❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti NanoStation

Problematika Ubiquiti hardware.
Spreamer

Re: Ubiquiti NanoStation

Příspěvekod Spreamer » 17 years ago

Zdravím,

Nevím jestli se to už řešilo, ale chtěl bych upozornit na napájecí zdroj, který zřejmě není moc kvalitně proveden. Máme nasazeno cca 50ks NS2 a prakticky všechny zdroje umístěné na půdě, kde je v létě poněkud víc horko, se během několika dní upekly. Někdy pomohlo vyndat zdroj na pár sekund ze zásuvky a pak klient fungoval, ale druhý den už ale ani tohle nepomohlo. Párkrát se mi už stalo, že NS2 vytuhaval i v běžných podníkách, kdy byl zdroj v klientově pokoji, pomohla výměna za jiný zdroj např od ovise:) a je doteď klid.

Jelikož je zdroj velice levná záležitost, neoplatí se reklamovat celý NS. Můj kolega elektrotechnik nakoupil potřebné součastky a pustil se do jejich opravy, nicméně se mu nedaří z opraveného zdroje dostat vždy víc jak 8V, přitom je to klasický pulsní zdroj.

Máte někdo podobný problém jako my?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

u nas zatim z neco pres sto kusu odesly zdroje dva ... a to vzdy v miste kde se "skubalo" s elektrinou (rozumej prepeti/podpeti = pozorujes, ze ti blika zarovka v lustru) ... nakoupil jsem nejake zdroje za 150,- a v pripade potreby je uzivatelum vymenime ...

P.S.: mam slibeno v penta.cz , ze jak budeme mit zdroju vadnych vice ... mame poslat jen zdroje .. vymeni nam je za nove.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

Spreamer píše:chtěl bych upozornit na napájecí zdroj, který zřejmě není moc kvalitně proveden.

Mohu potvrdit ze zdroje jsou slabym clankem NS, konkretne NS5 v mem pripade. Problem se zdroji se resi i na oficialnim foru UBNT. Take se tam lze docist, ze NS5 by mel zvladnout uplne v pohode 18V (a je to koneckoncu i pravdepodobne, protoze napr. WISP UBNT deska je take pro rozsah 12V - 18V. My jsme zatim vzdy dokoupili 12V zdroj, ale chystam se nasadit 18V trochu kvalitnejsi za bratru 150kc.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

michal.siman píše:
Dade_Marfi píše:P.S.: takovy problem jsem nevidel asi zatim nikde

no muze to byt i nejakym mym nastavenim site, je to mozne, ale opravdu mam tento problem u par klientu s NS5 a je zajimave ze problem je pouze s tou titulni strankou, vse ostatni jede ok, nevim na co to ceka.

Mimochodem vyresil jsem to zapnutim https podpory a prihlasovanim pres https na NS5, tam jde i titulni stranka bez problemu.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

imation

Příspěvekod imation » 17 years ago

Zdravím
Taky musím potvrdit že ze 40 nasazených jednotek odešly zatím dva zdroje jeden po cca 14 dnech a druhy po 2 dnech, zdroje jsou v místnosti u PC tak že žádné extremní podmínky.
Jenom pro zajímavost jsem zkoužel snižovat nap.napětí (zajímalo mne jak daleko můžu jít s POE) tak při 5V to ještě jelo v pohodě (360mA) :D
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

nám jích odešlo z cca 300ks asi 5 bez závislosti zda byl ve vedru na půdě a nebo v pokoji u pc.
0 x

gcacousticsk

Příspěvekod gcacousticsk » 17 years ago

Zdravim chcel som sa opytat ci nema niekto skusenost s dvoma NS5 vzdialenymi 150m v rezime bridge ( teda ak to podporuje :D ). Jedna sa mi hlavne o max. prenosove rychlosti a stabilitu. diky..
0 x

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 16 years ago

stouracpetr píše:ad raven-il
Útlum mikropáskového vodiče mezi VF dílem v nano station5 a SMA konektorem pro připojení externí antény se pohybuje kolem 6ti dB.

Takže chápu to dobře, že když se připojí k NS5 20 dB externí anténa, jsem na tom stejně jako kdyby mi to jelo na té intergrované ?
(možná hůře pokud připočítáme utlum pigtailu)
0 x

ZnuGy

Příspěvekod ZnuGy » 16 years ago

z vlastni zkusenosti potvrzuji ze je to pravda
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 16 years ago

ma nekdo fotky vnitrku? nejak zmizely, jak se do toho leze? diky
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

velkeprdy píše:ma nekdo fotky vnitrku? nejak zmizely, jak se do toho leze? diky

a stejdu googla neznas

http://www.google.com/search?hl=en&q=pi ... tnG=Search
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 16 years ago

michal.siman píše:
velkeprdy píše:ma nekdo fotky vnitrku? nejak zmizely, jak se do toho leze? diky

a stejdu googla neznas

http://www.google.com/search?hl=en&q=pi ... tnG=Search

pry je na dovolene :) ne vazne cucel sem na to jen sem hledal vsechno jiny nez inside
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

Spreamer píše:Zdravím,

Nevím jestli se to už řešilo, ale chtěl bych upozornit na napájecí zdroj, který zřejmě není moc kvalitně proveden. Máme nasazeno cca 50ks NS2 a prakticky všechny zdroje umístěné na půdě, kde je v létě poněkud víc horko, se během několika dní upekly. Někdy pomohlo vyndat zdroj na pár sekund ze zásuvky a pak klient fungoval, ale druhý den už ale ani tohle nepomohlo. Párkrát se mi už stalo, že NS2 vytuhaval i v běžných podníkách, kdy byl zdroj v klientově pokoji, pomohla výměna za jiný zdroj např od ovise:) a je doteď klid.

Jelikož je zdroj velice levná záležitost, neoplatí se reklamovat celý NS. Můj kolega elektrotechnik nakoupil potřebné součastky a pustil se do jejich opravy, nicméně se mu nedaří z opraveného zdroje dostat vždy víc jak 8V, přitom je to klasický pulsní zdroj.

Máte někdo podobný problém jako my?

POtvrzuji stejnou zkušenost. Co dva dny NS5 vytuhávala. Po výměně zdroje z Ovislinka jede bez zatuhnutí minimálně 2 měsíce
0 x

DaX

Příspěvekod DaX » 16 years ago

Zdravim,

nevim jestli jsem slepy ale nemuzu najit u NS2 MAC CLONE. Flashnuty FW v3 a stejnak nevidim nic. Napadlo me pres ssh zmenit MAC, ale je to trochu neprakticke. Mate pls nekdo zkusenosti? dik
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

zdravim
mam sektor, kde mam navesanych 16 kusov nanostation5 a tecie tade max 6-7 mbit down a 1 mbit up.

problem je s prepinanim rychlosti, rx a tx. klienti maju dobre signaly, zhruba od -59 do -68 ale aj tak mi niektory blbnu... nie vsetky. Niektory sa nevedia chytit na viac ako 6 mbit, hoci som skusal v nastaveniach napevno nastavit rychlost napriklad 24mbit. aj tak MK hlasil ze ide na 6 mbit a nanostation5 tiez. skusal som na nanostation5 nastavit "auto" rate a fixnut rychlost na MK ale rovnaky vysledok...

Viete ako sa do da doriesit? mam pocit, ze som skusal vsetko...
0 x