Spravili sme jeden novy spoj cez zariadenia NanoStation M5 a spoj sa chova tak, ze meni mac adresy zakaznikom, ktory cez dany spoj bezia.
x zakaznikov -> nano M5 spoj -> linuxovy router -> ...
cize cez dany spoj sa pripaja x zakaznikov do internetu, no ked prejdu cez nano M5, k linuxovemu routru pridu uz s mac adresou nano M5. neviete mi niekto poradit, ako sa tohto chovania nano M5 zbavit?
dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NanoStation M5
-
Spravili sme jeden novy spoj cez zariadenia NanoStation M5 a spoj sa chova tak, ze meni mac adresy zakaznikom, ktory cez dany spoj bezia.
Ano presne tak jak psano vyse.WDS AP a WDS klient .
0 x
-
lyra píše:Spravili sme jeden novy spoj cez zariadenia NanoStation M5 a spoj sa chova tak, ze meni mac adresy zakaznikom, ktory cez dany spoj bezia.
jinymi slovy, pokud chces na ubnt udelat cisty bridge (prosta jak bys misto tech dvou ubnt natahnul kabel) tak to MUSI byt ve WDS, nastaveni je velice jednoduche.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Da sa Nanostation M5 v mode Access Point WDS a Station WDS nastavit bez Gateway IP. Za rady dakujem.
0 x
Mam podobny problem PC, ktore su za NS5 a idu cez MK, tak vsetky sa hlasia pod MAC adresou toho ktoreho NS5.
Takze staci len v NS5 nastavit v bezdrotovy rezim do modu Klient WDS a v MK na wlan interface zapnut WDS ? (prip. aky mod vybrat dinamic, static ....)
Takze staci len v NS5 nastavit v bezdrotovy rezim do modu Klient WDS a v MK na wlan interface zapnut WDS ? (prip. aky mod vybrat dinamic, static ....)
0 x
- midnight_man
midnight_man píše:mne mikrotik WDS vs. UBNT WDS nechodilo dobre....
Jeden link nebo sektor, jedna platforma. Jakekoliv kombinace muzou ted nebo pozdeji prinest komplikace(novy fw => nekompatibilita,..).
0 x
- midnight_man
A je este nejaka ina moznost nastavit to, aby sa PC spoza NS5 hlasili pod skutocnymi MAC adresami ? (nie pod MAC adresou NS5ky)
0 x
- midnight_man
WDS dynamic....a AP do modu WDS ( pozor na ostatnych klientov) ale ako to bude fungovat....to len boh vie.
0 x
- midnight_man
midnight_man píše:preco na M5tku pripajas s mikrotikom?
To znam, taky jsme jednou na mikrotik sektor pripojili klienta od konkurence s ubnt. Problemu dost, za par mesicu tam sel mikrotik klient. Uz bych to vickrat nedelal

0 x
Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady.
Stalo se Vám, že by se Loco M5 samovolně resetovalo po určité době do defaultního nastavení ? Na síti už těchto zařízení máme cca 20 a jenom u jednoho klienta se to neustále resetuje.
Když se to stalo poprvní, tak to bylo v období bouřek a já myslel, že se to stalo třeba přepětím, takže jsem pro jistotu vyměnil napájecí POE.
Po čase se to stalo znovu, tak jsem to nastavil znovu, zkusil soft. restart a bylo to ok. Posléze ještě test s vypnutím ze elektřiny a ejhle... konfigurace fuč. Takže jsem tam nainstaloval novou verzi 5.3.2,nastavil a opět otestoval - soft restart + nasledně vypnutí z el. Teď už to drželo. Pak se objevila aféra s možným "virem" pro UBNT, takže upgrade na 5.3.5. Utekl cca měsíc a opět konfigurace v tahu.
Už mě nenapadá nic jiného než výměna za jiné Loco.
Ještě mě napadlo jestli není na vině kabeláž, ale je tam použitý kvalitní venkovní FTP kabel - černý dvouplášťový stíněný kabel + stíněné konektory, délka cca 6m.
Jo a heslo do něj je samozřejmě změněno. Loco koupeno cca před rokem.
Napadá Vás něco, čím by to mohlo být?
Stalo se Vám, že by se Loco M5 samovolně resetovalo po určité době do defaultního nastavení ? Na síti už těchto zařízení máme cca 20 a jenom u jednoho klienta se to neustále resetuje.
Když se to stalo poprvní, tak to bylo v období bouřek a já myslel, že se to stalo třeba přepětím, takže jsem pro jistotu vyměnil napájecí POE.
Po čase se to stalo znovu, tak jsem to nastavil znovu, zkusil soft. restart a bylo to ok. Posléze ještě test s vypnutím ze elektřiny a ejhle... konfigurace fuč. Takže jsem tam nainstaloval novou verzi 5.3.2,nastavil a opět otestoval - soft restart + nasledně vypnutí z el. Teď už to drželo. Pak se objevila aféra s možným "virem" pro UBNT, takže upgrade na 5.3.5. Utekl cca měsíc a opět konfigurace v tahu.
Už mě nenapadá nic jiného než výměna za jiné Loco.
Ještě mě napadlo jestli není na vině kabeláž, ale je tam použitý kvalitní venkovní FTP kabel - černý dvouplášťový stíněný kabel + stíněné konektory, délka cca 6m.
Jo a heslo do něj je samozřejmě změněno. Loco koupeno cca před rokem.
Napadá Vás něco, čím by to mohlo být?
0 x