❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rušení signálu

Problematika Ubiquiti hardware.
hapi

Re: Rušení signálu

Příspěvekod hapi » 8 years ago

okoun píše:ty jako vidíš rozdíl mezi za chodu a bez chodu? já mám graf stejný....

ne, myslim jako že jednotku rebootnu a spektrák je jinej. Mluvim o spektráku ve v8. Podle mě to jenom rychle prolítne bez časový expozice a podle toho pokaždý ukáže něco jinýho podle toho jestli se trefí do beaconu, dat nebo tam zrovna nic nesmaží. Je to okamžitě vidět, na jednom místě je stále zeleno a najednou po změně konfigurace wifiny tam je červeno a po další změně je červeno zase totálně jinde kde předtím nebylo a to nemluvim o malích úsecích ale klidně o 100MHz kusech různě po celim pásmu. To ostatně dělá i normální scan, stačí ho spustit několikrát za sebou a vždy ukáže jiný věci i když to se už se systémem "za chodu" taky zlepšilo. Jo dřív ubnt "za chodu" nemělo i když si to lidi namlouvají, na férovku se jednotka stala nedostupnou po dobu scanu a podle toho ten scan taky pěkně kecal protože musí bejt rychlej aby se to úplně neodpojilo od apčka. Já nechápu že to lidi nevidí jak věci fungují. U MK dřív býval problém odpojení winboxu který ukázal výsledek, u http to jde i když pod tim to probíhá stejně. Za chodu má mikrotik až teď a UBNT až od ACček s v8 pokud vim. Mimochodem, za chodu je, že to skenuje a omezeně přes to tečou data což se prostě předtim nedělo ani u jedný firmy.

Původní spektrák a ubnt sice vypadal hezky nicméně opět rychlost skenování byla rychlá a v pásmu nebyly vidět krátký peaky který mimochodem mikrotik vedle přes dude krásně viděl což šlo doladit právě těmi časy skenování.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

Leeonek píše:A člověk zahleděný do mikrotiku si nemohl odpustit poznámku na ubnt, v sekci ubnt. Možná by se měl vyjadřovat výhradně v sekci mikrotik ;)

Spektrák u ubnt je "totálně mimo"? Mimo, jako že nesedí kanály na kterých zobrazuje rušení? Mimo, ve smyslu že nesouhlasí ůroveň rušeného signálu? Někdy fakt píšeš takové názory, že by se za ně nemusela stydět ani wifilama coveče :)

já si s mikrotikem v tomhle vlákně nezačal. Co znamená že je spektrák mimo na ubnt AC jednotkách s v8 firmwarem sem postnul v předchozím postu. Ten kdo to má ať si to zkusí, ten kdo ne ať laskavě zavře tlamičku bo se vyjadřuje o něčem co nezkoušel.
1 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 8 years ago

Jo, konečně jsi napsal něco konkrétního, a ne jen nějaký výkřik do tmy. Opět ses ale nemohl zdržet invektiv. Na jednu stranu ze sebe děláš velkého profíka, ale hned na to napíšeš že máme držet tlamičky. Možná by ses před napsáním něčeho podobného měl uklidnit, napočítat do 20, a poté psát. Nebo raději nepsat ;)

Sken jsem samozřejmě zkoušel, a nezdá se mi, že by byl průběh pokaždé jiný. Ostatně pokud by ses podíval například na spektrák v hodinách viděl bys, že tam k žádným rozdílům nedochází, naopak, denně perfektně sedí. Právě při přepnutí na hodinové zobrazení pak můžeš vidět jak přes den rušení sílí a polevuje.
0 x

Orel005

Příspěvekod Orel005 » 8 years ago

Leeonek píše:Jo, konečně jsi napsal něco konkrétního, a ne jen nějaký výkřik do tmy. Opět ses ale nemohl zdržet invektiv. Na jednu stranu ze sebe děláš velkého profíka, ale hned na to napíšeš že máme držet tlamičky. Možná by ses před napsáním něčeho podobného měl uklidnit, napočítat do 20, a poté psát. Nebo raději nepsat ;)

Sken jsem samozřejmě zkoušel, a nezdá se mi, že by byl průběh pokaždé jiný. Ostatně pokud by ses podíval například na spektrák v hodinách viděl bys, že tam k žádným rozdílům nedochází, naopak, denně perfektně sedí. Právě při přepnutí na hodinové zobrazení pak můžeš vidět jak přes den rušení sílí a polevuje.

