okoun píše:ty jako vidíš rozdíl mezi za chodu a bez chodu? já mám graf stejný....
ne, myslim jako že jednotku rebootnu a spektrák je jinej. Mluvim o spektráku ve v8. Podle mě to jenom rychle prolítne bez časový expozice a podle toho pokaždý ukáže něco jinýho podle toho jestli se trefí do beaconu, dat nebo tam zrovna nic nesmaží. Je to okamžitě vidět, na jednom místě je stále zeleno a najednou po změně konfigurace wifiny tam je červeno a po další změně je červeno zase totálně jinde kde předtím nebylo a to nemluvim o malích úsecích ale klidně o 100MHz kusech různě po celim pásmu. To ostatně dělá i normální scan, stačí ho spustit několikrát za sebou a vždy ukáže jiný věci i když to se už se systémem "za chodu" taky zlepšilo. Jo dřív ubnt "za chodu" nemělo i když si to lidi namlouvají, na férovku se jednotka stala nedostupnou po dobu scanu a podle toho ten scan taky pěkně kecal protože musí bejt rychlej aby se to úplně neodpojilo od apčka. Já nechápu že to lidi nevidí jak věci fungují. U MK dřív býval problém odpojení winboxu který ukázal výsledek, u http to jde i když pod tim to probíhá stejně. Za chodu má mikrotik až teď a UBNT až od ACček s v8 pokud vim. Mimochodem, za chodu je, že to skenuje a omezeně přes to tečou data což se prostě předtim nedělo ani u jedný firmy.
Původní spektrák a ubnt sice vypadal hezky nicméně opět rychlost skenování byla rychlá a v pásmu nebyly vidět krátký peaky který mimochodem mikrotik vedle přes dude krásně viděl což šlo doladit právě těmi časy skenování.