❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MIMO Gear Shield Kit pro UBNT anteny
Re: MIMO Gear Shield Kit pro UBNT anteny
a nebyl by 3mm hliník lepší než ten tenký pozink? Mám v síti firmu, kde je na administrativní budově RB433 a dělá zároveň na 1dB pendrek bridge pro fotovoltaiku v areálu a tam si ten technik dal klientského ovislinka 5460 do velké plechové rozvodné skříně, kde mají datalogery od všech panelů a jede to jako kdyby ta bedna byla z papíru. Takže podle mě není žádný plech dostatečně silný 

0 x
Ten 1mm pozink je jen na testy, pri razeni ve vyrobe zbyva pas na okraji tabule tak akorat na tyhle pokusy.
Z hliniku by to byl asi problem, ta masina by delala nepekne hrany. Pokud by se to melo vyrabet, tak by to byl 0.8mm nerez.
Zatím to drží pomocí oboustranné 3M pásky. Ve stádiu vývoje je zacvakávací klips. Zkusil jsem i stahovačky, ale ty jsou naprd. Jak se na přední straně usadí za páskou mokrý sníh, tak jde signál rapidně dolu a NS začně šilhat.
Z hliniku by to byl asi problem, ta masina by delala nepekne hrany. Pokud by se to melo vyrabet, tak by to byl 0.8mm nerez.
Obrázek zezadu by nebyl?Jak to drží na té Nanokrabici?
Zatím to drží pomocí oboustranné 3M pásky. Ve stádiu vývoje je zacvakávací klips. Zkusil jsem i stahovačky, ale ty jsou naprd. Jak se na přední straně usadí za páskou mokrý sníh, tak jde signál rapidně dolu a NS začně šilhat.
0 x
Me na tomhle fascinuje jedna vec - kdysi davno se vsechno bastlilo, pak vsichni nadavali ze uz nechcou bastlit, ze chcou profi veci (teda aspon nekteri) a ted se to zas vraci k bastleni
Ale nic ve zlem, kdyz to funguje a vypada to aspon nejak, tak proc ne...

0 x
Selič píše:Tak jsem se ucil strihat plech na euromacu...
Zlepsuje to preslech zezadu o cca 5-15dB. Jedna velikost pro Nanostation5 i Nanostation M5.
přeslechy mezi NSkama nebo přeslechy mezi NSkem a cizí antenou za zády? Mířím tim k tomu že jestli mezi sebou tak to jde přes dva plechy a v tom případě jeden plech má poloviční účinnost což už jsou vyhozený prachy a v případě že přijde vánice a ten lavor co si tam udělal pěkně zalepí sníh a a víš co se bude dít dál že?

0 x
A nebylo by lepsi tlacit na vyrobce at radeji dela rovnou lepsi anteny ? - utopie
nebo aspon samosttany desky a davat je do lepsich anten?
Jinak jak pise hapi taky by me zajimalo co to udela az se na to nalepi snih

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hlavne me prijde, ze to neni jen tak dat si za antenu "nejaky" plech ... co to udela s vlastnostma samotne anteny ??
0 x
no tak vyrobce dela sektorky ale nsko je klientska sada takze chyba neni u vyrobce 

0 x
přeslechy mezi NSkama nebo přeslechy mezi NSkem a cizí antenou za zády? Mířím tim k tomu že jestli mezi sebou tak to jde přes dva plechy a v tom případě jeden plech má poloviční účinnost což už jsou vyhozený prachy a v případě že přijde vánice a ten lavor co si tam udělal pěkně zalepí sníh a a víš co se bude dít dál že?
Na střeše to bylo testovano s plechem jen na jedné NS. Před nasazením to ukazovalo signál od druhé cca -11dBm. Po nasazení plechu to spadlo na -20 až - 35dBm podle natáčení té s plechem. Potom už byly prsty natolik zmrzlé. že se s testováním přestalo.
V místnosti jsem to zkoušel namířené proti oknu. Ale kvůli odrazům jsem nedošel k žádným relevantním výsledkům.
Ten lavor se sněhem nezalepí. Tohle není finální verze. Právě kvůli tomu jsem zavrhnul stahovací pásky přes předek.
hlavne me prijde, ze to neni jen tak dat si za antenu "nejaky" plech ... co to udela s vlastnostma samotne anteny ??
Zepředu to neměřitelně zhorší postranní laloky. Což při "kvalitě" této antény není žádna tragédie.
A nebylo by lepsi tlacit na vyrobce at radeji dela rovnou lepsi anteny ? - utopienebo aspon samosttany desky a davat je do lepsich anten?
Marně čekám na WispStation M5

