❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NanoStation M5

Problematika Ubiquiti hardware.
roko
antispam: Ano

NanoStation M5

Příspěvekod roko » 14 years ago

Spravili sme jeden novy spoj cez zariadenia NanoStation M5 a spoj sa chova tak, ze meni mac adresy zakaznikom, ktory cez dany spoj bezia.

x zakaznikov -> nano M5 spoj -> linuxovy router -> ...

cize cez dany spoj sa pripaja x zakaznikov do internetu, no ked prejdu cez nano M5, k linuxovemu routru pridu uz s mac adresou nano M5. neviete mi niekto poradit, ako sa tohto chovania nano M5 zbavit?

dakujem
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

spravit WDS spoj.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 14 years ago

Spravili sme jeden novy spoj cez zariadenia NanoStation M5 a spoj sa chova tak, ze meni mac adresy zakaznikom, ktory cez dany spoj bezia.

Ano presne tak jak psano vyse.WDS AP a WDS klient .
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

lyra píše:Spravili sme jeden novy spoj cez zariadenia NanoStation M5 a spoj sa chova tak, ze meni mac adresy zakaznikom, ktory cez dany spoj bezia.

Ano presne tak jak psano vyse.WDS AP a WDS klient .

jinymi slovy, pokud chces na ubnt udelat cisty bridge (prosta jak bys misto tech dvou ubnt natahnul kabel) tak to MUSI byt ve WDS, nastaveni je velice jednoduche.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

duro28

Příspěvekod duro28 » 14 years ago

Da sa Nanostation M5 v mode Access Point WDS a Station WDS nastavit bez Gateway IP. Za rady dakujem.
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jany » 13 years ago

Mam podobny problem PC, ktore su za NS5 a idu cez MK, tak vsetky sa hlasia pod MAC adresou toho ktoreho NS5.
Takze staci len v NS5 nastavit v bezdrotovy rezim do modu Klient WDS a v MK na wlan interface zapnut WDS ? (prip. aky mod vybrat dinamic, static ....)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

mne mikrotik WDS vs. UBNT WDS nechodilo dobre....
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

midnight_man píše:mne mikrotik WDS vs. UBNT WDS nechodilo dobre....

Jeden link nebo sektor, jedna platforma. Jakekoliv kombinace muzou ted nebo pozdeji prinest komplikace(novy fw => nekompatibilita,..).
0 x

midnight_man

moja reč :idea: 802.11 je sice norma.... ale . . .
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jany » 13 years ago

A je este nejaka ina moznost nastavit to, aby sa PC spoza NS5 hlasili pod skutocnymi MAC adresami ? (nie pod MAC adresou NS5ky)
0 x

midnight_man

WDS dynamic....a AP do modu WDS ( pozor na ostatnych klientov) ale ako to bude fungovat....to len boh vie.
0 x

midnight_man

preco na M5tku pripajas s mikrotikom?
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

midnight_man píše:preco na M5tku pripajas s mikrotikom?

To znam, taky jsme jednou na mikrotik sektor pripojili klienta od konkurence s ubnt. Problemu dost, za par mesicu tam sel mikrotik klient. Uz bych to vickrat nedelal :)
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 13 years ago

Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady.

Stalo se Vám, že by se Loco M5 samovolně resetovalo po určité době do defaultního nastavení ? Na síti už těchto zařízení máme cca 20 a jenom u jednoho klienta se to neustále resetuje.
Když se to stalo poprvní, tak to bylo v období bouřek a já myslel, že se to stalo třeba přepětím, takže jsem pro jistotu vyměnil napájecí POE.
Po čase se to stalo znovu, tak jsem to nastavil znovu, zkusil soft. restart a bylo to ok. Posléze ještě test s vypnutím ze elektřiny a ejhle... konfigurace fuč. Takže jsem tam nainstaloval novou verzi 5.3.2,nastavil a opět otestoval - soft restart + nasledně vypnutí z el. Teď už to drželo. Pak se objevila aféra s možným "virem" pro UBNT, takže upgrade na 5.3.5. Utekl cca měsíc a opět konfigurace v tahu.
Už mě nenapadá nic jiného než výměna za jiné Loco.

Ještě mě napadlo jestli není na vině kabeláž, ale je tam použitý kvalitní venkovní FTP kabel - černý dvouplášťový stíněný kabel + stíněné konektory, délka cca 6m.
Jo a heslo do něj je samozřejmě změněno. Loco koupeno cca před rokem.

Napadá Vás něco, čím by to mohlo být?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Stalo asi 3-4x a vždy voda v kabelu.
0 x