❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanobeam konfigurace

Problematika Ubiquiti hardware.
domaci

Nanobeam konfigurace

Příspěvekod domaci » 10 years ago

Mam wifi sit s ubiquiti zarizenimi ale hlavni router -menegment- je přes mikrotik os. U jednoho klienta jsem dal novy nanobeam. Pripojil se normalne ale v polozce uptime se i po par dnech chodu vždy ukazuje jenom par hodin zapnute. No a občas vypadaval klientovi net. Zkousel jsem kabl nebo zdroj ale nic. Potom jsem si vsiml v logu to psalo error s dns serverem. A prave potom se to restartovalo. Nez jsem ho instaloval nahral jsem do nanobeamu konfiguraci z předchozího ubiquity zarizeni co bylo u klienta ale nanobeam je XW a to předchozí bylo XM. No nevim jestli to ma na něco vliv? Prestavil jsem mu párkrát dns server adresu a pak vratil puvodni a uz se prestal restartovat a chyba dns se neukazuje. Ještě se to občas odpojuje od AP ale to delaji všechny ubnt zarizeni a v logu se ukazuje :Scan request completed: jde nastavit at jsou ubnt klienti neustale pripojeni na AP bez nejakeho odpojovani a scan requestu? Ještě u toho klienta mam nastaveny na nanobeamu WDS a bridge a IP se prideluje primo routeru co mají doma a rychlost je rizena hlavnim routrem Mikrotik ale když se chci dostat na nastaveni routru u toho klienta tak se nechce pokazde webgui stranka zobrazit upload je nastaveny na 512k ( u par klientu to mam taky tak a normalne se zobrazuje webgui jejich routru ikdyz pomaleji protože up rychlost 512k ) aby mi pristup na ten jeho domaci router ktomu problémovému klientovi fungoval musim nastavit na mikrotiku unlimited upload speed. Cim to muze byt?
Nejradsi bych resetoval nanobeam do defaultního nastaveni a potom nastavil vse znova rucne ale zarizeni je u klienta a radeji bych to udelal dalkove. Prehral jsem firmware ale bylo to stejne. Jde to nejak dalkove přes telnet nebo webgui vyresit na tom nanobeamu? Mam pocit ze to nastaveni z XM verze mu nejak nesedlo a dela to bordel !
0 x

query

Příspěvekod query » 10 years ago

nevim co a jak máš nastavený, ale my máme v síti zařízení, který jsou uptime a link time i několik měsíců. Jedině, jestli nemáš na AP nastavený automatický kanál nebo zapnutý nějaký watch dog. Popř. špatně nastavený ACK a podobně. hoď sem screen AP a klienta
0 x

query

Příspěvekod query » 10 years ago

něco podobného se nám stávalo u starších FW, kdy jsem nechali ACK auto. Nastav na klientech reálné ACK a na AP nastav ACk nejdelšího spoje.
0 x