❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Reset ubnt do default setting
-
Reset ubnt do default setting
Ahoj, mam problem na siti se mi resetuji ubnt do defaultniho nastaveni. Konkretne pristupovy bod - prijmac, 2x vysilac dohromady asi 30 klientu. Jako zařízení tam je nanobridge + 2x nanostation M5. Klienti mají nastavený router, do sítě nevidí. Neví někdo v čem by mohl být problém?
0 x
xx3800.abc píše:Ahoj, mam problem na siti se mi resetuji ubnt do defaultniho nastaveni. Konkretne pristupovy bod - prijmac, 2x vysilac dohromady asi 30 klientu. Jako zařízení tam je nanobridge + 2x nanostation M5. Klienti mají nastavený router, do sítě nevidí. Neví někdo v čem by mohl být problém?
Blbě udělané konektory nebo voda v kabelech.Vypnuti reset tlačítka v SW pomůže,ale je lepší zjistit příčinu.
0 x
-
Díky za odpoved, ale v tom problem nejspis nebude kabely sou nove delane i s konektory a pochybuji ze by to bylo spatne na vsech zarizenich...
0 x
tak sis skoro odpovedel sam, bud totalne tupej FW, hadam vsude mas stejne verze ( dnes a denne jsou pripadny kdy jednomu to jede rajt a druhymu problemy) ... a nebo vadne vsecky kusy. Z prdele bych po obmene FW a pripadnem neuspechu ceknul i zdroje, ale vidim to na RMA.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
nanostation jako AP mi prijde jako zverstvo , tyhle masiny patri na klient stranu , ale i s trabantem lze zavodit .
Nam tohle zacalo delat u jednoho klienta , ktery je cca 2 roky pripojen . Najednou , (mesic zpet) se mu taky zacala defaultit masina . Vymenena za fungl novou , ale problemy nezmizely, a od te doby jsem u nej nekdy kazde tri dny, naposledy az po 14 dnech .
Mame podezreni na kabel , nebo nekde tam , ale na vymenu jeste nebyl cas
Nam tohle zacalo delat u jednoho klienta , ktery je cca 2 roky pripojen . Najednou , (mesic zpet) se mu taky zacala defaultit masina . Vymenena za fungl novou , ale problemy nezmizely, a od te doby jsem u nej nekdy kazde tri dny, naposledy az po 14 dnech .
Mame podezreni na kabel , nebo nekde tam , ale na vymenu jeste nebyl cas
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
FW je na všech aktualni, zařízení měsíc staré jelo to bez problemu a za jeden den 2x reset. Zdroje vyměněny...někdo další nápad?
0 x
Máš tam stíněný kabel?
Dělá to, když je kus od toho anténa od CB.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Zdravím, jak je to napájený? Je to zapojený vše přes jednu poelištu nebo nějakým jiným spůsobem sdílené napájení? Pokud ano na 99% někdo prohodil na jednom z konektorů 3 a 4 drátek a zařízení se tím zresetuje. For je ten, že pokud je to přes jedno společné napájení zresetuje se všechno na tom napájení.
0 x
KoZLiCeK píše:xx3800.abc píše:Ahoj, mam problem na siti se mi resetuji ubnt do defaultniho nastaveni. Konkretne pristupovy bod - prijmac, 2x vysilac dohromady asi 30 klientu. Jako zařízení tam je nanobridge + 2x nanostation M5. Klienti mají nastavený router, do sítě nevidí. Neví někdo v čem by mohl být problém?
Blbě udělané konektory nebo voda v kabelech.Vypnuti reset tlačítka v SW pomůže,ale je lepší zjistit příčinu.
Zdravím,
má prosím někdo prozkoumané jak se to pak přesně chová? Potřebuji vypnout reset po kabelu, (zatím nevím, kde je příčina), ale to se asi vypne i tlačítko. Co pak, když třeba zapomenu heslo nebo něco podobného? Dá se pak provést nějak reset do defaultu?
Začalo se to resetovat do defaultu po cca roce několikrát denně.
Dík, mpcz, 13/03/2015
0 x
-
mpcz píše:Zdravím,
má prosím někdo prozkoumané jak se to pak přesně chová? Potřebuji vypnout reset po kabelu, (zatím nevím, kde je příčina), ale to se asi vypne i tlačítko. Co pak, když třeba zapomenu heslo nebo něco podobného? Dá se pak provést nějak reset do defaultu?
Dík, mpcz, 13/03/2015
JJ, pak se vypne i reset tlačítko. Nastavení do default, lze řešit přepnutím do recovery módu a přes TFTP nahrát firmware - možná krkolomné, ale funkční ...
0 x
Selič píše:Máš tam stíněný kabel?
To jako fakt? CB opravdu dokáže resetovat NS?
0 x
Petr Krist
Selič píše:Máš tam stíněný kabel?
To jako fakt? CB opravdu dokáže resetovat NS?
Ano bylo to tím. Kabel ležel přes kabel k CB anténě. UBNT bylo asi 1,5m od CB antény.
Po výměně za stíněný kabel a odseparování kabelů to jede bez závad.
Původně to instaloval sám pan domácí na připojení k freenetu a dušoval se jak má všechno OK.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- midnight_man
vypnut reset button v nastaveniach 
Resetuje sa vam to kvoli vadnej kabelazi (vlhkost a podobne), kedze kazde UBNT zariadenie podporuje vzdialený reset cez POE injector.

Resetuje sa vam to kvoli vadnej kabelazi (vlhkost a podobne), kedze kazde UBNT zariadenie podporuje vzdialený reset cez POE injector.
0 x
midnight_man píše:vypnut reset button v nastaveniach
Zdravím,
dík za radu, to jsme tu ale již probrali dříve, ale jak to potom hodím do defaultu např. při ztrátě hesla nebo narušení SW? Tlačítko se údajně vypne taky ...
Dík, mpcz, 20/03/2015
0 x