❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AirMAX Rocket Dish 5 GHz Duplex MIMO, 34 dBi,
Re: AirMAX Rocket Dish 5 GHz Duplex MIMO, 34 dBi,
to je test na prd, mel si tam mit i nejaky novy zarizeni a nejakej hw od mikrotika. tohle upadnuti vykonu tu do fora cpu uz skoro rok.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
A nebyla by treba jednoducha tabulka (s 30 radky po 1dB) kde v jednom sloupci bude nastaveny vykon, v druhem skutecnost pro CHAIN0 a ve tretim skutecnost pro CHAIN1?
Bylo by z ni patrne, jak linearni ta regulace je a jake propady vykonu kde jsou.
Jinak pouhym pohledem na minimum CHAIN1 lze konstatovat, ze s pripojenym 34dB UFO talirem to vyzaruje 44dB a pod tuto hodnotu se v CHAIN1 nelze dostat.
Takze jekekoliv UFO prekracuje vzdy minimalne o 14dB povoleny vyzareny vukon. Mam pravdu?
K.
Bylo by z ni patrne, jak linearni ta regulace je a jake propady vykonu kde jsou.
Jinak pouhym pohledem na minimum CHAIN1 lze konstatovat, ze s pripojenym 34dB UFO talirem to vyzaruje 44dB a pod tuto hodnotu se v CHAIN1 nelze dostat.
Takze jekekoliv UFO prekracuje vzdy minimalne o 14dB povoleny vyzareny vukon. Mam pravdu?
K.
0 x
- stouracpetr
[quote="stouracpetr"]MERENI ROZSAHU REGULACE
Mereno na spektralnim analyzatoru Tektronix 492 (0-21 GHz),kontrolováno kalibrovanými útlumovymi clanky NARDA, MIDWEST MICROWAVE.

Tato tabulka se tyka mereni Rocket vyrobene pozdeji nez ty kusy,ktere byly mereny 26.8.2010.Je patrne, ze pri pouziti novejsich kusu lze ,,regulovat,,oba vystupy na priblizne stejnou uroven,se kterou by bylo mozne dodrzet pozadavky normy.
Mereno na spektralnim analyzatoru Tektronix 492 (0-21 GHz),kontrolováno kalibrovanými útlumovymi clanky NARDA, MIDWEST MICROWAVE.

Tato tabulka se tyka mereni Rocket vyrobene pozdeji nez ty kusy,ktere byly mereny 26.8.2010.Je patrne, ze pri pouziti novejsich kusu lze ,,regulovat,,oba vystupy na priblizne stejnou uroven,se kterou by bylo mozne dodrzet pozadavky normy.
0 x
tahle tabulka už je dobře známá, ovšem spojil to někdo při tom snížení výkonu o -10 až -14 dB? Podle mě to tam zase padne.
0 x
Dekuji za provedena mereni dobrovolnikum a jsem velice rad ze nemusim sezrat toho jezka i s jabkem a ze ubnt nezklamalo v predpokladanych vysledcich a mem presvedceni ze oproti mtiku maj hooooooodne co dohanet .
Je opravdu super ze nekdo to zmeril a zdejsi diskuze uz nejsou jen naklonosti kazdeho z nas k urcite znacce ale jsou i realne podklady. jeste jednou diky
a nemam rad UBNT 
Je opravdu super ze nekdo to zmeril a zdejsi diskuze uz nejsou jen naklonosti kazdeho z nas k urcite znacce ale jsou i realne podklady. jeste jednou diky

0 x
Dle te tabulky je ta regulace funkcni cca do hodnoty -10. Coz dle tabulky znamena cca -14dBm (tj 14dBm vyzareneho vykonu)
Cca to odpovida skutecnosti, kterou nekdo zminoval, ze Atheros chip ktery v tom je ma maximalni vykon 14dB a za nim je 14dB zesilovac.
Co se stane pro nastaveni hodnoty pod -10 , ktera vyvola ten obrovsky propad vykonu o 14-16dBm lze jen spekulovat. Mozna je no snizeni napajeni do zesilovace a ten signal skrz nej nejak velmi zvlaste prochazi v nejakem hroznem nelinearnim rezimu.......
V kazdem pripade myslim, ze pod touto hodnotou (nastaveno -10) nelze spoj realne provozovat.
Pokud ho pod touto hodnotou nekdo provozujete, poslete reference. Ale myslim, ze je to temer nemozne.
K.
Cca to odpovida skutecnosti, kterou nekdo zminoval, ze Atheros chip ktery v tom je ma maximalni vykon 14dB a za nim je 14dB zesilovac.
Co se stane pro nastaveni hodnoty pod -10 , ktera vyvola ten obrovsky propad vykonu o 14-16dBm lze jen spekulovat. Mozna je no snizeni napajeni do zesilovace a ten signal skrz nej nejak velmi zvlaste prochazi v nejakem hroznem nelinearnim rezimu.......
V kazdem pripade myslim, ze pod touto hodnotou (nastaveno -10) nelze spoj realne provozovat.
Pokud ho pod touto hodnotou nekdo provozujete, poslete reference. Ale myslim, ze je to temer nemozne.
K.
0 x
na tohle se tu už ptám půl roku, nikdo nic. Najednou je to strašná novinka. UB5ka takhle funguje od jakživa, pod určitou hranici se spoj rozpadne.
0 x
Je to sragorka
v limitech temer neprovozovatelna ... ovsem velak vetsin vidi cenu a je jedno ze zasiraj xnasobne vetsim vykonem pasmo .... proste pro plno tupounu to zustava uzasne zarizeni za uzasnou cenovku ...bohuzel padnem s timhel pristupem na hubu casem vsichni ... proste je to kseft pro prodejce a s tim asi nepohnem protoze ctu se k tomu nevyjadruje .... 

