❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanobeam dish 22 a 25dBi

Problematika Ubiquiti hardware.
rado3105

Re: Nanobeam dish 22 a 25dBi

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

to je odozva v klude a este nikdy som nemal nizsiu priemernu odozvu ako 10ms pri nv2 v situaci PtM
0 x

pixall

Příspěvekod pixall » 11 years ago

rado3105 píše:...ale pribudaju mi body, kde je priepustnost max 25mbit/s co sa tyka ubnt - skusal som vsetko - kanaly, ine anteny...nic...takze uz ostane jedine mikrotik...lenze to treba vsetkych klientov pomenit...

a vlastne az teraz som po nejakom roku pochopil preco vacsina velkych tu migrovala na mikrotik.....

bratu, niekde robis chybu... doma na streche mam nanostation M5, som s tym skoro v centre mesta (druheho najvacsieho v krajine), idem s nim asi na 500 metrov oproti druhemu nanostatnimu M5, a v pohode ho opriem na 70-80mbps pri 20mhz kanali, a 98mbps pri 40mhz kanali. spoj ktory mam tiez v strede mesta, 2x nanobridgeM5-25, pri 40mhz kanali viem tiez vyhnat kedykolvek na cca 98mbps v jednom smere (realna priepustnost, realny internetovy traffic, nie kadejake testy). trochu rozmyslania pri rozmiestnovani anten na streche, trochu zabavania sa s ladenim kanalov.. a je to. absolutne si neviem predstavit, ze by sme migrovali na nejaky mikrotik.. ani nahodou...
0 x

rado3105

pixall píše:
rado3105 píše:...ale pribudaju mi body, kde je priepustnost max 25mbit/s co sa tyka ubnt - skusal som vsetko - kanaly, ine anteny...nic...takze uz ostane jedine mikrotik...lenze to treba vsetkych klientov pomenit...

a vlastne az teraz som po nejakom roku pochopil preco vacsina velkych tu migrovala na mikrotik.....

bratu, niekde robis chybu... doma na streche mam nanostation M5, som s tym skoro v centre mesta (druheho najvacsieho v krajine), idem s nim asi na 500 metrov oproti druhemu nanostatnimu M5, a v pohode ho opriem na 70-80mbps pri 20mhz kanali, a 98mbps pri 40mhz kanali. spoj ktory mam tiez v strede mesta, 2x nanobridgeM5-25, pri 40mhz kanali viem tiez vyhnat kedykolvek na cca 98mbps v jednom smere (realna priepustnost, realny internetovy traffic, nie kadejake testy). trochu rozmyslania pri rozmiestnovani anten na streche, trochu zabavania sa s ladenim kanalov.. a je to. absolutne si neviem predstavit, ze by sme migrovali na nejaky mikrotik.. ani nahodou...

bratu len hovorim tu hlavne o PtM
0 x

satmag

Příspěvekod satmag » 11 years ago

Skuska priepusnosti 19ky dopadla takto,len test bol vo vnutry nie vonku,jednotky od seba cca 10m,vykon na min.20Mhz kanal,chcelo by to fakt gigovy port,fast ethernet nestiha ani pri 20Mhz kanale :)

http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... d55729.jpg

http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... f88fe8.jpg

http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... 2f779e.jpg
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 11 years ago

Zajimave, ale nejvic by me zajimaly zkusenosti s nasazenim PTMP, alespon 15 klientu, vzdalenost 500 - 2000m a trochu, nebo vice ruseni...

satmag píše:Skuska priepusnosti 19ky dopadla takto,len test bol vo vnutry nie vonku,jednotky od seba cca 10m,vykon na min.20Mhz kanal,chcelo by to fakt gigovy port,fast ethernet nestiha ani pri 20Mhz kanale :)

http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... d55729.jpg

http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... f88fe8.jpg

http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... 2f779e.jpg
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 11 years ago

M5-400 PTP na 3km reálný provoz 55-65Mbps, více nedal routerboard který je za NB, cpu na 91%
M5-300 PTMP na cca 4-5km 43Mbps u zákazníka na speedtestu, klientu na ap do 10
0 x

rado3105

placek.milan píše:M5-400 PTP na 3km reálný provoz 55-65Mbps, více nedal routerboard který je za NB, cpu na 91%
M5-300 PTMP na cca 4-5km 43Mbps u zákazníka na speedtestu, klientu na ap do 10

Kolko tam je inych sieti?
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 11 years ago

25-30 dalších sítí, ale většina se signálem -70 a horší, tedy relativně čisto oproti většímu městu.
0 x

rado3105

placek.milan píše:25-30 dalších sítí, ale většina se signálem -70 a horší, tedy relativně čisto oproti většímu městu.

mozes tu hodit spekatralny sken?

