tady ve Zbiroze kde je docela rušno tak je jedna strana na 5km v Nku a bez problémů...
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 12 years ago

A na druhou stranu 65 cm antenu dat lze? Nebo to musi byt 2x35cm, tedy 2x24 dB anteny?

Sito v 5G pasmu ma pri techto rozmerech zisk max. 25 dB, coz je o 1-1,5 dB vic nez ta JRC24EX, ale zas bude brat vic ruseni, a jestli je tam ruseni zezadu, pak je to naprd, a limcovka vyhovi vyrazne lepe.

Osobne bych tedy zkusil dat 2x JRC limcovku, pokud mozno na jednu stranu 65 cm tim lip.

Stavel bych to s JRC24EX MIMO a rockety, to by tech 20 Mbit FD dat melo.
0 x