Zdravím,
nedávno se mi podařila taková blbost.
mám tyhle kleště
http://www.bscom.cz/profi-blue-ii-krimp ... f=zbozi.cz
předpokládám, že asi takřka všichni používáte podobný.
nedávno jsem koukal, že ten křížovej šroubek pod lisem na RJ45 je nějakej volnej, tak jsem vzal šroubovák a začal ho utahovat. Po pár otáčkách mi ale došlo, že už asi nic neutáhnu, protože to je šroubek na štelován čelistí.
No a od té doby dělám koncovky většinou tak na 2-3 pokusy. Zůstávají nedocvaknuté datové konektory.
Neví někdo, jak to seštelovat? Nějaká finta, postup? Nebo prostě točit šroubem a namačkávat koncovku za koncovkou, dokud to nebude fungovat správně?
díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak seštelovat krimpovačky
Kup si nove, nam se to zacalo v posledni dobe stavat taky u fungl novych. Rekl bych , ze nejaka vyrobni vada. A to kupujeme stale stejne. Tamty letely do kose.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
to se mi zrovna nechtělo....
určitě je to tím šroubkem. Počátek dělání špatnejch koncovek datuju k okamžiku, kdy jsem s tim začal točit
Tak si říkám, jestli není metoda, jak to našroubovat do původní funkční polohy. Ale asi to stejně dopadne tak, že koupim jiný

0 x
A když tim šroubkem točíš v opačném směru než si točil zlepšení nenastává?
0 x
Tak jsem došel pro svoje kleště (mám ty samé) a odvážil se povolit ten šroubek a zjistil že drží pouze tu věc co promáčkne plastovou západku na konektoru a přimáčkne kabel, žádný rozhození čelistí se u mě nekonalo.
0 x
Mazzalo píše:Tak jsem došel pro svoje kleště (mám ty samé) a odvážil se povolit ten šroubek a zjistil že drží pouze tu věc co promáčkne plastovou západku na konektoru a přimáčkne kabel, žádný rozhození čelistí se u mě nekonalo.
Ano, přesně to samé jsme si taky myslel

Otáčet zpět jsem zkoušel, ale šroubek nebyl původně utaženej na max. takže nevim, kde je ta ideální poloha. Navíc není pokažená každá koncovka, ale řekněme každá třetí, takže se to těžko odhaduje. opticky žádnou změnu na kleštích nevidím, takže to odhadnout nedokážu.
0 x
Zkusil jsem si cvičně cvaknout koncovku a žádnou změnu nepozoruju. Víc se mi jich cvakat nechce 

0 x
tak to šteluju... tak ten šroubek mění vzdálenost mezi přední stěnou a čelistma, které zamačkávají kontakty. Teď už jen nají správnou vzdálenost
0 x