❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TOUGH switche

Problematika Ubiquiti hardware.
DarkLogic

Re: TOUGH switche

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Možná myslel tento měnič. Máme s ním výbornou zkušenost:

http://www.softech.cz/nezarazeno/cyberpower/282514
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

aku baterku to dokaze nabit? teda aku baterku to ma internu?
0 x

DarkLogic

midnight_man píše:aku baterku to dokaze nabit? teda aku baterku to ma internu?

Žádnou. Připojuje se k libovolné 12V externí baterii...např. klasický akumulátor do auta s kapacitou 100 Ah. A vybitou baterii samozřejmě dobíjí.
0 x

midnight_man

nejaký strop nabíjacieho prúdu to hádam má nie? :)
0 x

DarkLogic

Ano, 10 A. Je to uvedeno i na odkazovaném webu.
0 x

midnight_man

som si to tam nevsimol;) diky
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

midnight_man píše:ta cena.....

ted jsem se dival - 5port cca 2200 a 8port cca 4400 (s DPH), non-manage, docela mastnota
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

A proč to má "management port"?

Daxxim píše:
midnight_man píše:ta cena.....

ted jsem se dival - 5port cca 2200 a 8port cca 4400 (s DPH), non-manage, docela mastnota
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

pmaster

Příspěvekod pmaster » 13 years ago

co je lepsie UBNT tough.. alebo radsej RB750.. ?
0 x

midnight_man

isto UBNT, len tie ceny sú bohovske.
0 x

pmaster

Příspěvekod pmaster » 13 years ago

ved po technickej stranke niesu tak rozdielne a monznosti ktore ma RB mi pripada lepsie RB
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ja mam tu rb750 (s novym FW) uz realne asi mesic nasazenou - napaji to jen 2x RB711 ale naprosto OK - nevim o tom...
0 x
Jan Ptáček

ludvik

Si to radši otestuji ... ale výsledek je vcelku jasný: ubnt je SWITCH, RBčko je ROUTER. A i když bych měl být teoreticky schopen ten switch na RBčku nakonfigurovat jako VLAN switch, nejsem si vědom toho, že to jde (možná jen nechápu myšlenkové pochody MK). Ale už tohle rozdělení mi problém s rozhodováním jaksi řeší. Nemluvě o tom, že RB750 je prostě CPE. Kdyby to byla alespoň 450G ... A cenově to nakonec není až tak hrozné - nějaké multipoe s lepším zdrojem a switchem vyjde nakonec možná dráž (v závislosti na tom switchi).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ale na napajeni nejakeho mensiho situ je to idealni.. uvital bych jeste 8port verzi...
0 x
Jan Ptáček

ludvik

Ale jo ... na většinu takových míst jde ještě ta 450G, takže mít to v jednom kuse by výhodou být mělo.
net.work píše:ale na napajeni nejakeho mensiho situ je to idealni.. uvital bych jeste 8port verzi...
0 x