prosím o radu, v čem může být problém.Jsem v této problematice začátečník a tak mne prosím hned nekamenujte

Mám vytvořený bezdrátový most ze dvou nanost.M5.Vzdálenost je pouze cca 150m, bez překážek.
Na straně klienta je switch, do kterého je připojena dvě zařízení (datový tok zatím malý, cca 3MB/s)
AP je zapojen do sítě (routeru), který přiděluje adresy atd. Problém je na straně AP - po relativně krátké době (někdy 15min, někdy 6 hod) dojde k vytuhnutí (?) LAN spojení.
Tj,Wifi dál funguje - když se připojím do switche na straně klienta a nastavím si pevnou ip (neboť přestane fungovat DHCP z routeru), tak se dostanu do obou nanostation.Nefunguje "jen" LAN výstup z AP.Pomůže pouze vypnout a zapnout napájení AP.Zařízení jsou nové, napájení original PoE, aktualizováno na nejnovější fw, resetováno do defaultu a znovunastavení.
Bohužel nemám do zařízení momentálně přístup, takže screeny nemůžu nahodit ale nastavení je takovéto:
Původně pouze změna na AP + klient, nastavení SSID (viditelné) + zabezpečení.Frekvence nechána na auto + výkon na max.Airmax zapnuto.Po prostudování různých fór zatím snížen výkon na 6dB a frekvence nastavena ručně.Pokud most zrovna jede, tak pak je vše perfektní (kvalita a kapacita na 99%).Podobně nastavený most mám i jinde a tam funguje vše bez jediného výpadku.
Děkuji moc za případnou radu a rád doplním další podrobnosti (pokud bude potřeba).
houba