Takže tu máme novú UBNT technológiu, vyzerá veľmi zaujímavo...hlavne v kombinácií s hardwarovou akceleráciou Airmaxu, Airprism...:
http://lokalnyisp.net/viewtopic.php?f=3 ... 43e41f83d7
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Airmax AC
shooter píše:a nadobro je pasmo fuč
jinak 10k za hračku nevim co mě řeknou klienti
vyzera to zaujimavo.... shooter ked to budu ludia pouzivat s rozumom tak pasmo ostane zarusene ako doteraz...
0 x
pedro4444 píše:ked to budu ludia pouzivat s rozumom tak pasmo ostane zarusene ako doteraz...
Ty už jsi viděl někoho rozumnýho kdo používá UBNT?
0 x
goblajz - to je oskliva narazka
, na 2 stranu co cekas od vyrobce, vytahne novinky ktere sice zabiji 50Mhz ale lidi to kupuji jak diví...pak je na miste utocit spise na UBNT nez na "vola" co to nasadi vedle tveho sajtu...ale dohromady to nikam nepovede. V dobre vire rikam, budme radi ze kurvi zatim jen 5G, vis jak by lidi prskali kdyby jim neco zasralo 10/17G patere ? Nerikam ze PB M10 je skvely vyrobek do mesta, me mimo nej jede fajn a nikomu nic nezasekavam. Ale sralo by me kdyby mi nejaka ubnt mrcha za treba 50tacu sestrelila Ray17 za kilo.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pedro4444 píše: ked to budu ludia pouzivat s rozumom tak pasmo ostane zarusene ako doteraz...
keby sa terajšie zariadenia používali s rozumom , tak nemáme toľko rušenia koľko máme
0 x
Hatatitla: Múdro píšeš, múdro.
Bolo by na čase, keby TU začal konečne riešiť aspoň dodržiavanie VPR 35/2012 a začal dávať sankcie a nerobil len bububu.
Len tak ako pripomienka:
"c 5470 - 5725MHz 1000W Vo vnútorných a vonkajších priestoroch (outdoor, indoor) 50 mW/1MHz e.i.r.p."
"6. Na zabezpečenie potlačenia rušenia rádiové zariadenia v pásmach b) a c) musia byť vybavené automatickou reguláciou výkonu (TPC)3 s činiteľom potlačenia výkonu najmenej o 3 dB oproti maximálnemu povolenému výstupnému výkonu uvedenému v týchto podmienkach na prevádzkovanie rádiových zariadení. Ak rádiové zariadenia v pásmach b) a c) nie sú vybavené automatickou reguláciou výkonu (TPC), povolené hodnoty maximálneho stredného e.i.r.p. a zodpovedajúce hodnoty maximálnej strednej spektrálnej hustoty e.i.r.p. sa znižujú o 3 dB."
dalej už ani písať nejdem, lebo bude flame
Bolo by na čase, keby TU začal konečne riešiť aspoň dodržiavanie VPR 35/2012 a začal dávať sankcie a nerobil len bububu.
Len tak ako pripomienka:
"c 5470 - 5725MHz 1000W Vo vnútorných a vonkajších priestoroch (outdoor, indoor) 50 mW/1MHz e.i.r.p."
"6. Na zabezpečenie potlačenia rušenia rádiové zariadenia v pásmach b) a c) musia byť vybavené automatickou reguláciou výkonu (TPC)3 s činiteľom potlačenia výkonu najmenej o 3 dB oproti maximálnemu povolenému výstupnému výkonu uvedenému v týchto podmienkach na prevádzkovanie rádiových zariadení. Ak rádiové zariadenia v pásmach b) a c) nie sú vybavené automatickou reguláciou výkonu (TPC), povolené hodnoty maximálneho stredného e.i.r.p. a zodpovedajúce hodnoty maximálnej strednej spektrálnej hustoty e.i.r.p. sa znižujú o 3 dB."
dalej už ani písať nejdem, lebo bude flame

0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
neviete či ten airmax ASIC procesor znamená FPGA? ake by boli potom vyhody ak ano?
0 x
Není jedno co to znamená?
FPGA je univerzální ASIC ... A výhody jsou takové, jako vždy když se funkčnost přesune ze software do hardware. Zvlášť u krabiček s procesory ala mipsbe.

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
zle som sa vyjadril, viem ze sa tie vypocty specializuju na konkretnejsie - v FPGA sa to upravi na konkretne vypocty, tym treba podstatne nizsi takt na dosiahnutie lepsieho vykonu...(vid. ASIC procesory pri tazeni bitcoinu v porovnani s CPU).
Len ma zaujima ako sa to moze odzrkadlit vo vzduchu, v TDMA? pokles latencie? zlepsenie priepustnosti?
Len ma zaujima ako sa to moze odzrkadlit vo vzduchu, v TDMA? pokles latencie? zlepsenie priepustnosti?
0 x
beztak je to marketing tak to tak nežer.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
rado3105 píše:zle som sa vyjadril, viem ze sa tie vypocty specializuju na konkretnejsie - v FPGA sa to upravi na konkretne vypocty, tym treba podstatne nizsi takt na dosiahnutie lepsieho vykonu...(vid. ASIC procesory pri tazeni bitcoinu v porovnani s CPU).
Da se predpokladat vse co pises, snizeni latenci, zvyseni vykonu, zlepseni casovani. Uvidi se jak to pojede v praxi

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
ale vyzera to tak ze ubiquity sa vybera cestou ze si chce samo vyrabat vsetko....cize nezavisle od atherosu...
0 x
rado3105 píše:ale vyzera to tak ze ubiquity sa vybera cestou ze si chce samo vyrabat vsetko....cize nezavisle od atherosu...
Tak to ma logiku. Kupni silu uz na to maji a chteji li ochranit svoje know how, je to logicky krok. Pro me jako uzivatele ubnt je zasadni jestli to povede k zlepseni vlastnosti, uvidime co na to komunita.
0 x
Josef Smola
Po prázdninách budou první kousky skladem u i4wfi už posílali newsletter. Ani ta cena není nijak strašná. Uvidíme jak se to popere s rušením.
http://www.i4wifi.cz/_d4003.html?utm_so ... =powerbeam
http://www.i4wifi.cz/_d4003.html?utm_so ... =powerbeam
0 x