mpcz píše:tark píše:s takovouhle kalkulaci se samozrejme nevyplati

diky za rady panove ...

Zdravím,
poněkud se zpožděním jsem si přečetl přesné zadání úkolu.
Takže pokud máš jistotu, že přenos bude do 40 Mbit, pak je volba jednoznačná: bezdrátový nstreme DUAL. Na ROS je to systém namontuj a zapomeň. Co se týká kvality, myslím, že budeš mít problém ho rozpoznat od optiky. Montáž máš bezproblémovou, 2 hodinky to spraví. Lehká nevýhoda je nutnost použít dvě antény na každé straně, což by při jejich velikosti nemuselo vadit. Dá se to udělat i s jednou duální, ale zatím jsem takovou, které funguje stejně jako 2 separátní neviděl. Při poruše, které stejně nenastane máš vše pod kontrolou. Cena mírná. Horší, pokud to bude přes 40 Mbit, pak už bys musel šáhnout po NV2 nebo N, to už ale není ono, ping vzroste docela dost, odměnou je ale přenos až do 100 Mbit.
Tak to zvaž.
mpcz, 19/08/2012
Tak priznam se trosku budu oponovat. Problem rozpoznat bezdratovi spoj od optiky je velka veta, ale nevim co tam kolega bude provozovat, ale kazdy sulda co pari hry tak to pozna. :-] Separatne fungujici anteny neni problem, ale proc rovnou nevzit mimo kdyz uz se tak hojne pouzivaji. Nerikam ze dv separatni anteny nejsou lepsi, ale zabira to misto, ufly apod.. Nekolik prvku ktery casem straceji svoje parametry, takze otazka casu. Dle meho nazoru kdyby to mnel resit Dual NStreamem mi pripadn uz jako prezitek, je to dobra vec, efektni, ale dnes kdyby dalt 2x SXT nebo 2x NanoBridge 22 proti sobe tak to ma podstatne jednodusi a vyssi spolehlivost. Jelikoz kdyz tam pojde jeden chain tak se nic nedeje, dual nstream lehne. NEvsiml jsem si ze by nekdy NV2 protokol na P2P spoji zvedl propustnost? To je asi nejaka novinka, N je pouze rozsireni ktere je dneska beznou hrackou. Ja doposud pouzival NV2 pouze na stabilizaci klientu v zarusenem prostredi, coz zpusobilo snizeni momentalni prenosovky, zhorseni pingu, ale jaks taks stabilni spoj. Pokud se mylim vivedte mne z omylu. Prenos 100MBit si i ja pomalu netroufam rict, sice kratka vzdalenost, teoreticky mensi ruseni. Ale urcite bych rekl v N tak 80-90M HDX 40M FDX. Priznam se na speedtestu jsem 100M videl jenom jednou, a to byla momentalka, ne prumerna, ale buh vi. Netvrdim ze se ta 100M jednom smerem teoreticky da prohnal, ale s prominutim rozpoznani od optiky bude jednoduche ze ta pri 1G ma latenci pod zpozdeni klavesnice, tento bezdratovi spoj tak 30-50ms coz si myslim ze je velice pozna u hrani her apod... A to same u A spoje kdyz pojede na 40M pri dataretu 54M, to bych chtel videt jak to pojede :-] A ze to nepozna nikdo z optiky mi pripadne az moc velke slova. [ a povedl se mi i 70M FDX s 30-50ms spoj v 5GHz ale to jsou extremy do nebe volajici, kdy te omezuje 100MBit ethe na strane. ale to je na jinou debatu]
Ale kazda rada je dobra, a jsme to na polemizaci. Ja pred 4 roky bych volil bezdrat, ale dnes bych radsi koupil laserbit nebo to zakopal nebo udelal prevesem. Jelikoz kanaly dochazi jak vstupenky na Batmana.
S Pozdravem Richard
PS: jo a za ty prachy Dual NStream spoje si ty spoje tam muze koupit dva do bondingu a kdyby jeden lehle tak to pojede prez druhy, nebo druhy muze miti take dis, a v pripade potreby udela en a je klid. :-]