❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

airFiber 5GHz 50MHz 1Gbs

Problematika Ubiquiti hardware.
xrff

Re: airFiber 5GHz 50MHz 1Gbs

Příspěvekod xrff » 11 years ago

taky mi prijde zcestny investovat tolik penez do 5G. ve chvili kdy tam potrebuju tahat vic jak 100M, tak se na tom miste musi zaplatit profi pojitko,v nejhorsim snehulak/siklu kdyz je to jako uplink pro velkej panelak,a ne paterni spoj. to uz mi prijde mozna logictejsi koupit peterkostroj do 9G nebo tak neco.
0 x
--

Filip Rubák
F-site corp s.r.o.
e-mail: xrf(at)f-site.eu
GSM: +420 731 931 043

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Jenze 9G pasmo je kapku frekvencne problematicky ... A hlavne porad sem se nedozvedel, zda to umi multicast ... :mrgreen:

Od tohoto pojitka si predstavuju vetsi odolnost vuci ruseni a moznost nasadit misto standardniho 5G na par set metru, kde to udela daleko lepsi sluzbu nez JRC+Rocket. Tedy snad bude ovladani Tx vykonu a tak ...

Mame predobjednany kousek na linku cca. 4,5km v prazskem prostredi, kde je ruseni dosti slusne (vidi to na velkou cast Prahy) ... Sem zvedavy co to na 20MHz kanalu zde predvede. Rocket na JRC29 dava kolem 50-65mbps ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Je to mikrotik ...
lwq píše:Jenze 9G pasmo je kapku frekvencne problematicky ... A hlavne porad sem se nedozvedel, zda to umi multicast ... :mrgreen:
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Hi Guys -

Salvador had posted an update recently. At this point it is looking like first shipments will be leaving towards end of February. Will provide additional updates after Chinese New Year.

Thanks,

Ben Moore
Ubiquiti Networks
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

Tak jestli to nebude umet Compliance test, jako ze s FW 5.5.8 a novejsim asi nebude, a bude tam taky nefunkcni DFS, tak je to v petce nepouzitelne. Skoro.
0 x

David2006

Pro ty kteří z nějakého důvodu potřebují vypnout DFS či navíc jiné kanály jsou zde přeci státy mimo EU třeba Uzbekistán.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

už naceněno, za jednotku 24 141 Kč v ipmedia, ale videl sem i za 22 974kč, tak ci onak solidni ranec...

na i4wifi sem nasel pekny text z rijna 2013 : "Jednou z novinek je spoj AirFiber určený pro pásmo 5 GHz. Spoj slibuje s dalšími technologiemi Ubiquiti linky na 100 km a gigabitové rychlosti.Nadšení mírně opadá při zjištění, že kompletní spoj vychází zhruba na 38 000 Kč a že je použit 50 MHz kanál..."

:lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

melvi

Příspěvekod melvi » 11 years ago

Cca za týden je to v ČR, tak jsem zvědavý co to nadělá za paseku.

Pochopil bych to s 20MHz kanálem a cenou kolem 25 tisíc jako náhradu 5G spojů v horní dolní.
Vůbec nechápu, proč takovouhle blbost vytlačili na světlo.

Až to někdo vyzkoušíte, jak se to chová, když tim ozáříte Airmax / NV2, tak dejte vědět, určitě to bude zajímat každého.

Nejhorší na tom je, že tohle nebudou kupovat ISP, ale povětšinou IT lidi na spojování budov/poboček, takže to osolí a pustí kamkoliv...
0 x

David2006

melvi píše:Cca za týden je to v ČR, tak jsem zvědavý co to nadělá za paseku.

Pochopil bych to s 20MHz kanálem a cenou kolem 25 tisíc jako náhradu 5G spojů v horní dolní.
Vůbec nechápu, proč takovouhle blbost vytlačili na světlo.

Až to někdo vyzkoušíte, jak se to chová, když tim ozáříte Airmax / NV2, tak dejte vědět, určitě to bude zajímat každého.

Nejhorší na tom je, že tohle nebudou kupovat ISP, ale povětšinou IT lidi na spojování budov/poboček, takže to osolí a pustí kamkoliv...

20MHz kanál si z toho klidně můžeš pak udělat 10+10MHz. Myslím že to slíbili za implementovat.
Cena je co vím na discompu po přihlášení pořád 18060+DPH za kus, což mi jako drahé na 180-200Mbit spoj v konfiguraci 20+20MHz nepřijde.
Poslední info od UBNT z jejich fora je expedice koncem tohoto měsíce/začátek Března. Masivní dodávky čekám tedy až za 6týdnů poté co to sem lodí dorazí.Možná to někdo dotáhne v pár kusech letecky dřív.
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 11 years ago

Teď jsem to v Discompu taky viděl.

Nicméně pochybuju, že to někdo bude provozovat v konfiguraci 10+10 MHZ, prostě to napálí na maximální šířku kanálu na maximální výkon a řešit to nebude, to je realita dnešního dne...
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

tak jak pbm10 a af24
když budu mít bugati tak se v hustým provozu nikam nedostanu at mam 1000koní
a jak ste psaly bude to tak tady firma na propojení budov PBM a houby tomu rozumí a sprostě smažka přes limit
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

jak tomu zabranit ? tady pomuze uz jen presdržku :) ale nehazel bych do 1 pytle hnedka vsecky uzivatele PB M10 a AF24...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

Na druhou stranu nevidel sem tu snad zadneho uzivatele zde prispivajiciho ktery by tyto dve hracky mel v limitu kazdej tu honil jak z teho dostat max :)
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

tak už to někdo měl na stole ?
0 x

David2006

Zkus to za 6 týdnů znovu.
0 x