Neprijde mi ze by ze sede delal profika, jsou to jeho zkusenosti. A pokud ho prirovnas k wifilame, tak odpoved typu "tlamicka" mi prijde naprosto v poradku. A to co prijde v poradku me, neznamena ze je v poradku pro tebe a to same plati obracene. Proto bych si take odpustil nejake vychovne doporuceni ;).
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting

Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 8 years ago

Necetl jsem kotel tech kecu kolem, tak mozna jsem to prehlidnul, ale tohle vazeni dela stop packet cambium (epmp) ! ... normalne link na 200m, signalove utlumeno jak svina a presto jednotky -30 / -30 ... a vzdalene z kopce x km je signal toho zasr*neho cambia na -90 ... presto stop packet je jasny povel a spoj se rozpadne. Neproleze jim ani prd. Nepovazuji tuto hru za korektni a feer, ale hold takto to na svete asi chodi :(
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Viktore, konečně nějaká pořádná odpověď namísto těch flame komentářů ubnt vs. mikrotik. Hmm, takže epmp...budu se muset podívat, kdo to tady používá :-)
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Btw. dá se proti tomu něco dělat...teda kromě přeladění jinam?
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 8 years ago

Viktor Novotný píše:Necetl jsem kotel tech kecu kolem, tak mozna jsem to prehlidnul, ale tohle vazeni dela stop packet cambium (epmp) ! ... normalne link na 200m, signalove utlumeno jak svina a presto jednotky -30 / -30 ... a vzdalene z kopce x km je signal toho zasr*neho cambia na -90 ... presto stop packet je jasny povel a spoj se rozpadne. Neproleze jim ani prd. Nepovazuji tuto hru za korektni a feer, ale hold takto to na svete asi chodi :(

stop packet ma byt co? Chces rict, ze cambium radio vysila schvalne neco co zastavi ostatni wifi? Krome zahluseni tokem dat me napada jen CTS/RTS. Klienty snad neodhlasuje :-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

za mne nic moc ... zkousim co me napadne uz aspon rok, a jak rikas, preladeni a doufani ze se to neobevi vsude :(
0 x
- programming
- development
- education

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 8 years ago

honzam píše:
okoun píše:Doporučuji koupit UBNT AC kde můžeš scanovat spektrákem za chodu!

Jde to za chodu i při zapnutém Airmaxu?

V AC nejde vypnout airmax...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

KoZLiCeK píše:
honzam píše:
okoun píše:Doporučuji koupit UBNT AC kde můžeš scanovat spektrákem za chodu!

Jde to za chodu i při zapnutém Airmaxu?

V AC nejde vypnout airmax...

Aha, to jsem nevěděl. Takže na AC apčko pouze UBNT klienty...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Viktor Novotný píše:za mne nic moc ... zkousim co me napadne uz aspon rok, a jak rikas, preladeni a doufani ze se to neobevi vsude :(

A co přesně to je ten stop paket? To poslechnou všechny ostatní radia v okolí že mají přestat vysílat?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

presne jak rikas
0 x
- programming
- development
- education

forkman

Příspěvekod forkman » 8 years ago

Airmax na to nemá vliv, prostě to má další rádio na spektrák, dost dobrá zbraň :-) Hlavně to uchovává i historii využítí spektra, takže víš, kdy ti někdo leze do kanálu a jestli je to pořád, nebo jen někdy.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 8 years ago

jak moze radio pocuvat povel ineho radia ked nie je nalinkovane respektive ani nesedi sifrovanie?

Inak Cambium sa vzdy chvalilo ze tam kde nasadite cambium všetko ostatne lahne popolom...
0 x