❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNT NanoBridge

Problematika Ubiquiti hardware.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: UBNT NanoBridge

Příspěvekod Insider » 14 years ago

andreas4all píše:
dubrma píše:U 40Mhz pravděpodobně NB nestačí procesor? :D

pripoj sa na ssh na NB a pozri load. ak nebudes prihlaseny na web rozhrani, tak typujem pri max vytazeni load niekde na urovni 0.01. UBNT ma tu vyhodu, ze data netecu cez CPU ako napr. pri RB.

+1 Je to pravda, už mi stojí trasa a co se týče tíhy železa.. Masakr
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Insider
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:
Insider píše:
Hůstý, už mi kolega staví 2xRB600a proti sobe jdu to vyzkouset :)) Pokud to pojede víc než 200 na L2, do 14 dní zbastlíme vzorky M0R na MT. Jaký železo na tom máš?

Airmax nám reálně teď dává cca 190mbit SDX, ale latence hopsa tak 5-18ms..

až teď si uvěřil? všechno je jenom o nastavení nv2 či nstreme na MKčku. Chceš větší latenci nebo rychlost. Obojí logicky nelze. RB600 nedoporučuju. Jako ani RB800 neni žádnej zázrak ale furt lepší než RB600. Já to mám na přetaktovaných alixech 500@600MHz a okoun v době screenshotů na to koukal takže mi potvrdí, že to byl UDP test. Bohužel nemůžu otestovat TCP jelikož to žádný zařízení na ethernetech co tam jsou neutahne. Jediný co vim jistě je to že alixi na tcp testu vytahnou 55FDX, víc nestačí procesory generovat. Můžu se nějak pokusit o spojení sil RBček na jedný straně proti RBčkům na druhý straně v TCP ale na to potřebuju čas pro rekonfiguraci ip adres.

Jo no, až někdy doladí aby rate běželo na 300Mbit, tak se to ještě zvedne.

Jenže to jsme kde jsme byli, RB naprd.. TCP max 50mbit, UDP sice 105/105, coz bude asi fajn na jednu prasarnicku co zamyslim, ale Alixy konci na Fast ethernetu.. Jeste to postavim na RB800, ale zatim tvrdej zaves za UBNT..
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

jop, a hlavně srovnáváme tady NB za necelé 4 tis i s kabeláží a nějaký krutý hardware za poměrně větší cenu....
Za ty prachy bych mohl dat 3x nanobridge a dělit tok mezi ně, cena stejná, rychlost daleko větší...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

dubrma píše:jop, a hlavně srovnáváme tady NB za necelé 4 tis i s kabeláží a nějaký krutý hardware za poměrně větší cenu....
Za ty prachy bych mohl dat 3x nanobridge a dělit tok mezi ně, cena stejná, rychlost daleko větší...

alix stojí 2400,- + licence MKčka 800-, + nková karta. Kde máš krutej hw za krutý prachy? Koukal jsi někdy poslendí dobou na ceny HW? Co RB453G. Ta má Gbit za stejný prachy bez nákupu licence. Jo a insider chce něco pořádnýho na 9GHz typuju a ne hračky za 1600,-.

Já jsem realista, i kdyby přes ten spoj teklo špičkově 80-90Mbit, tak už vim že to na 5GHz nepatří a nějakej limit fast ethernetu mě zajímat nebude. To už je totiž dáávno čas na 10GHz nebo něco podobnýho.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

+1 hapi,

po tom zarizeni se chce, aby zvladlo obslouzit (bez natahovani latenci a podobnych obvyklych problemu) rychlost fast ethernetu...

Tam kde nekdo potrebuje 100M+ a chce to delat na takovych zarizenich tak (samozrejme muze) je u neho neco spatne..

Bud je to skrblik a nebo mu klienti za jeho (asi spatne?) sluzby neplati.... ;)
0 x
Jan Ptáček

dubrma

RB453G 2x ...6k
karty, pigtaily, krabice ....2k
jirous dual ...8k

spoj MK: 16k
zhruba: 110M FD, 12ms

UBNT: 3k2
Zhruba: 80M FD, 20ms

Ten kdo má linku 20M jako já, tomu nevysvětlíš že je MK lepší...
jestli budu mít linku, kterou UBNT nesnese, podívu se po lepším ;)

Spíš skrblík, ale to je jedno...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

jenze 8ms je 8ms ;)
0 x
Jan Ptáček

dubrma

net.work píše:jenze 8ms je 8ms ;)

Jop, ted jsem shodou náhod na i2netu daleko od domova a když někdo stahuje, tak mám odezvu cca 300ms...

