❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Umrtnost Loco M5?

Problematika Ubiquiti hardware.
pedro4444

Re: Umrtnost Loco M5?

Příspěvekod pedro4444 » 12 years ago

jopo píše:a aku vyhodu ma nedavat hore tieneny konektor? je vyhoda to, ze davas lacnejsi utp kabel a obyc konektor a potom to tam musis chodit castejsie riesit?

jopo vyhodu tu uz pisal midni staci si prelistovat vlakno a prehodit na prvu stranu a citat :)
0 x

jopo

Příspěvekod jopo » 12 years ago

nebola tam pisana ziadna vyhoda. to ze ked nedas tieneny konektor hore na stlp, tak nemas vodivo spojene vnutro racku z vonkajskom je blbost. vodivo to mas spojene uz tym, ze tam mas nejaky kabel. na XX metroch kabla sa ti toho naindukuje ovela viac ako na plosaku v antene. a to ze tam das tieneny konektor len pomoze zariadeniu hore na stlpe. nema to ziadne vyhody.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 12 years ago

jopo píše:nebola tam pisana ziadna vyhoda. to ze ked nedas tieneny konektor hore na stlp, tak nemas vodivo spojene vnutro racku z vonkajskom je blbost. vodivo to mas spojene uz tym, ze tam mas nejaky kabel. na XX metroch kabla sa ti toho naindukuje ovela viac ako na plosaku v antene. a to ze tam das tieneny konektor len pomoze zariadeniu hore na stlpe. nema to ziadne vyhody.

v podstate mas pravdu ked sa ti to dostane do kablu tak je urcite vyhoda mat aj tam aj tam tieneny ale niekedy sa moze stat, ze as ti to dostane len do anteny a tym padom su niektory zastancom toho, ze ked to nema spojene cez to tienenie nedostane sa im to prepatie do racku.... Ja nevravim ze to je neviem aka vyhoda ale proste ta myslienka ma zaskocila a zamyslel som sa nad dnou ale osobne som zastancom dat tienenu aj hore aj dole...
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

https://test.trzepak.pl/viewtopic.php?f=26&t=40579

vyzera ze nie som sam, kto ma problem s podobnou seriou....poliakovi zdochlo 8 z 11ks z danej serie. U nás dnes ďalšie 3 kusy dole...vyzera to ze idu odkapat po roku uplne všetky. :(
0 x

jopo

ano, mozem ti to potvrdit s tou vadnou seriou. mne uz odisli z tej serie takmer vsetky, par zvysnych som preventivne vymenil pred zdochnutim. z inych MAC adries neodchadzaju.
0 x

midnight_man

No kurnik šopa...ako to že o tomto nevieme??? Veď to musia byť stovky ks a všade ticho!!!

mozes to prosim ta dopisat do temy na ubnt fore v airmax M5 diskusii "vadna seria locom5" ? Nech ich tam troška nakopneme.....
0 x

jopo

hod link, kde to je.
mimochodom, vsetky vadne som uspesne vyreklamoval.
0 x

midnight_man

http://community.ubnt.com/t5/airMax-Gen ... 31#U513931

No ci prejde reklamacia uvidime (predpokladam ze ano) problem je v tom..ze niekto tie loca musi ist demontovat, niekto musi namontovat nove + klient vola ze nejde net...
0 x

midnight_man

K dnešnému dňu počet 25ks....Odporúčam všetkým čo máte na sieti viac kusov locoM5, prezrite si kolko C2/C4 serii sa nachadza u Vás. Môžete plánovať výmenu.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

No něco na tom asi s tou serií bude. Měnil jsem během posledních 3 týdnů nečekaně C4 a C8 obě na UTP kabelech (tedy ty z těch 5% co nemám na venkovním FTP). Zatím jsem čeknul že dalších 7ks C8 a 1ks C2 jsou v pohodě (předpoklad FTP kabel konektory dle doporučení výrobce stíněné na obou stranách). Takže doporučuji ať jim do RMA napíšeš žes dlabal na FTP kabel se stíněnými konektory na obou stranách a ať laskavě nasolej děngy nebo novou anténu :wink: .
0 x

midnight_man

tymto seriam je uplne jedno ci to mas na FTP, UTP alebo na čom...kape to rovnako.

http://www.skfree.net/index.php?name=PN ... 532#104532

kolegovci zo Slovenska su na tom uplne rovnako...
0 x

David2006

Z toho odkazu není patrné že by někdo psal jak to má stíněné/nestíněné. Každopádně pro mě až mi zdechne nějaká C2,C4,C8 a bude konstelace hvězd pěkné počasí+stíněný kabel s oběma konektory tak pak snad se nad tím pozastavím.
0 x

midnight_man

David este raz a pomaly pre teba.

Tie locá nedochnu na poškodenie prepatim, to ze je lanka 10mbps nie je spôsobené poškodením LAN chipsetu ale nenabootovaním zariadenia. Zariadenie v TFTP vypíše "board not calibrated" a teda sa nenabootuje - ostane na 10mbps LAN (ak vieš že štandardne každé loco ma po zapnuti len 10mbps LAN až po boote prehodi na 100mbps).

Niektore kusy sa podarilo kolegovcom z skfree naštartovať po TFTP so starším FW zevraj...len boh vie dokedy
0 x

David2006

Asi nejsem reprezentativní vzorek. Teď jsem dodělal sčítání na celé síti a mám 0ks C2 a 4ks C4 přičemž na potenciálního žolíka jdu dnes na servis a uvidím zda to je z té serie. Ani nevím kde jsem to kupoval. Zajímá mě spíš C8 - máte někdo nějaké? U mě je to skoro 30ks a jeden mi jak jsem psal odešel. Tahle sérka by mě mrzela víc 8) .
0 x

David2006

Takže žolík se potvrdil byla to C4 a ke všemu na stíněných konektorech. Takže jsem celkově na 6ks C4 z toho 2 dead během řekněme 14dnů. Normálně bych si to nespojoval ale pokud někomu skape 25ks tak už příčinu hledá. Možná to byla nějaká součástka kterou vylovili o pár centů někde jinde levněji ale nechci předjímat. Nejlepší by bylo kdyby se pár kusů dostalo do labu Ubiquiti, ale mě se to tam vzhledem k nasazenému množství nevyplatí DHLkem posílat.
0 x