Páni,
začínam mať problém s jedným spojom NB22 - NB22. Posledných pár mesiacov rapídne slabne signál...vid prílohy z DUDE. Žeby odchádzala jedna strana? Denný graf ukazuje...ze dnes poobede spadol signal o par db....a drzi sa to dole. Už toto niekto videl u nanobridge?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nanobridge5, slabne signál
- midnight_man
nanobridge5, slabne signál
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 13 Jul 2012 23:42, celkem upraveno 1 x.
0 x
- midnight_man
neteče do něj voda? dneska byly co vím na slovensku docela lijáky, tak by to sedělo...
U NB ani rocketů, co máme na spojích, jsem ještě nic takového nepozoroval, i po více než roce signál sedí stále na stejných hodnotách. Jestli něco klesá, tak jsou to spoje na mikrotiku, kde ale může být příčin víc (pigtaily, voda v konektoru, vadná karta, rozdílné verze ROS apod.)
jinak předpokládám, že obě strany spoje jsou pevně uchycené, v cestě neroste strom atd.
U NB ani rocketů, co máme na spojích, jsem ještě nic takového nepozoroval, i po více než roce signál sedí stále na stejných hodnotách. Jestli něco klesá, tak jsou to spoje na mikrotiku, kde ale může být příčin víc (pigtaily, voda v konektoru, vadná karta, rozdílné verze ROS apod.)
jinak předpokládám, že obě strany spoje jsou pevně uchycené, v cestě neroste strom atd.

0 x
- midnight_man
S tou vodou to napadlo aj mňa..ale do nanobridge aby natiekla voda??? Mame ich desiatky kusov na sieti a ešte som nikdy neriešil vodu v nich. Spoje na mikrotikoch lietajú pomerne dosť..hlavne 802.11a s XR5 teplo/zima, den/noc je rozdiel aj 5-7dB. Ale nezatiekli, nemajú ako (JR200).
Je možné že v ceste tým NB22 je stromec dáky....aj si matne spomínam. Ale aby za 2 mesiace narástol? Alebo ten skok dnes poobede? Skôr to vidím na rádio KO.
Podľa tých grafov tomu začalo šibať, keď boli tie 40°C horúčky. Zrejme to neprežila jedna strana....
Od tepla by to nebol jediný HW, ktorý to neprežil....
Je možné že v ceste tým NB22 je stromec dáky....aj si matne spomínam. Ale aby za 2 mesiace narástol? Alebo ten skok dnes poobede? Skôr to vidím na rádio KO.
Podľa tých grafov tomu začalo šibať, keď boli tie 40°C horúčky. Zrejme to neprežila jedna strana....
0 x
Pouzivame nano bridge i Bullety M na patere a to jiz od prvni chvile co to bylo v CR. Sice jsme ze zacatku bojovaly se spatnym FW 5,0 ,ale pak od te doby bez problemu. Nestalo se nam ze by se prehral paterni spoj , ani že by prestal mit citlivost. Jedine co se stalo bylo vniknuti vody do prijimace- nase chyba- a dale poskozeni SW od blesku. Muze to zpusobit i ruseni,z jedne strany nemusis nic videt a presto spoj se nespoji, zkusit na cas jiny kanal.
0 x
- midnight_man
skusal som v noci vseliake frekvencie..nepomohlo nič.
Ako sa Vám tam dostala voda? ...no aj tak voda sa musí vysušiť pri takých teplotach ake su tu dnes.
Ako sa Vám tam dostala voda? ...no aj tak voda sa musí vysušiť pri takých teplotach ake su tu dnes.
0 x
osobne by som sa zameral na ten strom... nanobridge mi blbol na vela sposobov ale takto veru nie
0 x
- midnight_man
midnight_man píše:Podľa tých grafov tomu začalo šibať, keď boli tie 40°C horúčky. Zrejme to neprežila jedna strana....
Tomu teplu bych asi docela věřil. On se NB docela hřeje sám od sebe, jestli jste to někdy někdo měli rozdělané, víte, jak je tam "řešeno" chlazení.
Jinak s tou vodou jsem jen tipoval, na síti máme NB stovky a nikdy se nám to nestalo, akorát u jednoho kusu jsem se setkal s blbě utěsněným krytem, který jsem pro jistotu radši obtáhl vulkanizačkou. Ale velmi podobné problémy se signálem kvůli vodě jsme měli u jednoho JRC Duplex s rocketem, chyba byl blbě zaizolovaný pigtail (jak jinak).
0 x
obdobny problem spoj bezal v pohode a zdna na den signal z -71 skocil na -81az-85 strom nevyrastol na feq. nikto nevysiela zmena na akukolvek inu nepomohla, citlivost je predpokldam dobra scanujem vsetko na vokol
ccq na klientskej strane nb25 (ptp) spoja neklesne pod 97% na vysielacej strane nb25 (ptp) je to horsie trochu okolo ccq88% dany problem nastal z dna na den, zariadenia su oki nepohnute, firmaware najnovsi 5.5.2, skusal som aj factory reset a nakonfigurovat nanovo pre istotu som nedaval backup a nic akakolvek freq. rovnaky vysledok linkova rychlost max 19-26Mbit, vzdialenost cca 5km je v ceste jeden strom ale ten kedze je to listnac tak opadava teraz cize signal mal rast a nie klesat 

0 x
Tato závada opravdu existuje.
Viděl jsem to už cca u 10 NB, stáří tak 18-27 měsíců, některé šli na reklamaci nebo do popelnice, postupně ztráceli vysílací výkon, po výměně za nový kus byl signál opět tam kde měl být.
Připsal bych to na účet ROHS, prostě časem to degraduje až se to celý rozpadne. Já osobně počítám s tím že v průměru jednou za 3 roky nové CPE.
Viděl jsem to už cca u 10 NB, stáří tak 18-27 měsíců, některé šli na reklamaci nebo do popelnice, postupně ztráceli vysílací výkon, po výměně za nový kus byl signál opět tam kde měl být.
Připsal bych to na účet ROHS, prostě časem to degraduje až se to celý rozpadne. Já osobně počítám s tím že v průměru jednou za 3 roky nové CPE.
0 x
- midnight_man
U mňa je to už OK, bolo zrejme tým stromom. Teraz keď spadla teplota na + - 10°C je signál OK 

0 x
tak tie NB maju cca 10-11m oba som daval naraz, na reklamacku ich poslat obe alebo iba jedno a nasledne druhe? a tak sa ti to prejavovalo ze z dna na den padol signal, ak postupne tak oki ale umna to bolo skutocne z dna na den (presnejsie doobedu vsetko oki a podvecer kolaps)
0 x
U těch co jsem pozoroval já, tak to bylo postupný sešup až to skončilo tak -20dB oproti novému a šli pryč. Odcházela vysílací část, příjem byl OK.
0 x