❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NanoBridge - fígl demontáž zářiče

Problematika Ubiquiti hardware.
DarkLogic

NanoBridge - fígl demontáž zářiče

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Zdravím!

Chtěl jsem se zeptat, jak řešíte případnou demontáž zářiče u NanoBridge. Jde o to, že jak ho jednou zadělám do antény, už ho těžko dostávám ven. Je na to nějaký fígl? Zvláště, když už je anténa na stožáru a bylo by dost nepraktické ji celou sundávat.
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 13 years ago

Zdar,

jedinej figl kterej jsem nasel je odmontovat parabolu ( 4 srouby ) a strcit sroubovak do mezery drzaku zarice. Pak to jde docela dobre vytahnout :)

/Josef
0 x
/josef

Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

dubrma

Příspěvekod dubrma » 13 years ago

Musíš oddělat parabolu, taky mě to sere. Už jsem přemýšlel že budu ty záklapky pylovat:D
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

dubrma píše:Musíš oddělat parabolu, taky mě to sere. Už jsem přemýšlel že budu ty záklapky pylovat:D

ja tam pred zasunutim vlozim nejakou pasku (napr, tu co zbyde po pouziti samovulkaniacky) a pak to jde krasne vytahnout.
0 x

DarkLogic

Tak na stejný způsob jsem přišel taky, ale myslel jsem si, že je něco elegantnějšího. Hlavně se obávám, že pokud by bylo potřeba roztahovat to šroubovákem v mrazu, tak to asi zlomím.
0 x

DarkLogic

Walkeer píše:ja tam pred zasunutim vlozim nejakou pasku (napr, tu co zbyde po pouziti samovulkaniacky) a pak to jde krasne vytahnout.

No vida...zajímavý nápad :-)
0 x

Walkeer

DarkLogic píše:
Walkeer píše:ja tam pred zasunutim vlozim nejakou pasku (napr, tu co zbyde po pouziti samovulkaniacky) a pak to jde krasne vytahnout.

No vida...zajímavý nápad :-)

jde o to, aby ta paska mela male treni, coz ta platova z ty samovulkanizacky ma
0 x

DarkLogic

[quote="Walkeer"
jde o to, aby ta paska mela male treni, coz ta platova z ty samovulkanizacky ma[/quote]

Ještě mě tak napadlo...neprojevuje se ale poté naopak to, že by chtěl zářič sám vypadnout?
0 x

Walkeer

DarkLogic píše:Ještě mě tak napadlo...neprojevuje se ale poté naopak to, že by chtěl zářič sám vypadnout?

tak snadno to zase nejde, to vazne ne
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Staci :!: lehce :!: nozem upravit ten vystupek tak, aby ve smeru rozdelavani nemel tak ostrou hranu. Chce to parkrat vyzkouset, ale kdyz to ma clovek "v ruce", tak to pak jde s lehounkou pomoci sroubovaku "skoro" samo ... :mrgreen:

Ale je fakt, ze tenhle UBNT zpusob zajisteni musel vymyslet manik po tezke opici ... :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

lwq píše:Staci :!: lehce :!: nozem upravit ten vystupek tak, aby ve smeru rozdelavani nemel tak ostrou hranu.

přesně tohle mě napadlo když jsem se poprvé snažil to rozebrat, stačí to trošku vzít nožem a je po problému, pak stačí trošku zabrat a není potřeba ani páčení šroubovákem :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

já tam to čůro strkám vzhůru nohama a ze spodu toho ozařovače vrtám odtokovou dírku
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 13 years ago

Zde je nejaky video navod:
Ubiquiti NanoBridge InnerFeed removal
http://www.youtube.com/watch?v=3NU3r-fem6w
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

RaMa píše:Zde je nejaky video navod:
Ubiquiti NanoBridge InnerFeed removal
http://www.youtube.com/watch?v=3NU3r-fem6w

:D a teď ať to předvede se složenou parabolou na stožáru
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Robím to tak ze demontujem NB zo sajtu, položím na zem, tenkým šrobovákom zapriem do toho štvorčeka kde je tá poistka, oprem sa do toho a rukou pekne vytiahnem (občas vytrhnem) ešte sa mi nestalo, že by som niečo poškodil. Treba vybrať prechodku na UTP.
0 x