❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EdgeSwitch

Problematika Ubiquiti hardware.
ludvik

EdgeSwitch

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Ať se trochu hýbe diskuse :-) Switch od UBNT, gigový a aktivním (AF/T) i pasivním POE. Po tom na pár místech volám dlouho. Škoda, že jen 24V.

http://www.ubnt.com/edgemax/edgeswitch/
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Jaký volty by sis ještě představoval než 24 na passive? Když to podporuje zároveň i 802.3af/at?
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 11 years ago

Taky jsem to nepochopil, umí to vše co si umím představit že použiju.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Možná, že chtěl, aby switch bylo možné krmit 48 V...např. v místech, kde už je hotový rozvod pouze v tomto napětí...ale nevím, jen tipuju.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Dá se s tím napájet aF5/24?

EDIT:
Asi moc ne, když to dá max 34,2W na port :-( .
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Tak ono to má napájecí adaptér zabudovaný uvnitř a externí konektor jen pro 230 V AC. Takže když to budu chtít zálohovat pomocí nějakého BKE nebo ADčka, tak zase abych to kuchnul...ach jo :(
0 x

ludvik

Třeba Rocket Titanium má 48V :-) A ToughSwitche ve variantě 48V jsou ... nemluvě o tom, že pokud vím tak i AF/AT jede na 48V.
Mluvil jsem o tom POE - logicky OUT, napájet POE switch POEčkem je přeci blbost ...

Chybí mi tam loopback-detection. Sice pro účely, kam by se to nasazovalo, to zase tak moc nechybí. Ale smyčku za rocketem (a za klientem) si představit umím. Možná to tam je, ale rozhodně to neuvádí v datasheetu. Těžko říct, jestli to měl už někdo v ruce.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

helapc

Příspěvekod helapc » 11 years ago

To: DarkLogic Mám vyzkoušeno, že když do těch zabudovanejch spínanejch zdrojů pustíš místo střídavejch 230V stejnosměrnejch 56V (4x 12V baterie) tak jich 90% jede.
To: Ludvik Pořád nerozumím. Prostě tím EdgeSwitchem můžeš napájat zařízení na 24 i na 48V
0 x

ludvik

Ano ... ale 48V jenom v normě AF/AT, nikoliv v pasivním POE.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Vzdyt tech 48V zarizeni je vetsinou jen par. Tedy rozvod pro 48V lze vybudovat vedle ...

Spise by me zajimalo, zda tento switch umi IGMP snooping a podobne ... zkousel pres to nekdo IPTV multicast ?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ludvik

Psaný tam je ... praktické zkušenosti asi zatím nikdo nemá.

• Broadcast Storm Recovery
• Broadcast/Multicast/Unknown Unicast Storm Recovery
• DHCP Snooping
• IGMP Snooping Querier
• Independent VLAN Learning (IVL) Support
• Jumbo Ethernet Frame Support
• Port MAC Locking
• Port Mirroring
• Protected Ports
• Static MAC Filtering
• TACACS+
• Voice VLANs
• Unauthenticated VLAN
• Internal 802.1X Authentication Server
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 10 years ago

Cau chlapi máte už někdo nějaké praktické zkušenosti s těmi UBNT Trought switchi ??
koukal jsem že ten normální switch 24 portovy Jet Stream + poe lišta + zdroj =´cca 5,5k v porovnáním s 250W switchem 24 portů od UBNT stojí sice 2x tolik ale minimálně vidím přínos v ušetřeném místě, možnost použití i pro profi rádia i když ne nějak extra moc... uvažuju, že bych ho zkusil na náš hlavní sajt, ale pokud ano, tka bych určitě volil tu o cca 4k dražší 500W verzi...
Tak sem s tím kdo už to má na síťi.....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Myghael

Příspěvekod Myghael » 10 years ago

Nasazeno 5 ks na větších sitech, zatím fungují bez problémů.

(edit: Trochu jsem přehlédl název topicu)
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 10 years ago

Dobrý a hlavní otázka zní, je normální funkcí to, že na switch bude třeba 10 antén na 24V Passive PoE a 5 anténe s PoE 48V AT ? pokud ano, tak v podstatě potom stačí an každý vysílač tenhle switch, router (podle kapacity Mk 1100AHx2, nebo CCRka, případně na menší lokality i něco slabšího) a UPSKa) žádný další složitosti a nepřehlednosti v racku....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Myghael

Příspěvekod Myghael » 10 years ago

Ano, přesně takto to máme nasazeno, jen teda s menšími počty zařízení (obvykle 2 - 3x 48 V at + 5 - 6x 24 V pasiv), přeci jen se to u nás ještě ani neohřálo.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.