❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

"uskrcene" nanobridge

Problematika Ubiquiti hardware.
Lukas_22

"uskrcene" nanobridge

Příspěvekod Lukas_22 » 12 years ago

Zdravim,

nesetkal jste se nekdo s timto ? V mistech kde jsou Ptp spoje postavene na NanoBridgich se nam z niceho nic (respektive nevim z ceho) zacli skrtit linky. Jednoduse po par dnech provozu - nekdy i par tydnu, propustnost techto zarizeni padne na 1 Mbps a mene, vetsinou jednim smerem. Po reboootu jednotky je vse ok. Nikdy jsme toto neresili a ted se to deje na vicero mistech. FW jsou vsude 5.3.5 zkouseli jsem 5.5 a stale dokola.

Díky za nazory.

Lukas
0 x

muz1985

Příspěvekod muz1985 » 12 years ago

Dobrý den,

mám na několika místech naprosto stejný problém.
Problémy se vyskytly zničehonic kolem 31.8.2012 +- 10 dní...
Už jste objevil příčinu?

Děkuji

M.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

spektral? rusenie?
0 x

muz1985

Přeladil jsem o několik stovek MHz jinam a problém je totožný.

Děkuji.

M.
0 x

Lukas_22

Příspěvekod Lukas_22 » 12 years ago

Tak tak, lazeni nepomaha. Nepomohla, vymena zarizeni, nepomohl fw 5.5., vymena zdroje, ruzne hratky s vykonama, ack, fragmentaci, sifrovanim atd. Zkusil jsem nekde 5.5.2, zatim se to zde neprojevilo a jinde opet ano, ale uvidime zda-li je to nejake reseni.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

kedze nepomaha vymena zariadeni tak to asi zariadením nebude ;)
0 x

muz1985

Já jsem vyměnil NanoBridge M5 za úplně novou NanoBridge M5 a problém byl stejný.
Nyní jsem NB M5 vyměnil za Rocket M5 a větší parabolickou anténu a lítá to suprově.
Tohle mi hlava nebere. :?:

M.
0 x

Marinak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marinak » 12 years ago

muz1985 píše:Já jsem vyměnil NanoBridge M5 za úplně novou NanoBridge M5 a problém byl stejný.
Nyní jsem NB M5 vyměnil za Rocket M5 a větší parabolickou anténu a lítá to suprově.
Tohle mi hlava nebere. :?:

M.

Jina antena, jine laloky s jinym ziskem.. Asik si z nekama bral ruseni.
0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."

melvi

Příspěvekod melvi » 12 years ago

Stejný problém nás taky trápil, pomůže jenom restart a jen na chvíli, malá přenosová rychlost a vysoké latence.

Někde pomohla výměna za Jirous Duplex antény s rocketem uvnitř ALU-BOXu, jinde ani to nepomohlo.

Na některých místech se to opakovalo tak často, že jsme museli vyměnit za 10G a jako bonus máme teď lepší latence a full duplex.
0 x

muz1985

Tak už je to zpět, takže to není problém Nano Bridge M5 ale i Rocket M5, nebo je ten problém úplně někde jinde :-(
Logicky když vyměním NB za Rocket a ode té doby to makalo suprově, nabízí se že je to APčkem.
Nemáte někdo tip jak zjistím že to nedělá nějaké rušení, které přes AirView na APčku nevidím? Spektrák? Podotýkám, že když to přeladím o desítky MHz jinam, tak problém zůstává.
Kašlu na to, radši budu prodávat hypotéky... :lol:
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

muz1985 píše:Kašlu na to, radši budu prodávat hypotéky... :lol:

doporucuji radeji pestovat vcely , s temi si clovek alespon zapicha :shock:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

reset píše:doporucuji radeji pestovat vcely , s temi si clovek alespon zapicha :shock:

offtopic: Růže se pěstují, včely se chovají. Ale s obojím si zapícháš, to je fakt.
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

Ja mel podobny problem, ale nakonec se jako pravdepodobna pricina ukazal vadny port na RB450G, ktery se prepinal na 10Mb
0 x

6host

Příspěvekod 6host » 12 years ago

jake tam mate eth kabely? FTP nebo UTP? resili jsme to take, na bodu cca 6 ubnt zarizeni a jen jedno padalo 1-3x denne na 10mbit, ostatni ok.to problemove bylo prripojeno FTP kabelem, vymena FTP za UTP pomohla, a mam velke podezreni ze problemy zacaly kdyz se tam dala pbm10
0 x