Přeju pěkný den,
po připojení mikrotika na O2 hotspot mi vše funguje, akorát mám problémek s login stránkou. Po připojení k hotpotu, například pro rebootu mikrotiku nebo rebootu hotspotu od o2 se zobrazuje webová stránka na které je potřeba zadaj jméno a heslo. Potřeboval bych tuto akci dělat mikrotikem. Jde nějak pomocí scriptu odeslat pakety, které bych si chytil?
Díky Ruda
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
O2 hotspot automatický login
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
reset píše:Jeste jednou a cesky, co potrebujes chytit?
Teď to po sobě čtu po delší době a dochází mi, že to není zrovna srozumitelné.
Na chalupě má O2 WiFi Hotspot. Na tom hotspotu je login stránka, kde se zadává jméno a heslo. To jméno a heslo mám a funguje. Zadává se po každém navázání připojení k hotspotu.
Na střechu jsem si dal routerboard v gentleboxu a připojil k zmíněnému hotspotu. Po připojení je potřeba zadat zmíněné údaje a kliknout na stránce hotspotu na OK. Tohle potřebuju udělat automaticky (z mikrotiku).
Napadlo mě, že bych nějak odchytil data co se odesílají hotspotu po kliknutí na OK. Tyto data bych potom rád odesílal v případě, že se mikrotik nedopingne někam do internetu.
Doufám, že je to trošku pochopitelnější. Díky za trpělivost!
0 x
Potrebujes mu jen poslat pres POST/GET prislusny udaje. Pokud to teda navic netestuje referrer. Ale i to se da fejknout. Rekl bych, ze mikrotik tohle neumi, ale nenim nikdy jsem po tom nepatral.
0 x
-
Mám podobný, ne-li stejný problém. Na mikrotiku 2011UAS-2HnD mám 2x WAN. Na ether 1 mám DHCP serverem přidělovanou adresu 192.168.11.107/21 (brána 192.168.8.200). Na ether 5 mám DHCP server přidělovanou adresu 172.20.1.22/24 (brána 172.20.1.140). Pčidělování na WANech je na základě platné MAC adresy. Zbytek portů je v bridge.
Na internet se připojuji skrze port ether 5 a pokaždé musím zadávat přihlašovací údaje do internetu. Hotspot, který mě připojuje do internetu je postavena na mikrotiku RB493G. Znám jeho IP i MAC.
Rád bych ten svůj mikrotik nastavil tak, abych do něj někam (pravděpodobně někam do nastavení hotspotu) zadal přihlašovací údaje na internet abych toto nemusel zadávat při každém připojení nebo výpadku spojení. Snažil jsem se hledat na www. mikrotik.com, na google a všem radám tak nějak rozumím a vyzkoušel jsem to, ale jak to tak vypadá potřebuju pořádně nakopnout aby mi to začalo fungovat. Najde se tady někdo, kdo mi s tím poradí. Děkuji
Na internet se připojuji skrze port ether 5 a pokaždé musím zadávat přihlašovací údaje do internetu. Hotspot, který mě připojuje do internetu je postavena na mikrotiku RB493G. Znám jeho IP i MAC.
Rád bych ten svůj mikrotik nastavil tak, abych do něj někam (pravděpodobně někam do nastavení hotspotu) zadal přihlašovací údaje na internet abych toto nemusel zadávat při každém připojení nebo výpadku spojení. Snažil jsem se hledat na www. mikrotik.com, na google a všem radám tak nějak rozumím a vyzkoušel jsem to, ale jak to tak vypadá potřebuju pořádně nakopnout aby mi to začalo fungovat. Najde se tady někdo, kdo mi s tím poradí. Děkuji
0 x