❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB751U-2HnD a software
Re: RB751U-2HnD a software
Tak zítra vlezu na půdu a pohledám krabici, ve stole doklad a zašlu zpět ať to v záruce opraví. Díky za podporu.
0 x
jen pro ujisteni a pro zajimavost se zeptam
tvuj RB je pripojeny do notesu pres WiFi, ne kabelem... je tak (aspon dle tveho IF listu to tak vypada)? A pokud das scan v RB - na stejnem IF na kterem vysilas wlan1, tak dostanes hlasku o odpojenem RB... je tak?
Pokud je na obe otazky odpoved ano, pak ti zadna reklamace nepomuze... je to naprosto korektni stava ona hlaska o odpojeni tam ma byt
pripoj se k RB kabelem a pak scanuj...
Spis mi to prijde zatim na neznalost, nez na reklamaci
je jasne, ze pokud zapnes kodovani napr. WPA2 a das apply, tak se ti WiFi odpoji a WinBox spadne s chybovou hlaskou, protoze nemas profil pro WPA2 ulozeny na notasu pro danou novou sit.
Btw. to se nikde v navodu nepise, ze by meli lidi konfigurovat RB po kabelu?

Pokud je na obe otazky odpoved ano, pak ti zadna reklamace nepomuze... je to naprosto korektni stava ona hlaska o odpojeni tam ma byt

Spis mi to prijde zatim na neznalost, nez na reklamaci

Btw. to se nikde v navodu nepise, ze by meli lidi konfigurovat RB po kabelu?

0 x
Moc díky. Ano připojení je přes wifi mezi RB a notebookem. Zkusím propojit kabelem UTP přes switch. Myslel si to tak?
0 x
myslel jsem si to
takze, sdel nam, ceho presne chces ve vysledku docilit a jaky je soucasny stav
UTP kabel muzes pripojit primo mezi RB a PC 

0 x
Logos píše:myslel jsem si totakze, sdel nam, ceho presne chces ve vysledku docilit a jaky je soucasny stav
UTP kabel muzes pripojit primo mezi RB a PC
Mám k valn1 kde nastavuji pro skenování anténa 2 založit ještě vlan 2 pro skenování vnější anténou?
U notebooku nemám funkční síťovku proto připojení přes Wifi. Ve vedle stojícím pc mám W7ky a tam mi nejde winbox pustit. neznaš nějaký trik jak ho spustit pod w7
0 x
pod Win7 WinBox normalne funguje... vetsinou je problem ve spatne stazenem exe souboru. Stahni si WinBox z MK (pripoj se na nej pres web a stahni z menu).
Takze chces na MK WiFi kartou prijimat internet a poustet po kabelu do site?
0 x
Logos píše:pod Win7 WinBox normalne funguje... vetsinou je problem ve spatne stazenem exe souboru. Stahni si WinBox z MK (pripoj se na nej pres web a stahni z menu).
Můj stažený WinBox fungue pod XP ale ne pod 7kama. Napiš mi prosím odkaz kde je ke stažení spolehlivá verze.
Můj cíl je Přijímat wifi přes externí anténu do RB a z RB ji poslat dál, jak kabelem UTP, tak i wifi po celém r. domě.
0 x
Tohle nejde. Tento RB ma pouze jednu wifi kartu. Na to co pises potrebujes RB se dvema wifi kartama nebo jeste dalsi RB na prijem. Externi antena je pouze proto, kdyz interni je slaba a nestaci tak se da nahradit externi.
0 x
simotech píše:Tohle nejde. Tento RB ma pouze jednu wifi kartu. Na to co pises potrebujes RB se dvema wifi kartama nebo jeste dalsi RB na prijem. Externi antena je pouze proto, kdyz interni je slaba a nestaci tak se da nahradit externi.
RB 751U má výstup do portů RJ 45. Nebo na co je má?
Koupil jsem ho proto, že chci přijmout wifi signál a po netu poslat dál, a to se mi nedaří pro nefunkčnost ex antény
Interní antény vysílají spolehlivě. Z půdy dvě patra dolů. Ale na externí nechytím nic.
Mám ověřeno že z portů RJ45 na RB nejde přímo připojit PC, ale přes switch ano.
0 x
Děkuji za podporu a nasměrování, už mi to běhá.
Mám ve Wireless Tables - wlan1 nastavené na 2Ghz. a ten najde řadu připojných bodů.
Jestli to dobře chápu na 5GHz bych měl mít wlan 2. A to právě nevím jak udělat.
Pokud s tím máte někdo zkušenost poraďte prosím?
Mám ve Wireless Tables - wlan1 nastavené na 2Ghz. a ten najde řadu připojných bodů.
Jestli to dobře chápu na 5GHz bych měl mít wlan 2. A to právě nevím jak udělat.
Pokud s tím máte někdo zkušenost poraďte prosím?
0 x
NA RB751U-2HnD neudelas 5GHz pred koupi je treba si prostudovat co kupuji.
http://routerboard.com/RB751U-2HnD
http://routerboard.com/RB751U-2HnD
0 x
Je tam nastavení Nstreme Dual a v něm je 5GHz. Fotka je v příloze. Ale nemůžu to uložit pod stejným názvem wlan1, potřebuju založit wlan2.
- Přílohy
-
- 5GHz.jpg (178.16 KiB) Zobrazeno 3070 x
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
dagles97 píše:Je tam nastavení Nstreme Dual a v něm je 5GHz. Fotka je v příloze. Ale nemůžu to uložit pod stejným názvem wlan1, potřebuju založit wlan2.
Mas stesti ze jsi v zacatecnicich

RB751U-2HnD ma jednu kartu na 2,4GHz
Takže jí nastavíš buď na příjem v pásmu 2,4GHz nebo na vysílání v pásmu 2,4GHz. Nic jinyho tam NEJDE.
Nstreme je nadstavbovy protokol ktery pouziva Mikrotik k zlepseni datoveho toku. Kompatibilni je pouze s jinym zarizenim Mikrotik.
Nsteme Dual je doplnek pro postaveni FullDuplex P2P spoje za pouziti dvou radiovych karet idelane na frekvenci 5GHz kvuli frekvencnimu odstupu. Takze na tvem RB to nepojede ani nahodou protoze nemas dve radiove karty. Na tohle se pouzivaji RB433AH nebo RB800 apod.
To ze v menu kdyz zadas novej interface mas moznost zvolit Nstreme Dual a u toho je polozka 5GHz je proste to samy jako kdyz na windows mas internet explorer ale pocitac nemas pripojenej do internetu. Proste ten software to umi ale tvuj hardware to neumi.
0 x
Bývalý ISP...
Mám ještě jeden problém a tedy prosím o radu. Když ve Winboxu ve Wlan1 dám skenovat tak mi to najde řadu sítí. K některým znám heslo. Když zmáčknu Connect u té co znám heslo, tak se mně to nezeptá na heslo a také se nic nestane. Ani nevím kam heslo k vybranému připojení vložit. Prosím pora'dte jak toto vyřešit?
0 x