❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zasekavani klientu

Problematika Ubiquiti hardware.
jahpisin

Zasekavani klientu

Příspěvekod jahpisin » 8 years ago

Zdravim...nestava se vam ted posledni dobou, ze klient je pripojeny na AP ale neodpovida nebo tam vubec neni pripojeny....?? po rebootu AP zas bezi, a nebo se sam rozjede ...nekdy treba za hodinu jindy za pul dne. Zacina se mi to objevovat uz na nekolika zarizenich v ruznych lokalitach, firmware nekde 6.0.1 nekde 6.0 jinde 5.6.9....je to uplne nahodile....ted jsem menil zarizeni u kliose a stejne se mu to deje. Dale budu pokracovat ve vymene AP. Jinak neni rozdil jestli je to XM XW... deje se to na obojim.
0 x

mmazna

Příspěvekod mmazna » 8 years ago

Ano stává. Pomohla výměna AP, zasekávalo se to na XW 5.6.9 i 6.0.1. Nyní je tam XM 5.6.5 a běží to již týden v pohodě.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

ano stava, nekdy pomuze vymenit zarizeni, ale u nekoho to pry nepomohlo. Mne jo.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 8 years ago

No take se občas spalim na nepochopitelne věci... Sundam UBNT dam ho jinam a hle začne stavkovat, nepřipojuje se k vysílači, nebo se odpojuje. Ruzne firmware atd toho moc neřeší, zdá se mi že doba kdy UBNT bylo také bezproblémové zařízení pro menší páteře a nebo klienty už je pryč.
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jarin » 8 years ago

Také řeším podobný problém. Zatím mi pomohl návrat jak na AP, tak i u vypadávajících klientů na 5.6.9. Ostatní mají 6.0. Už několik dnů, je to zcela bez problému. Na jiném sektoru, kde mám podobný problém, jsem včera nahrál na všem 6.0.3, tak uvidím, jestli tu chybku odstranili. Podle mne to evidentně chyba firmware je.
0 x

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 8 years ago

ja uz jsem z toho hotovej...zkousel jsem 5.6.5 a stejny problem, ted jsme nafrkali na trech mistech 6.0.3 tak uvidim, ale fakt kokotina...projde jen arping a nic vic...uz ani reboot AP nezabira, musim treba 3x aby se klios spojil...zacina tu opet cesta do pekel :)
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 8 years ago

Ahoj řešíme stejný problém na denní bázi...
už z toho začínám být pěkně hotovoej...
neřešil to už někdo s někým přímo v UBNT ?
myslím, že by to za to stálo....
Díky
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

emel

Příspěvekod emel » 8 years ago

Nie som sice ISP, iba zakaznik, ale od svojho ISP mam LiteBeam M5. Bezne sa stava, ze sa klient svojvolne odpoji od AP a jedine, co pomoze, je reboot klienta. Potom to zas nejaky cas ide OK, niekedy par hodin, niekedy par dni...
0 x

gugacka

Příspěvekod gugacka » 8 years ago

u nás na síti to dělá také, reboot klienta nepomáhá, pomůže jedině reboot AP. Verze FW nehraje roli, stává se to nahodile po celé síti. Je to poměrně nepříjemné. Postupně to řešíme přechodem na mikrotik, ale jedná se o stovky antén, takže to docela leze do rozpočtu :(

Jediná rozumná teorie je že to je pozůstatek po MF viru, ale potvrzené to zatím také nemáme... prostě stále rebootujeme a hledáme :/
0 x