❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

aircam

Problematika Ubiquiti hardware.
Ladik
antispam: Ano

Re: aircam

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

JJ, ted ve dne je to OK a vypada to dobre, navic je po ranu malo svetla.
Asi jednu koupim, skoda ze ted nejsou skladem.
Ten ONVIF me stve, na foru se k tomu nevyjadruji :-(
Snad ho to bude podporovat, potrebuju to nutne k Synology.
Ta DOME verze ma motoricke nataceni nevite? Pokud ne je to nanic.
0 x

Warcz

Příspěvekod Warcz » 13 years ago

Ke kamerám mohu doporučit CCTV analogové rekordéry s HDD a LAN. Za cca 8 000 ( Rekorder, HDD, 4x kamera ) jste schopen sestavit kamerový system, který na 500Gb disk nahraje 14 dni zaznamu + vše můžete řídit přes internet ( Web stránka ). Netvrdím že obraz je něco extra ( 520 řádku ) a přisvit je tak 5 metrů, ale poměr / cena výkon je jinde než za Ip Axis kterou jsem nasazoval jinde.

PS: Pokut použijete převodníky CINCH - UTP - CINCH s POE jste schopni prodrátovat celý hotel.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

tyhle řešení znám, neviděl jsem nic horšího. Před půl rokem jsme z nechutí tohle stavněli jednomu zákazníkovy a dneska se toho chce zbavit protože to je hrůza. Ano, webocý rozhraní to má ale už ti nikdo neřekne že koukat na záznamy je horor století mehledě na to že kompatibilita je jenom s IE.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

kompaktabilita jenom s nekompaktabilnim IE me desi
cokoliv co bezi jen pod ie je po prvni (nebo dasich upgradech) katastrofa
aneb m$ java , ktery se m$ potichoucku zbavil
C# a jejich .net , tak jde pomalu a jiste do kopru , aneb co jeste m$ nedotach do konce ? ... temer vsechno
hlavne ze maj patenty na rozum
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Warcz

Příspěvekod Warcz » 13 years ago

Tak mě je jasné že za ty peníze to nebude nic extra, ale mam to nasazeno na 2 místech a nahrává to spolehlivě ( I hledání záznamu ). Většinou jsem tím nahrazoval ještě staré videokazety...
0 x

Ladik

Tak to jste me moc nepotesili, sice jsem videl neco podobneho CCTV s hroznym webem a orazem, ale potrebuju neco spolehliveho, coz toto asi je:
http://www.escadtrade.cz/en6708vk-md420 ... nstvi.html
A potrebuju to resit hned a bohuzel ty Aircamy UBNT nepodporuji ONVIF a asi ani nebudou, tak je to ted pro mne slepa cesta.
Na IP bychom se nedoplatili, i kdyz se Synology je to asi jina liga.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

nějak nechápu. Kolik že stojí synology? pokud si vzpomínám tak slušný synology stojí něco kolem 10k a to jedna z těhle věcí taky http://www.ipcorder.com/cs/produkty/ a navíc je to přímo pro záznam z kamer takže to má spoustu extra věcí přímo na kamery. Proč dělat něco lehce když to jde složitě že. Pokud někdo vehementně nepotřebuje víc disků tak si může objednat menší jednodiskovej servřík za asi 5k a k tomu třeba za 6k 1Mpix vivoteky (záleží jestli vnitřní nebo venkovní, IR nebo bez IR atd..) a má profy system za pár kaček kde něco vidí a spolehlivost je zaručena na několik let a bez údržby. Pokud někdo vůbec nepotřebuje server tak si nacpe sd karty do vivoteka a má taky klid. CCTV už nikdy ani zadarmo. Navíc jednou 1Mpix kamerou zaberu stejnym detailem cca 5x větší prostor.

Jestli to chceš řešit hned, napiš mi kolik kamer potřebuješ a co chceš aby zabíraly a nějak se dohodnem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ladik

Mas SZ :-)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

potřeboval bych tu indoorovou verzi. Nevíte kde mají skladem? I4wifi a Penta jen outdoor
0 x

nitx

Příspěvekod nitx » 13 years ago

Mám ještě pár užitečných postřehů ohledně Aircam a reál nasazení..

* VLC player ano.. funguje ale mrzne a padá to :)

* Originál software UBNT Airview + NVR instalováno na Windows 7, 6GB ram Dual-Core funguje.. ale

++ Konfigurace 4 kamery zobrazují, 2 nahrávají padá to pouze 3x za den.
++ Konfigurace 4 kamery zobrazují a 2 nahrávají vrámci motion detection padne to pouze 2x za den.
++ Konfigurace 4 kamery zobrazují a 2 nahrávají vrámci motion detection + schedule nastaveno pouze na noc, padne to pouze 1x za den :)

Frašku jménem UBNT Aircam dokresluje obrovská vstřícnost prodejce, který na dotaz obsahující slovo vrácení, bez zamyšlení reagoval kladně..
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ak ma niekto tu aircam polozenu na stole a chce sa jej zbavit, jednu by som kupil na skusku.
0 x

honzam

Mám nasazenou kameru a potřebuji z ní snímky (na web)

odkaz na ip mám včetně jména a hesla
https://ubnt:ubnt@172.16.50.1/snapshot.cgi

Bohužel naskočí stránka kde to chce jméno a heslo. Přitom v odkazu mám již vyplněno ubnt ubnt ale nevezme to. Neznáte někdo správný zápis?
A kde stáhnout opravený firmware pro aircam? Protože zavirovat to jde http://ip.ad.re­.sa/admin.cgi/­.gif stránka se zobrazí a pak už je postup jednoduchý
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Páni fakt nikto neviete dat acces do dakej UBNT kamery? Lepšie 1x vidiet ako 4x pocut.
0 x

honzam

Chtěl bych znát vaše zkušenosti s touto kamerou. Máme ji nasazenou od prosince a nejdelší dobu běžela 3dny v kusy. Poté se kousne a nejde ani ping prostě nic. Nyní ji posíláme na reklamaci. Firmware tam byl poslední. Tak by mě zajímalo jestli jsme trefili na špatný kus nebo je to prostě blbě navržené?
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

midnight_man píše:Páni fakt nikto neviete dat acces do dakej UBNT kamery? Lepšie 1x vidiet ako 4x pocut.

http://213.191.100.5
login: ubnt
heslo: ubnt
0 x