❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti NanoStation
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
OK, tak ja si zkusim zapujcit jeste tuhle vykonejsi RB ... a co za kartu (radio) v tom mas ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Klient na 5G je CM9, AP na 2.4G je http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=264
0 x
Dade_Marfi píše:diky za tvuj pohled na vec .... ale co mam udelat ? U vsech uzivatelu vymenit cpx nebo NS5 za RB ??
Ne, to samozřejmě ne, taky to nechávám "dožít" u klientů, to je jasné ale nové prostě už kupuju jen RB a teď snad po dlouhodobějším testování pár kousků i NS5 :)
Dade_Marfi píše:pokud me jede cpx(ap) - cpx(cl) ... nebo cpx(ap) - NS5(cl) ... bez problemu ............. a RB(ap) - NS5(cl) dela problemy ... tak co si z toho mam vzit za zaver ??
důvod těch problémů může být jakýkoli, setkal jsem se u bezdrátů už s takovýma věcma že nad tím zůstává rozum stát a většinou to bývý ta nejnepravděpodobnější věc ;)
Dade_Marfi píše:OK, tak ja si zkusim zapujcit jeste tuhle vykonejsi RB ... a co za kartu (radio) v tom mas ?
Přesvědčit Tě nebylo zas tak těžké :))) jinak pokud tam byl problém s rbčkem, myslím že bude zase. Jak jsem psal minule, měl jsem velké problémy s těma novejšíma cpx, oproti původním byli rádiově velice nestabilní při připojení na mk (nejednalo se o rb ale o normální kompl). cpx proti cpx asi pojede normálně, přecejenom je to od jednoho výrobce takže předpokládám kompaktibilitu
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to Leeonek - tak mam ted na stole RB 433AH s jednou kartou R52H ... a nevypada to zas tak spatne ... takze ta RB133 byla asi fakt smejd ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:to Leeonek - tak mam ted na stole RB 433AH s jednou kartou R52H ... a nevypada to zas tak spatne ... takze ta RB133 byla asi fakt smejd ?
Heuréka on ož na to došel

Nesmíš udělat závěry hned po první zkušenosti s MikroTikem. Kdybych se tím řídil já, tak ještě dnes provozuji síť na Wline4000

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to soucez - neplet MK a RB
.... soft je super ... ale RB me moc nenadchavala ... ted ale mam tedle kousek ... a uvidime co s nim udelame ..
Kde se na to da koupit levne case ? (petikilo nedam)

Kde se na to da koupit levne case ? (petikilo nedam)
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
V jedné věci musím s Dade souhlasit... a to co se týká odezvy RB. Už se to tu kdysi tuším řešilo, i my jsme na firmě dělali několik testů odezvy RB vs PC. Vždy bylo PC při dobře udělané bezdrátové části oproti RB o cca 4ms lepší bez zátěže a pro zátěži cca o 10-15ms lepší. Tohle se bavím o AP sitech nebo p2p spojích. Ke klientům dáváme běžne RB133(C), 411, fixujeme rychlost a jak psal Leoneek..ještě nikdy se nestalo, že by klient volal a my mu poradily oblíbenou větu z americkýho sitcomu IT CROWD: A zkoušeli ste to vypnout a zapnout? 

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to sub_zero - jak se ale zda tak RB 433 AH uz ma dost sil na to aby utahla dve 5G karty jako ap ... zatim to zkousim jen v ramci dvou mistnosti ... ale odezvy pekne .. jak bude cas tak to nasadim nekde do provozu a uvidime co bude
jeste musim nekde sehnat vhodny case ... nechapu proc, kdyz na RB133 stoji dve kila ... proc na rb433 petikilo ? ... to je jako ta hloubka (o par cm ?) takovy problem, ze ta cena je takova ??

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:to sub_zero - jak se ale zda tak RB 433 AH uz ma dost sil na to aby utahla dve 5G karty jako ap ... zatim to zkousim jen v ramci dvou mistnosti ... ale odezvy pekne .. jak bude cas tak to nasadim nekde do provozu a uvidime co budejeste musim nekde sehnat vhodny case ... nechapu proc, kdyz na RB133 stoji dve kila ... proc na rb433 petikilo ? ... to je jako ta hloubka (o par cm ?) takovy problem, ze ta cena je takova ??
Kdyz nejsou original case, tak to resim malyma elektroinstalacnima krabkama.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Dade_Marfi píše:... to je jako ta hloubka (o par cm ?) takovy problem, ze ta cena je takova ??
problém není hloubka, problém je novinka to je tak ale bohužel se vším, uvidíš že za čas, až si to nikdo za ty prachy nebude chtít koupit, bude stát o pár korun víc nebo stejně jako teď krabka na RB133
raven-il píše:Kdyz nejsou original case, tak to resim malyma elektroinstalacnima krabkama.
Dělám to stejně, plastovou krabičku na to seženeš kolem stovky třeba v elvo.cz, ještě se ti do toho vlezou průchodky takže v případě potřeby máš krytí IP65
0 x
-
Pro ty co nevedi, na strankach UBNT, tedy http://ubnt.com/support/ns5.php je ke stazeni novy FW pro NS5, verze 3.1.1. Jeste nejsou zmeny zapsane v CHANGE LOGU, ale podle toho co jsem koukal, tak nove logovani, nove nastaveni firewallu, nove nastaveni burst v limitech rychlosti, nove ssh server. Vic jsem zatim nestudoval ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
A jeste mam jednu drobnost, celkem casto se me stava, ze se nedostanu na web server NS5, zadam do prohlizece IP adresu, objevi se dotaz na login, a pak se to presmeruje automaticky na http://ip_adresa_ns5/index.cgi - a to se nacita trebas nekolik minut. Nevim cim presne to je zpusobene, pozoruji to u par NS5 na siti, kteri maji signal i kvalitu linky v norme. Situace je stejna i po prehrati posledniho FW 3.1.1. Nasel jsem ale reseni, a to sice nechodit na titulni stranku, ale jit rovnou na nejakou jinou zalozku, napr. http://ip_adresa_ns5/link.cgi - ta se nacte okamzite. Bohuzel nacitani index.cgi je i pote strasne pomale, nicmene na index.cgi je jen status, da se bez toho zit.
Zajimalo by me pozoruje-li nekdo podobny problem?
Zajimalo by me pozoruje-li nekdo podobny problem?
0 x

- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to michal.siman, takze nove jednotky uz budou chodit s jinym FW ?? ...
P.S.: takovy problem jsem nevidel asi zatim nikde
P.S.: takovy problem jsem nevidel asi zatim nikde
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
-
Dade_Marfi píše:to michal.siman, takze nove jednotky uz budou chodit s jinym FW ?? ...
tak to opravdu netusim

Dade_Marfi píše:P.S.: takovy problem jsem nevidel asi zatim nikde
no muze to byt i nejakym mym nastavenim site, je to mozne, ale opravdu mam tento problem u par klientu s NS5 a je zajimave ze problem je pouze s tou titulni strankou, vse ostatni jede ok, nevim na co to ceka.
0 x