❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

bezpecne napeti po koaxu na strechu, kolik muzu amper ?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

bezpecne napeti po koaxu na strechu, kolik muzu amper ?

Příspěvekod zubodravec » 12 years ago

Na strechu mi vede 2x Cavel Sat 501
http://www.k-digi.cz/x248-1-cavel-sat-501

Delka trasy je cca 25-30m.

Po koaxu chci pres trafo 24-48V stridavych dostat na strechu v boxu zpet 230V, bohuzel wodaplug ma napajeni primo 230V

Spotreba vsech zarizeni na strese nize Prikony podle stitku :
1) Vysilac http://www.i4wifi.cz/airgrid-m5-hp-airm ... d2195.html , 24V/0.5A POE - DC
2) Wodaplug, http://www.i4wifi.cz/wodaplug-powerlan- ... d1307.html , 100az 240V - 0,25A - AC
3) Maly switch 5 portu, 9V - 0,5A DC
>
Muzete mi poradit zda muzu pouizt Pod strecho jako inektor 48V stridavych z Trafa a na strese zpet 230V dostat z trafa a aby to utahlo ty tri aktivni prvky ?
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

:shock:
To bych asi nedělal!!!
Pokud je to tahle kratka trasa, neni jednodužší natáhnout UPTčko, po kterym mužes napájet a zároveň přenášet data?
0 x

Mazzalo

Příspěvekod Mazzalo » 12 years ago

Ten wodaplug bude mít v sobě určitě trafo 230V->5-12V nebylo by řešení ho rozebrat a napájet přímo nízkým napětím? Bude to možná za cenu ztráty záruky, ale určitě lepší než na střeše vyrábět 230V.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Majitel cinzaku na strechu privedl jen dva koaxy do foroty. Neni zadna jina moznost dotahnotu dalsi kabel na strechu.
V coinzaku poskytneme sluzby vice domacnostem. Proto heldam reseni jendoduche na udrzbu.
Tedy rozebirat modem je spatna cesta. Kdyz se rozbije nemuzem ihned vymenit za jiny.
Cele reseni s Wodaplugu po STA je pro nas vyjimecne a pochybuji ze to nekdy v budoucnu zopakujeme.

Takze opet se ptam. Muze mi nekdo doporucit trafo a spocitat jaky odber muzu mit na strese ?

Mazzalo píše:Ten wodaplug bude mít v sobě určitě trafo 230V->5-12V nebylo by řešení ho rozebrat a napájet přímo nízkým napětím? Bude to možná za cenu ztráty záruky, ale určitě lepší než na střeše vyrábět 230V.
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

ty koaxilni kabely jsou tam napevno zahozeny ve zdi? obvykle se to dava do husiho krku...
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

nedavno jsem tahal z husiho krku 230V kabl, mekky, tusim 3x1,5mm a sel teda silne z prdele, krk zdeformovany ve zdi. kdo to mel kurna tusit...vyndal sem ho a uz sem nedovedl tim krkem protahnout NIC. Nastesti byl jeste jeden krk, kterym sem protahl co sem potreboval, ale tim chci rict, ze nespolehej se na husi krky co jsou roky ve zdi...kdovi jak je tam kdo dokurvil. Neni vyjimkou i to, ze sem uz videl stary komunisticky zeleny koaxial napevno ve zdi, zadnej krk...
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Cca 15W proženeš UTPčkem, při 48V 30W. Průřez tvého kabelu je přibližně odpovídající dvěma UTP drátkům. Takže vcelku bezpečně tam dostaneš 2x30W (dva kabely). Otázkou je, jestli ti to bude stačit ... údaje o vodaplugu jsou takový, jak bych řekl, plusmínus autobus. Hodně ztratíš na převodu na 230V, ale to ti nepovím kolik.
A abych pravdu řekl, hnát tam střídavinu mi nepřijde jako dobrej nápad.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

ludvik píše:Cca 15W proženeš UTPčkem, při 48V 30W. Průřez tvého kabelu je přibližně odpovídající dvěma UTP drátkům. Takže vcelku bezpečně tam dostaneš 2x30W (dva kabely). Otázkou je, jestli ti to bude stačit ... údaje o vodaplugu jsou takový, jak bych řekl, plusmínus autobus. Hodně ztratíš na převodu na 230V, ale to ti nepovím kolik.

osobne bych tam radeji asi vedl DC napeti a to oddelil kondikem, aby to neslo do toho vodaplugu. konverze z DC na AC 230V ale bude asi horsi...
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 12 years ago

Kup si toto

http://shop.cznet.cz/p160-multilet-eab- ... s-zasuvka/

Je to pasivní, stačí ti jeden koax na data i na napájení.
0 x

jopo

Příspěvekod jopo » 12 years ago

spocitaj si prierez koaxu a klasickeho UTP.
mam otestovane napajanie DC/DC po UTP (pouzite vsetky zily len na napajanie) na 750m, kde pri zdroji je 54V a na konci 38V a dava to stabilne tych 25W. pokial bude mat ten koax podobny prierez, tak aj pri striedavom prude a trafe dostanes z toho aj 50W na tych "par" metroch.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Konverze z DC na 230V stridavych ma shodou okolnosti patentovany muj kamarad. Zarizeni se jmenuje Batnet, snad jako jediny zdroj umi sinusoidu na vystupu takze to oceni ldii kteri na vstup soupnou Baterii, ta se pak nenici jakokdyz z toho odebira menic ktery dela pilovy signal a to levny menice delaji pilovy signal. Ale do tohodle reseni nejdu. Porejednal jsem problem se Smitkou z SVM, vyberu Toroid ktery umi 2x 24V (zapojim do serie vystupy a mam 48V)podle propoctu ubytku na vystupu budu mit cca 42V/190V. Vsechny zarizeni ktere budu pripojovat maji vstup na 100-230V stridavych. Otestuji na stole a pak s tim pujdu na strechu.
Walkeer píše:
ludvik píše:Cca 15W proženeš UTPčkem, při 48V 30W. Průřez tvého kabelu je přibližně odpovídající dvěma UTP drátkům. Takže vcelku bezpečně tam dostaneš 2x30W (dva kabely). Otázkou je, jestli ti to bude stačit ... údaje o vodaplugu jsou takový, jak bych řekl, plusmínus autobus. Hodně ztratíš na převodu na 230V, ale to ti nepovím kolik.

osobne bych tam radeji asi vedl DC napeti a to oddelil kondikem, aby to neslo do toho vodaplugu. konverze z DC na AC 230V ale bude asi horsi...
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Tohle je take zajimave,
sice drazsi, ale eslispravne chapu, obejdu multiwsvich domovni a injektuji internet do kabelu hned za multiswitchem.
Snese se to s Tv pasmem nad 40 MHZ az 2 GHz ?
Mam zavolat Dolezalovi ?

melvi píše:Kup si toto

http://shop.cznet.cz/p160-multilet-eab- ... s-zasuvka/

Je to pasivní, stačí ti jeden koax na data i na napájení.
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 12 years ago

Nesnese se to s TV pásmem. Myslel jsem že máš jeden koax úplně volný.
0 x