Tak jsem se náhodou doklikala na blog i4wifi a početla si něco co psal pan Klečka a docela mne spadla čelist. Zdroj zde:
http://i4wifi.blog.cz/1202/kterak-jsme-hada-na-prsou-hraliCituji co mne udivilo:
Posuďte sami, zde uvádím poslední výsledky našich testů v reálných podmínkách:
"Délka trasy 3,8km, výkon snížený na 0dBm (limit ČTÚ), měřeno mezi Mikrotik RB1000 a RB1200, MCS automatic, tx packet size 1500, signál -64dBm, šifrování nastaveno na WPA2/AES TKIP
Výsledek: download 97,5 Mbps, upload 97.5 Mbps (omezení 100Mbit síťové karty), latence: min. 1ms, max. 9ms, průměr 4 ms."
Zajímavá je také poznámka technika pod čarou: "Ruší okolní 10GHz spoje na stejné frekvenci, ale samotný UBNT spoj zůstává téměř nezarušený."
Pro úplnost dodávám, že test probíhal mimo území EU. PBM10 totiž právě prochází testováním u tzv. notifikované osoby a brzy pravděpodobně dostane přidělený certifikát CE. Zkrátka nám bylo jasné, že máme v ruce zařízení, které za cenu cca 16 tis. Kč dělá čáru přes rozpočet všem "desítkářům" v Čechách.
Takže zde pan Klečka připouští, že se spojem byl problém - rušil v momentu kdy jej měla notifikovaná osoba v testování.
Pak je dobrá ještě tato, zdroj je stejný jako výše.
.........S pány od ČOI se naštěstí dobře známe, jsou to rozumní lidé.
Dobré vědět.
LF