Nemám čím zatížit NB, proto má jeden most při 20M provozu kolem 2-5 ms, tuším že jsem to sem někde dával doufám že se nemýlím.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:až teď si uvěřil? všechno je jenom o nastavení nv2 či nstreme na MKčku. Chceš větší latenci nebo rychlost. Obojí logicky nelze. RB600 nedoporučuju. Jako ani RB800 neni žádnej zázrak ale furt lepší než RB600. Já to mám na přetaktovaných alixech 500@600MHz a okoun v době screenshotů na to koukal takže mi potvrdí, že to byl UDP test. Bohužel nemůžu otestovat TCP jelikož to žádný zařízení na ethernetech co tam jsou neutahne. Jediný co vim jistě je to že alixi na tcp testu vytahnou 55FDX, víc nestačí procesory generovat. Můžu se nějak pokusit o spojení sil RBček na jedný straně proti RBčkům na druhý straně v TCP ale na to potřebuju čas pro rekonfiguraci ip adres.

Jo no, až někdy doladí aby rate běželo na 300Mbit, tak se to ještě zvedne.

Neuvěřil, ale doufal jsem, že se něco změnilo :) Uvidime, neni to problem vyzkoušet. Dám vědět.. V každým případě
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:alix stojí 2400,- + licence MKčka 800-, + nková karta. Kde máš krutej hw za krutý prachy? Koukal jsi někdy poslendí dobou na ceny HW? Co RB453G. Ta má Gbit za stejný prachy bez nákupu licence. Jo a insider chce něco pořádnýho na 9GHz typuju a ne hračky za 1600,-.

Já jsem realista, i kdyby přes ten spoj teklo špičkově 80-90Mbit, tak už vim že to na 5GHz nepatří a nějakej limit fast ethernetu mě zajímat nebude. To už je totiž dáávno čas na 10GHz nebo něco podobnýho.

Já myslím, že to není o ceně, ale o parametrech.. Takže je uplně jedno, jestli je tam HW za 100korun nebo 10000. Když to funguje a má to parametry, tak nízká cena je hodně hloupý argument. :lol:

Hele tady třeba můžeš vidět UBNT v AirBQ a za ty love to je maly zázrak.. Jenom podotýkám, že tenhle link je cinklej, tak nejede na plnou rychost ale i tak
Přílohy
AirBQ tukly.jpg
(196.28 KiB) Staženo 265 x
0 x

zacatecnik1980

Příspěvekod zacatecnik1980 » 12 years ago

zajímalo by mě jestli má někdo vyškoušené jak nanobridge maká lép když je zářič jako by svisle diody z boku nebo naopak ....
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

je to uplne jedno....pripadne rozdiely budu spôsobene len tym, že každy ma iny zdroj a intenzitu rušenia. Na toto je NB pomerne dost citlivy.
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 11 years ago

Mám takový případ a , zajímalo by mě zda zdejší UBNT Gurové , by přišly na to v čem by mohl být poroblém objasním:

Nanobridge , od ap je 1.8 km signal 68 , rychlosti 130/130 a jakmile se zacne třeba něco tahat nebo se zatíží padá rychlost , a kvalita spojení .. může být problém NB nebo to může být zarušením ?
TOMIK

0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

prekazka v ceste, zaruseni... to musi byt ale pekelne protoze nedavno sem delal 3,5km hop ktery na 1 strane doslova sel pres do okolo vetve stromu...a nepadalo ani ccq v zatezi... jinak ten link si smyslel zakaznik ze to riskne, to nebylo z nasi hlavy :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 11 years ago

pcwifi píše:prekazka v ceste, zaruseni... to musi byt ale pekelne protoze nedavno sem delal 3,5km hop ktery na 1 strane doslova sel pres do okolo vetve stromu...a nepadalo ani ccq v zatezi... jinak ten link si smyslel zakaznik ze to riskne, to nebylo z nasi hlavy :lol:

překážka není je přímá vyditelnost ...
0 x