❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konektory UBNT

Problematika Ubiquiti hardware.
Kmotrik

Konektory UBNT

Příspěvekod Kmotrik » 11 years ago

Zdravím, poslední dobou máme problém s nanobeama a ztrátovostí na ethernetu. Používáme UBNT toughcable i konektory od nich.
po proměření testrem je všechno ok, nicméně po 3, 4 dnech se objeví link na 10Mbit a pak úplné odpojení.

Podezříval jsem kleště, tak jsme je vyměnili za nové, stále stejná chyba, tak jsme koupili na zkoušku ráčnovej typ kleští a chyba se objevuje pořád stejná a co je paradoxem u třech techniků.
Takže mě napadá jestli nezačali očůrávat konektory v UBNT. Jeden jsem rozebral a vytahal z nich ty pozlacený piny.

Podle viewtopic.php?f=51&t=9753&start=15&hilit=dr%C3%A1t+licna jsou uvnitř piny na lanko ale ubnt toughcable je drát.
Vyzkoušel jsem i jeden nacvaknout a pak zase rozebrat abych viděl jak "dobře" je kabel procvaknutej. No pin se zařízl téměř doprostřed ale že bych z toho měl vyloženě dobrý pocit to ne.
Nesetkal se s tím taky někdo?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 11 years ago

Kmotrik píše:Zdravím, poslední dobou máme problém s nanobeama a ztrátovostí na ethernetu. Používáme UBNT toughcable i konektory od nich.
po proměření testrem je všechno ok, nicméně po 3, 4 dnech se objeví link na 10Mbit a pak úplné odpojení.

Podezříval jsem kleště, tak jsme je vyměnili za nové, stále stejná chyba, tak jsme koupili na zkoušku ráčnovej typ kleští a chyba se objevuje pořád stejná a co je paradoxem u třech techniků.
Takže mě napadá jestli nezačali očůrávat konektory v UBNT. Jeden jsem rozebral a vytahal z nich ty pozlacený piny.

Podle viewtopic.php?f=51&t=9753&start=15&hilit=dr%C3%A1t+licna jsou uvnitř piny na lanko ale ubnt toughcable je drát.
Vyzkoušel jsem i jeden nacvaknout a pak zase rozebrat abych viděl jak "dobře" je kabel procvaknutej. No pin se zařízl téměř doprostřed ale že bych z toho měl vyloženě dobrý pocit to ne.
Nesetkal se s tím taky někdo?

Pouzivame solarix a jejich konektory na drat, posledni cca 4 roky a zadny problem na NBM5 nezaznamenavame.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Asi u 4ks z 1000+ mi přišel ve várkách náhodně vypadnutý pin, prostě tam nebyl už při dodání. Toughcable konektory používám od začátku co byli k mání - jestli je Solarix konektor levnější a má očko tak klidně přejdu. Jiné problémy jsem s cca 15ks nanobeamu 300 a 400 nezaznamenal, kleště low cost dvoje tak nějak před rozpadnutím :lol: . Kabel poslední rok většinou Solarix venkovní stíněný.
0 x

Kmotrik

Tak jsem si našel starý konektor UBNT a pořádně si ho prohlídnul,
na starém šli piny rovně do kabelu a na novém piny lehce uhnou před drátem.
Může se tedy stát, že anténa bude slinkovaná na 10Mbit. Kleště byli použity jak ráčnové http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=1932 tak http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=702 a stejné.

Takže kdo má nové konektory, zkuste na to schválně mrknout, vzali jsme na zkoušku pár konektorů od datacomu a od té doby žádný problém.
Přílohy
piny.JPG
Tohle jsou piny v konektoru ( na lanko ).
piny.JPG (12.88 KiB) Zobrazeno 2525 x
konektory.JPG
a takhle vypadá starý konektor a nový konektor i z fotky je patrné že piny jdou bokem ( vpravo nový konektor ).
konektory.JPG (37.58 KiB) Zobrazeno 2525 x
Naposledy upravil(a) Kmotrik dne 24 Jul 2014 15:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

ty fotky tak trochu zapoměls poslat, ale to se stává.
jinak pokud se nepletu, RJ by se mělo u lanka zaříznout doprostřed a na drát by měla být taková jakoby vidlička.
0 x
Petr Krist

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

Na licnu ma dva hroty a na drat ma 3, kde prostredni je trochu vychylen. To ale snad vi kazdy. Kleste se mi osvedcili tyto http://www.zbozi.cz/vyrobek/kleste-profi-pro-konekt-rj10-rj11-rj12-rj45/
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Ze ti uhnou piny v konektoru na licnu do kabelu z dratu je snad jasne i laikovi.
V 99% ti to pojede, v druhem pripade jak pises ty (principem noveho spalovaciho motoru a to - nahodnych vybuchu :-) )
Proste si kup konektory na drat, ty co maji tri piny a pokud je nahodou pouzijes i pro licnu, tak se nic nestane, protoze se zariznou vzdy dobre.
0 x

Kmotrik

Tady nešlo o to proč se to stalo, ale že dřív byli ubnt konektory v pohodě a v poslední dodávce jsou prostě tyhle. I když UBNT kabel je pouze drát tak k tomu začali dávat konektory na licnu.
Takže kdo je používá zkontrolujte ať nemáte zbytečný servisy jako my.
Kmotrik
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Bacha na to, dneska se dělají dvouvidličky jak na lanko, tak na drát. Rozdíl je pouze ve tvaru ostří.
Pokud mají oba hroty ostří z obou stran jako sekera, tak je to na lanko.
Poku má jeden nalevo a druhý napravo a jsou mírně vyhnuté, tak je to na drát.
Nejhorší je, že to člověk nepozná, dokud zkusmo jeden pin nevydloubne.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."