BTW výrobce dělal lepší antény jako PowerStation, ale lidi to jako na potvoru nějak nechtějí kupovat.
Dokud je sníh "suchej", tak klesne trochu zisk. Ale jak to začne tát, tak to jde do háje.
0 x
Leeonek píše:Dade_Marfi píše:cest, na tom tajne pracuju ... ale zatim se Jirousovi moc nechce ...
Proč asi? Pak už by se mohl zabývat pouze lisováním parabol, protože ty jeho kompletní antény už by neprodal. Raději najít firmu co umí vylisovat paraboly a bude to chrlit po stovkách.
Dade ale musím uznat, že s tímhle jsi opravdu překvapil, chtělo by to fakt pořešit jen ty paraboly, pak by se to dalo používat i jako klientské sady a bylo by to fakt super. Taky by to chtělo nechat proměřit, abys věděl co vlastně to v tom límci dělá, takhle jsi svoje řešení posunul do úrovně Waveant, ti taky nevědí jak jejich misky opravdu fungují
Každopádně co se týče nějakých krátkých přeskoků 1-2km na 5Ghz, zůstanu raději u svého nákladnějšího řešení
Ahoj dnes jsem dělal porovnání: viewtopic.php?f=50&t=8635
Zdraví Trandák
0 x
Tak dnes se mi podarilo vyzvednout ty limce z postovniho celniho skladu. Zabava.
USA->Praha 6->Praha 5: asi 40 hodin
Praha 5->Praha 6(cil cesty): jenom cca 5 dni
Procleni probihalo uzasne. Na firmu uz jsem dlouho nenakupoval ze zahranici a dost to od posledne "vytunili".
Celni deklaraci neni mozne vyplnit rucne, tudiz jsem si musel zaplatit 250 Kc pro spriznenou firmu pres chodbu, nebo se vratit do kancelare s doklady a vyplnit to sam. Zvolil jsem prvni moznost.
A ejhle, je potreba nejaka specialni registrace cisla u celniku. Je to stejne cislo jak DIC, ale asi ve specialni databazi. Je potreba vypis z rejstriku ne starsi nez 6 mesicu. Hura o 2 patra niz na czechpoint a 100 Kc poplatek. Proclit, zaplatit 346 Kc clo a vyzvednout. Posta vsak zavedla nove poplatek 96 Kc za uskladneni, o ktere jsem je neprosil - radsi bych aby mi to dorucili domu kdyz uz je to express mail
Prictu 100 Kc za naftu a vysledek?
Clo 346 Kc, vedlejsi naklady cca 550 Kc. Efektivita statu jako krava.
Realne testy snad v nejblizsich dnech.
USA->Praha 6->Praha 5: asi 40 hodin
Praha 5->Praha 6(cil cesty): jenom cca 5 dni

Procleni probihalo uzasne. Na firmu uz jsem dlouho nenakupoval ze zahranici a dost to od posledne "vytunili".
Celni deklaraci neni mozne vyplnit rucne, tudiz jsem si musel zaplatit 250 Kc pro spriznenou firmu pres chodbu, nebo se vratit do kancelare s doklady a vyplnit to sam. Zvolil jsem prvni moznost.
A ejhle, je potreba nejaka specialni registrace cisla u celniku. Je to stejne cislo jak DIC, ale asi ve specialni databazi. Je potreba vypis z rejstriku ne starsi nez 6 mesicu. Hura o 2 patra niz na czechpoint a 100 Kc poplatek. Proclit, zaplatit 346 Kc clo a vyzvednout. Posta vsak zavedla nove poplatek 96 Kc za uskladneni, o ktere jsem je neprosil - radsi bych aby mi to dorucili domu kdyz uz je to express mail

Clo 346 Kc, vedlejsi naklady cca 550 Kc. Efektivita statu jako krava.
Realne testy snad v nejblizsich dnech.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jo jo to je EORI ... taky jsem mel tu cest uz pred delsi dobou
tez jsem na to ziral jako puk .. ale pravda tenkrat mam pocit to bylo zdarma ...

0 x
zdarma jo, ale potrebujes vyps z or ne starsi nez 6 mesicu. a ten je za kilo
0 x
Tak dnes jsem si hrál, vzal jsem NS loco M5 a dal jsem za něj plech jak za výše zmiňované sektorky.
Aby to nebylo jen tak bez výsledku, tak jsem to napichl na sloup, zatočil s tím a meřil signál nedalekého AP.
Vyšlo mi zlepšení předozadního poměru o cca 7-8dbm.
červeně: NS Loco M5
Zeleně: plech pod úhlem 45°
Modře: Plech pod úhlem 65°
vodorovná osa: úhel natočení přijímací stanice [°]
svislá osa: síla signálu [-dBm]
Zkomolení bych svedl na odezvu u NS, nebo na blízký dům.
Aby to nebylo jen tak bez výsledku, tak jsem to napichl na sloup, zatočil s tím a meřil signál nedalekého AP.
Vyšlo mi zlepšení předozadního poměru o cca 7-8dbm.
červeně: NS Loco M5
Zeleně: plech pod úhlem 45°
Modře: Plech pod úhlem 65°
vodorovná osa: úhel natočení přijímací stanice [°]
svislá osa: síla signálu [-dBm]
Zkomolení bych svedl na odezvu u NS, nebo na blízký dům.
0 x
Zdravicko,
tak som sa aj ja dal na seriovu vyrobu tieniacich plechov na ubnt, zatial su v ponuke iba sektorky,
omni, nano, loco, nanobridge a dish su stale v stadiu vyvoja.
Obrazky na stiahnutie su :
http://www.trademedia.sk/rocket_kit.zip
http://www.trademedia.sk/dwn/sector_big.zip
viac info tu, alebo na info@trademedia.sk
tak som sa aj ja dal na seriovu vyrobu tieniacich plechov na ubnt, zatial su v ponuke iba sektorky,
omni, nano, loco, nanobridge a dish su stale v stadiu vyvoja.
Obrazky na stiahnutie su :
http://www.trademedia.sk/rocket_kit.zip
http://www.trademedia.sk/dwn/sector_big.zip
viac info tu, alebo na info@trademedia.sk
0 x
- midnight_man
Takže prvé nasadenie plechov od Paliho má svoj výsledok.
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 09 Oct 2012 18:49, celkem upraveno 1 x.
0 x