0 x
na tohle se tu už ptám půl roku, nikdo nic. Najednou je to strašná novinka. UB5ka takhle funguje od jakživa, pod určitou hranici se spoj rozpadne.
UB5 pod mikrotikem v4.10 funguje, ze pokud nastavujeme hodnotu v dB od 14 do 30dB v "cardrates", tak skutecny vykon je o 7dB nizsi, jak ukazuje prostredni sloupecek real TX power tamtez. Chyba jednotliveho kusu muze byt az +-dB, jak se upece kremik nebo jak se to zahreje. Pokud se nastavi 13dB a mene, tak signal spadne kamsi do sumu. Vypada to jako by se vypnul TX zesilovac uplne.
Dle te tabulky je ta regulace funkcni cca do hodnoty -10. Coz dle tabulky znamena cca -14dBm (tj 14dBm vyzareneho vykonu)
Pozor na ta cisla. To minus znamena, ze se udaj odecita od maximalni hodnoty. V tomto pripade 27 - 14 = 13dB nastavenych na rocketu.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Dekuji za provedena mereni dobrovolnikum a jsem velice rad ze nemusim sezrat toho jezka i s jabkem a ze ubnt nezklamalo v predpokladanych vysledcich a mem presvedceni ze oproti mtiku maj hooooooodne co dohanet.
Je opravdu super ze nekdo to zmeril a zdejsi diskuze uz nejsou jen naklonosti kazdeho z nas k urcite znacce ale jsou i realne podklady. jeste jednou diky a nemam rad UBNT
Pozor ten rocket, ktery nema vadu na chain 0 do limitu zregulovat jde. To, ze potom prakticky nefunguje je vec druha.
S tim Mikrotikem bych se neohanel, s tou AR5211A reguloval jeste blbejc nez rocket. Jsem aspon zjistil, proc spoje s ni jedou tak dobre.
Ale s tim jezkem preci jenom nejistota hlodala do posledni chvile, ze?

0 x
ono jich tak ci tak par skonci pod koly aut misto v tve hube
denne jezdim a vydim na silnici fleky alias slim jezek...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
proč jste dělaly testy na starý AR5211A která se snad ani neprodává? Vlastně jste podle mě změřily uplný prd. Ten předchozí test co je starej už několik měsíců má větší vypovídající hodnotu. Jenom jaksi nikdo ještě nenastavil výkon do limitu na 24dB anténě a neřek jestli to jelo dál nebo ne protože u obou testu to totálně spadne na nulu.
Kdybych vzal dvě antény na 1km, a připojil k nim zařízení a reguloval, tak toho změřim víc naž to co tady předvádíte. Zjistil bych i to že se spoj rozpadne a je nepoužitelnej. K čemu mi je regulace když to nejede.
Kdybych vzal dvě antény na 1km, a připojil k nim zařízení a reguloval, tak toho změřim víc naž to co tady předvádíte. Zjistil bych i to že se spoj rozpadne a je nepoužitelnej. K čemu mi je regulace když to nejede.
Naposledy upravil(a) hapi dne 28 Aug 2010 17:43, celkem upraveno 1 x.
0 x
No nejak sem si ve svem tvrzeni duveroval ze to nejde zregulovat
ale koreni sem si potajmu uz nejaky pripravoval ..nechtelo se mi tojist jen tak 

0 x
proč jste dělaly testy na starý AR5211A která se snad ani neprodává? Vlastně jste podle mě změřily uplný prd.
Protoze AR5211A byla osazena v radiich Proxim Tsunami MP11.A ktera fungovala jeste pred nejakym ubiquitim nebo nekrotikovym TDMA. Doporucuji se podivat na specifikace jejich "WORM" protokolu. Bohuzel tenkrat nasadili takovou cenou politiku, ze to s nimi dopadlo jak to dopadlo. Jinak by treba dneska treba po Nekrotiku v oblasti CPE nestek pes. Osobne mam tyto karty v aeromobilni aplikaci proto me to zajimalo mnohem vic jak nejaky rocket.
0 x
Konečně jsem se dozvěděl na co ta anténa je
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 1228_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 1228_n.jpg
0 x