❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

moje zkušenost s UBNT nanobridgeM5

Problematika Ubiquiti hardware.
Walkeer
antispam: Ano

Re: moje zkušenost s UBNT nanobridgeM5

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

hapi píše:Walkeer: no hele, můžeme se tu dohadovat jak chceme ale faktem je, že když máš 2x2 a jednu antenu silně zatlumíš tak aby signály na chainech byly třeba o 15dB mimo, tak mimo je MIMO a jde do kopřiv. Do kopřiv ve smyslu že rychlost jde do kopřiv. Jo když máš jeden chain proti dvoum chainum je něco jinýho.

Ted se bavis o MK, nebo UBNT? U MK by me to neprekvapilo.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

myslim ze je to vseobecné, ked zarusis hocijaky spoj na 5g..tak ide do kytek. Kto viac páli, ten viac ide....Keď ti niekto napáli na rovnakej freq do toho mima...tak to pôjde dole vodou vždy. V tomto vidim vyhody Nstream dual..klasickym skenom neprides na to na akej freq. to beži a teda konkurencia ma mensie moznosti rusit ti spoje :), čo sa dosť často deje.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ale běž, vytahnu dude, připojim RB711 a pustim spektrák a už vidim odkud vítr fouká. A nebo si koupim UBNT M5 a tam je spektrák taky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

spektrak v dude som neskusal...a s tym airview kym by si nasiel co potrebujes by ta trafil šlak... predsa je to ine ako ked to naskenuješ v sietach :)
0 x

hapi

alle neni. je to lepší.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 14 years ago

Moze tu niekto poslat nejake realne testy nanobridge? Najlepsie cez iperf v shelli nanobridge. Kolko to da max. pri akej vzdialenosti a ake latencie. Kolko sieti je naokolo. A aky je signal.
A uz tu nerieste Mk si urobte vlastnu temu milujem Mk a tam ich chvalte. Toto je o nanobridge tak puste skusenosti s nim. Precital som celych 12 stran ale zabity cas ani jeden riadny test, realna skusenost.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Na jedné boční páteřce mám cca 60lidí s trafikem do 20Mbit na cca 1km při 20MHz kanále a pingem 1-5ms. Půl roku jsem přes tu páteř připojený a jede to slušně (bez problému). Signál velmi dobrý NB 19dBi proti sobě. Co víc napsat zkus si to sám, přeci tu nebudeme rozebírat páteř na 20km před zdejšími škarohlídy :mrgreen: .
0 x

rado3105

Vies tam pustit iperf? Zaujimalo by ma aky maximum to da pri akych pingoch. Kolko sieti mas naokolo? Mam to objednane otestujem a hodim tu vysledky.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Ne a ani to nemám zapotřebí.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

rado3105 píše:Vies tam pustit iperf? Zaujimalo by ma aky maximum to da pri akych pingoch. Kolko sieti mas naokolo? Mam to objednane otestujem a hodim tu vysledky.

Iperf z nanobridge v TCP je o nicem - ma to slabe CPU a nevytahne to max ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

rado3105

Skusal si to sooc? Kolko ti to dalo max.? Tak pustit iperf na pc a nano dat do odpocuvacieho modu.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

rado3105 píše:Skusal si to sooc? Kolko ti to dalo max.? Tak pustit iperf na pc a nano dat do odpocuvacieho modu.

Na kterem z mojich 80 spoju to mam spustit a co mi za to das? :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

rado3105

Sooc prosim ta ked nieco tvrdis tak to najprv otestuj a zbytocne nededukuj.
0 x

hapi

2km, Nko, 20MHz, dva chainy, reálná rychlost v TCP (4 spojení) 60/40Mbit, ping 5-7ms. Upozorňuju že to teklo skrz ethernety na wifi a zase na ethernet.

to ale neni na hračkách typu ubnt :-)
0 x

rado3105

hapi nezaujima ma to. Tato tema je nanobridge, si to pleties asi s inou.
0 x