❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nanobeam dish 22 a 25dBi
Re: Nanobeam dish 22 a 25dBi
dobra , objednava si te pro zapojeni s nanobeamem
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:ja znam jen aktivni a pasivni poe ,
aktivni to nepodporuje a jacka pro spliter to nema ,
takze bych to videl na marketingovy blaf , neboli gigovy port , ktery jede jen na 100Mb
Proti switchi se mi to páruje na 1Gbit s origo trafem, nevím, proč by to nemohlo fungovat

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Tak už mám na stole taky nanobeama 300, jako první věc který jsem si při sestavování všiml je, že nanobridge se dal otočit ( držák se dal namontovat opačně aby se úchyt vyosil buď na levou, nebo na pravou stranu ) u nanobeama to nejde. Je prostě jenom jedna možnost jak to poskládat. I když mám z krabice vybalenou anténu tak zářič má poměrně slušnej vakl v úchytu. Nevím
Co se mi líbí je jak udělali vycvakávání při potřebný výměně, odříznout u nanobridge zobáček aby šel vyndat byl dost často porod, tady stačí zmáčknout prstem ( je fakt že nejlíp je použít obě ruce takže chvilku bez držení - případně teď experimentálně ověřeno, dá se strčit placatý šroubovák a při zmáčknutí zobáčku i povysunout a tím odpadá nutnost použít obě ruce )
další věc, na nanostation se nám párkrát stalo že popraskal ten kryt, co kryl diody - tady je to z jednoho kusu plastu takže taky fajn .
Jak se to bude chovat v éteru ukáže až čas.
Kmotrik
Co se mi líbí je jak udělali vycvakávání při potřebný výměně, odříznout u nanobridge zobáček aby šel vyndat byl dost často porod, tady stačí zmáčknout prstem ( je fakt že nejlíp je použít obě ruce takže chvilku bez držení - případně teď experimentálně ověřeno, dá se strčit placatý šroubovák a při zmáčknutí zobáčku i povysunout a tím odpadá nutnost použít obě ruce )
další věc, na nanostation se nám párkrát stalo že popraskal ten kryt, co kryl diody - tady je to z jednoho kusu plastu takže taky fajn .
Kmotrik
0 x
Kmotrik píše:Tak už mám na stole taky nanobeama 300, jako první věc který jsem si při sestavování všiml je, že nanobridge se dal otočit ( držák se dal namontovat opačně aby se úchyt vyosil buď na levou, nebo na pravou stranu ) u nanobeama to nejde. Je prostě jenom jedna možnost jak to poskládat. I když mám z krabice vybalenou anténu tak zářič má poměrně slušnej vakl v úchytu. Nevím
Kmotrik
Jo, levý a pravý úchyt nejde, což je škoda.
Napsal jsem postřehy do UBNT, prej zkontrolují, proč to není v zinku

A s levým a pravým asi nic neudělají, to je vlastnost designu ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Dá se zaměnit zářič z M5 300 a 400mm talíře? Asi separé zářiče ofiko řešit nebudou, to je asi tak jediné proč bych kdy koupil M5 300.
0 x
Tak jsem koupil nějaké 400mm. Mě tedy zatím nenadchl ten systém uchycení paraboly. Je to příliš elegantní má to trošku vůli a drží to vlastně na plastech. Bojím se že to časem bude trpět a ulomí se to. Jinak super skládačka.
0 x
Hm. Napřímo do gigové síťovky páruje jen 100M, v optionech to ani gigo nenabízí. Přitom je to verze s gigo portem. Ještě zkusím 5.5.8.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
svestka píše:Hm. Napřímo do gigové síťovky páruje jen 100M, v optionech to ani gigo nenabízí. Přitom je to verze s gigo portem. Ještě zkusím 5.5.8.
400mm? My problém nemáme

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
M5 400 s origo PoE , 5.5.6, slinkovano na gigu
0 x
--
Filip Rubák
F-site corp s.r.o.
e-mail: xrf(at)f-site.eu
GSM: +420 731 931 043
Filip Rubák
F-site corp s.r.o.
e-mail: xrf(at)f-site.eu
GSM: +420 731 931 043
Do Nanobeama jde tedy šoupnout starší verze? Odpadá tedy problém s DFS a změnou Country?
Už jste někdo zkoušel tu 400 s G portem sevřít mezi nějaký železo s MK TCP testem? Test z AirOS a UDP mě nezajímá.
Už jste někdo zkoušel tu 400 s G portem sevřít mezi nějaký železo s MK TCP testem? Test z AirOS a UDP mě nezajímá.
0 x
goblajz píše:Do Nanobeama jde tedy šoupnout starší verze? Odpadá tedy problém s DFS a změnou Country?
5.5.6 je v zařízeních, ale nikde nejde stáhnout

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
David2006 píše:Tak jsem koupil nějaké 400mm. Mě tedy zatím nenadchl ten systém uchycení paraboly. Je to příliš elegantní má to trošku vůli a drží to vlastně na plastech. Bojím se že to časem bude trpět a ulomí se to. Jinak super skládačka.
Take me to nenadchlo, je to dost forove, ma to vuli... Jako zjednoduseni skladani beru, ale zase tech pet minut, co jsem skladal Nanobridge, nebylo nic zasadniho na to, abych to vymenil za horsi mechanickou odolnost. Hlavne nekde na horach nebo na mistech se silnym vetrem to podle me bude docela problem. Ale uvidime.
Drzak bez pozinku je taky bida, kvalita zavitu je horsi a tak matka jde jen hure natocit rukou, u NB to slo pohodove. Nemoznost uchyceni na druhou stranu je taky blba, clovek to docela casto vyuzival, ale tak co se da delat...
Odlisnost zaricu by me hodne zajimala, teoreticky by odlisne byt mely kdyz jeden je gigovy a druhy ne (pak by opravdu bylo totalne nelogicke ze NB400 ma gigo a NB300 ne, coz je ale nelogicke stejne a pekne me to sere). Taky vyzkousime zda na to bude pasovat limec na NB, pokud ano, tak je velky NB400 s limcem za celkem cca. 2700 Kc spoj za vsechny prachy, protoze papirove by to melo behat jako rocket Titanium, ktery ale stoji 5t a jeste je k nemu nutna antena.
0 x