Ja mam okolo 12 sieti a UBNT PtM je mimo...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Když mám problém s mikrotikem (je vcelku jedno jakým), nasadím UBNT a mám vyřešeno. Pořád mi nejdou do hlavy tvoje stesky na UBNT ...

Spektrák je sice hezká věc, ale pro wifi ne moc použitelná. Kolik toho asi člověk uvidí, pokud ta dotyčná jednotka nic nedělá? Nebo prostě přenáší málo? Skoro nic ... to není alcoma, aby se vysílala pořád nosná. Takže můžeš být klidně ukolébán tím, že tam vlastně nic není - userové přijdou večer domů, sednou ke kompu a najednou jsi nepoužitelný.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 11 years ago

ludvik píše:Když mám problém s mikrotikem (je vcelku jedno jakým), nasadím UBNT a mám vyřešeno. Pořád mi nejdou do hlavy tvoje stesky na UBNT ...

Spektrák je sice hezká věc, ale pro wifi ne moc použitelná. Kolik toho asi člověk uvidí, pokud ta dotyčná jednotka nic nedělá? Nebo prostě přenáší málo? Skoro nic ... to není alcoma, aby se vysílala pořád nosná. Takže můžeš být klidně ukolébán tím, že tam vlastně nic není - userové přijdou večer domů, sednou ke kompu a najednou jsi nepoužitelný.

Chce to pouzivat s rozumem a znat souvislosti. Spektrak v ubnt je urcite mocny nastroj a pokud si uvedomujes, ze pres den je jiny provoz nez vecer, tak ti urcite udela dobrou sluzbu.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Udělá mi službu skoro naprosto k ničemu, protože za a) bych potřeboval jedno zařízení jen na to, abych to mohl dělat celý den a za b) to bohužel nepoužiji u klienta ...
Ale používám ho :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

rado3105

ludvik píše:Udělá mi službu skoro naprosto k ničemu, protože za a) bych potřeboval jedno zařízení jen na to, abych to mohl dělat celý den a za b) to bohužel nepoužiji u klienta ...

staci ze si to pustis v nedelu o siedmej a o osmej a toto ti povie co mas vo svojom okoli....
Ak smiem vediet ako testujes stabilitu a priepusntnost na ubnt klientoch?

Tu nejde moje stezky na ubnt...to je realita ktoru prezivam...nie som nadseny ze mi ubnt ide nahovno...a musim to menit za mikrotiky, ktore tam idu dobre....a tie ubnt presuvam na menej problemove oblasti...
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 11 years ago

rado3105 píše:
ludvik píše:Udělá mi službu skoro naprosto k ničemu, protože za a) bych potřeboval jedno zařízení jen na to, abych to mohl dělat celý den a za b) to bohužel nepoužiji u klienta ...

staci ze si to pustis v nedelu o siedmej a o osmej a toto ti povie co mas vo svojom okoli....

Tu nejde moje stezky na ubnt...to je realita ktoru prezivam...nie som nadseny ze mi ubnt ide nahovno...a musim to menit za mikrotiky, ktore tam idu dobre....a tie ubnt presuvam na menej problemove oblasti...

Pouzivas airmax ? Pokud jo, v zarusene oblasti je spis ku skode. Tot ma zkusenost.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Jenya

Příspěvekod Jenya » 11 years ago

Pri vetsim zatizeni a staci jen trochu ruseni je airmax na pikaču, ale uplne. Dela presne opak, nez by od nej clovek ocekaval. Kde je cisto a jasno, rekneme, ze chodi ke spokojenosti. To jsou moje zkusenosti.

raven-il píše:
rado3105 píše:

Pouzivas airmax ? Pokud jo, v zarusene oblasti je spis ku skode. Tot ma zkusenost.
0 x