❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bullet m5 na 10mbit/s, po restarte opat 100mbit/s

Problematika Ubiquiti hardware.
rado3105

Bullet m5 na 10mbit/s, po restarte opat 100mbit/s

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

Toto sa mi dnes stalo. Bullet m5 sa fixol na 10mbit/s, v mikrotiku tiez 10mbit/s, ukazovalo mnozstvo chyb v rx stats. Po restarte bulletu 100mbit/s, zatial bez chyby. Stalo sa vam to uz?
Nie je to naznak odchadzania bulletu?
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 10 years ago

Pokud je tam hooooodne dlouhy uptime (typicky 150+ dni), stava se to obcas u vsech UBNT. Bud zamrzne ethernet, nebo se sekne TX rate na 6,5 Mbit, nebo zacne packet loss na rozmezi LAN-WLAN.

Restart je resenim, na zarizeni se vetsinou da dostat.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

Je tam 5.5.4 odporúčas to upgradnut na novsie?
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 10 years ago

5.5.4 je dobra, spis jde o ten uptime, nekdy to proste kravi. Zrovna dneska se jeden rocket M5 seknul tak, ze neprochazela data pres LAN port, pritom link byl na 100 Mbit, pres radio ok, ale pres ethernet to proste nepustilo nic. Byl tam uptime 183 dni.

Restart to spravil.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 10 years ago

nam to tuhle zacalo haprovat na nanoBridgeM5 , s uptimem to nemelo nic spolecneho.
cca 4x po dvou dnech jsem to musel restartovat , nekdy i casteji , je to cca 14dni zpet od posledniho restartu , od te doby je klid.
Nevim cim to je , verze tam je 5.5.3 .
uz jsem ji chtel vymenit

uptime druhe strany je 292 dni
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam