Spoj na 3km, v okoli asi 30 sieti. Okresne mesto, doteraz to chodilo 65mbit/s. Lenze teraz to z nicoho nic vybehlo na 99mbit/s jednosmerne 20tcp. Jedine co sa zmenilo je ze sa ochladilo.
Rockety mam v boxoch od pana stouraca, je to pripojene na jirous extreme 24. Vyzarovanie je na 5dB. Vsimol som si uz davnejsie ze vtychto boxoch sa rockety celkom rychlo zahreju. Ale neriesil som to.
Az teraz ked si myslim, ze to prehriatie mohlo sposobit pokles priepustnosti a tym ze sa ochladilo stupla priepustnost.
Co si myslite?
1 tcp ide 85-95mbit/s....
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rocket M5 99mbit/s 20tcp v zarusenom prostredi
co mas jako routery?
v posledni dobe se nam nektere spoje taky "rozjely", spolu s upgrade RB od Mikrotiku na novou verzi - pouzivame radia od UBNT a jako routery mikrotiky...
v posledni dobe se nam nektere spoje taky "rozjely", spolu s upgrade RB od Mikrotiku na novou verzi - pouzivame radia od UBNT a jako routery mikrotiky...
0 x
Sranda to ma nenapadlo vážne som tam upgradoval rb2011 z 5.26 na 6.19.
0 x
Tohle by mel slyset nejakej MK hard fan 

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Fast path + oprava jedné chyby co není v changelogu 
Je to od verze 6.19

Je to od verze 6.19
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Presne tak, je nutne upgradovat ROS i FW a nasledne zapnout "HW fast path" v IP settings. Nekde se to rozjelo vazne zazracne.
0 x
pomohol cisto upgrade na 6.19...dalsi spoj mi zdvihol o 10mbit/s...pri zapnuti hw fastpath v ip bez zmeny....
0 x
ono by to melo byt funkcni (fast-path) prevazne na routrech , ktere neobsahuji zadna pravidla , tz. u nas pouze na paternich routrech , vyzkousim
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
i ked je pravda ze skoro na kazdom mam SQ takze tam by to nemalo ist ako klasicky fastpath ze?
0 x
tady to mas
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Fast_Path
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Fast_Path
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
ved ano to je stare, tam to hw fastpath nie je ani len spomenute...netreba zapinat na interfacoch aj only hw queues?
0 x
pokud to testuješ z rbček přímo za rocketama tak se fast path neprojeví. Btest je podle mě vylepšen. Bohužel sem nikde neviděl reálný dopad fast path u rbček.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Nevim, ale tam, kde jsou RB s fast path tak na sektorech merime klidne i pres 60 Mbit.
Tam, kde jsou RB starsi (493AH) a nebo stare verze na 2011 merime na sektorech vetsinou <40 Mbit.
Jedna se o AP, kde je half-duplex konektivita (a je typicky vyssi nez 80 Mbit).
Tam, kde je full-duplex, jedou i 493AH/493G v pohode a na sektorech je taky >60 Mbit.
Proste se mi zda, ze nejak vyladili pruchod packetu RBckem ve chvili, kdy je pred nim half-duplex spoj a za nim half-duplex spoj/sektor. Driv to zda se brzdilo, ted uz ne.
Tam, kde jsou RB starsi (493AH) a nebo stare verze na 2011 merime na sektorech vetsinou <40 Mbit.
Jedna se o AP, kde je half-duplex konektivita (a je typicky vyssi nez 80 Mbit).
Tam, kde je full-duplex, jedou i 493AH/493G v pohode a na sektorech je taky >60 Mbit.
Proste se mi zda, ze nejak vyladili pruchod packetu RBckem ve chvili, kdy je pred nim half-duplex spoj a za nim half-duplex spoj/sektor. Driv to zda se brzdilo, ted uz ne.
0 x
pred 6.19 som mal problemy s priepustnostou ked sa slo cez viac mikrotikov, podla mk fora bol problem v autonegotiation, casto pomohlo fixnutie na 100Mbit a zvysila sa priepustnost...toto uz teraz nepozorujem takze myslim ze aj na tomto zapracovali a klobuk dole pred nimi....
0 x
rado3105 píše:myslim ze aj na tomto zapracovali a klobuk dole pred nimi....
to im mame byt vdacny za to, ze po xxx rokoch opravili zakladnu chybu v systeme? vsak routeros nie je zadarmo... tesis sa, jak keby vynasli koleso, pritom ti opravili zakladnu vec, za ktoru si si platil uz par rokov dozadu.
0 x