❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TOUGHcable a konektory - zkušenosti.

Problematika Ubiquiti hardware.
David2006

TOUGHcable a konektory - zkušenosti.

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Na pár instalacích a bodech jsem začal používat Toughcable od Ubiquiti. Abych napsal svůj komentář k němu protože se mi osvědčil a svým provedením a střední cenou k němu nemám výhrady a líbí se mi :) .

Plusy:
Nezasekává se v krabici
Slušná "bytelnost" venkovního plastu
Asi laserem či jak značená metráž odolává líp sedření
Drátek "píchací:)" na očko u konektoru
Krabice na tu váhu kabelu drží obstojně

Mínusy:
O něco malinko tlustší
+/- cena jak na střelce kompasu
Drahé konektory od 12Kč s DPH
Pokud si člověk nedá dobrý pozor snadno se o ten konektor či drátek bodne

Celkově hodnotím 9/10 :)) a doporučuji vyzkoušet :) . Nejlepší ceny discomp a wifihw, ale jak říkám je to s cenou jak se střelkou na kompasu:( .
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

http://www.intelek.cz/product.jsp?artno=27655192 o 700,- levnější a hlavně CAT5, s šetkou je zbytečná práce na konektorech.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

sub_zero píše:http://www.intelek.cz/product.jsp?artno=27655192 o 700,- levnější a hlavně CAT5, s šetkou je zbytečná práce na konektorech.

Jo ten je dobrej:)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Ten solarix taky používám, dobře se s ním dělá. Stínění odolnější proti utržení na rozdíl od těch levnějších.
Když už jste tu načali i krabice krabice, vždycky si každou oblepím isolepou, pak snese i hrubější zacházení :)
0 x

David2006

Lidi, asi ten Solarix kabel je ze zlata:) cena maloobchod na webu:
Doporučená cena s DPH: 3 843,00 CZK
Beru jestli na něj někdo má 700 slevu nebo i víc.

Ale prostě zkuste si někdy i ten Toughcable a posuďte sami - o stínění se moc nestarám ten měděnej drátek se jen tak nepřetrhne:). A samo cena od 2153 (bejvávalo) do 2400 s DPH.
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

David2006 píše:Lidi, asi ten Solarix kabel je ze zlata:) cena maloobchod na webu:
Doporučená cena s DPH: 3 843,00 CZK

Moje cena bez DPH: 2 196,00 CZK
0 x
Dan Skoupý

Leeonek

David2006: Odkud si, abych věděl kam mám poslat kolegu až mě bude s tím balíkem chtít bacit přes hlavu :))
ocior: hade, kde? ;) mám ho za 2350 bez
0 x

David2006

Ty bys mě rád bacil i tak, takže myslím že je lepší to zde veřejně neprezentovat :mrgreen: . A líbilo by se mi jak by zdejší "only Mikrotik site" :mrgreen: :D běhali s krabicema od Ubiquiti a s potiskem jejich antén na nich :mrgreen: .

PS: Pokud mě někdo identifikuje v Luhačovicích a nestihnu se před ním schovat tak má ode mě 10cm tohoto kabelu jako vzorek grátis :mrgreen: .
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

Leeonek píše:ocior: hade, kde? ;) mám ho za 2350 bez

V inteleku.
0 x
Dan Skoupý

Leeonek

David2006 píše:Ty bys mě rád bacil i tak, takže myslím že je lepší to zde veřejně neprezentovat

Já, tak klidný mírumilovný člověk? Nikdy :)

David2006 píše:.... A líbilo by se mi jak by zdejší "only Mikrotik site" :D běhali s krabicema od Ubiquiti a s potiskem jejich antén na nich.

na tom něco bude :))

David2006 píše:PS: Pokud mě někdo identifikuje v Luhačovicích a nestihnu se před ním schovat tak má ode mě 10cm tohoto kabelu jako vzorek grátis.

takže poznávací znamení máme, hledejte člověka co sedí na ubnt káblu :D

ocior píše:V inteleku.

díky za info, poptám
0 x

David2006

Tak mi mě to na wifihw odhlásilo a proto jsem s tou cenou byl takový nesvůj :).

Cena bez DPH: 1 790,00 Kč
Cena s DPH: 2 148,00 Kč

Sice mám ještě krabici ve forotě, ale si říkám za tu cenu no neberte to :mrgreen: .
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Nevim, ale UBNT objevilo Ameriku takovy kabel uz min 2 roky pouzivam, ale proti prepeti natoz blesku stejne neuchrani a to to mam uzemnene na obou koncich.
A davat kazdemu klientovi prepetovku do anteny a k PC to nikdo nazaplati bohuzel.
Na vysilacich samo prepetovky nahore a dole na ethernetu je samozrejmost.

Proti UBNT mam jenom to ze to zari absolutne vsude az na ty velke sektorky, jinak design super a Mikrotik se ma co ucit.

Ahoj Lada
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Aj vy mate problem s odmotavanim UBNT kabla pri nizsich teplotach? Z vnútornej strany toho plastového hrdla nemajú nič nasadené a teda kábel sa tam zachytáva. Lezie mi to na nervy....ste to nejak vyriešili?
0 x