❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konfera v Březnu - HW novinky?

Problematika Ubiquiti hardware.
David2006

Re: Konfera v Březnu - HW novinky?

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Safra to může být na konfeře zajímavé :mrgreen:

Question Asked: Will the revolutionary new radio platform that is being released on March 23rd be targeted to new Ubiquiti customers or existing ones?

Answer Given by Ubiquiti: A combination of both. It takes us into new markets and provides an even better backhaul product for our existing customer base.

Also note he didn't say it would contribute to revenue in June... he said "the June Quarter". 3rd Quarter: April 1, 2012 - June 30, 2012 So it could be anywhere from right after the conference to 60 days later.

Now... let the speculation fly!
0 x

David2006

All Speculation..... will we get?:

* 5.5 Final?
A. Dunno, mebbe.

* AirControl 2?
A. Yes.

* A Backhaul?
A. Yes

* 3x3?
A. No.

* Working GPS Units?
A. No.

* Quantum Entanglement?
A. No.

* Something Else?
A. Yes.
A. Yes.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Sem zvedavej na ten AirControl 2 ... jak moc si vzali z jednoho elaboratu co sem jim psal, co v soucasnem pojeti AC je tragicky chybne 8) :lol:

A jinak, to bude mazec. Hlavne reakce Mikrotiku na to. Pokud zas nebudou schopny nic kloudneho vyrobit, tak se holt bude historie opakovat a dal budou vznikat hybridni site, kde pristupova vrstva (CPE) je UBNT kram, AP a prenosovka Mikrotik - coz je na prd, ale spouste lidi nezbyva nic jineho. ... i kdyz je fakt, ze v posledni dobe to je kapku lepsi, ale stejne - RB800 === kua to je co ? ... ale nic, sorry za offtopic ... :lol: bude to zajimave
0 x

David2006

No doufám že se k Mikrotiku už nebudu muset z/vracet. Na síti mi plnil funkci manažovatelného switche po páteřích a iGW se shapingem. iGW už jede na něčem jiném ale RB750ky jsou do příchodu toughswitche nezničitelné :lol: . Jinak by fakt Mikrotik musel přijít s něčím echt aby se to dalo nasadit a furt se vtom pak muset vrtat :) . Dobrej náběh měl Peterka s 9-10GHz, ale cena resp. necertifikace v 10G to zatím odsouvá. Takže bych se dost divil kdyby Mikrotik přišel s něčím na páteře použitelným a CPE je mi jedno co budou mít protože to mám na UBNTu stejně sjednocené. Z nouze by snad RB2011 šla použít jako Vlanovej switch když potřebuji Gigo.

Mě by klidně stačilo kdyby byl Aircontrol 2, Toughswitch a PBM10 u nás do 1-2měsíců dostupné a budu hapi :lol: . Jenže oni oznámí nějaké převratné radio/pásma na které si asi do konce roku nešáhnu :evil: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Me by potetesily kdyby prisli s tim ze na to serou :twisted: a koncej , Po tom co jsem vcera predelaval jednoho kliose od konkurence s nanobridgem ke me do site a stejne sem mu musel dat tika ,,,, boha jeho sem to dlouho nemel zas v ruce a malem sem zesedivel kdyz na kazdou zmenu je potreba reboot :evil: to jeset ti frajeri neumej udelat aby se kazda zmena projevila online hned? a je potreba delat reboot? ats ejdou bodnout ....
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

ppp76 píše:Me by potetesily kdyby prisli s tim ze na to serou :twisted: a koncej , Po tom co jsem vcera predelaval jednoho kliose od konkurence s nanobridgem ke me do site a stejne sem mu musel dat tika ,,,, boha jeho sem to dlouho nemel zas v ruce a malem sem zesedivel kdyz na kazdou zmenu je potreba reboot :evil: to jeset ti frajeri neumej udelat aby se kazda zmena projevila online hned? a je potreba delat reboot? ats ejdou bodnout ....

To bude rukama ... žádný reboot není třeba, je je potřeba asi 7 s počkat ;)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No tak to me dojima to je jak nastavovat ovise .. sakra je rok 2012 na co budu cekat porad .... dlasi duvod zustat u tika ... nechapu co je za problem aby se to propisovalo online .... je to prece jen linux zalezitost jako tik
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ty voe a proč myslíš že ubntama vystýláme popelnice?
0 x

David2006

Tak to máme Hapi stejný, už ty krabice od UBNT instalaček musím pálit jak se mě hromaděj a do popelnice se nevlezou :lol: . Předpokládám že Ty takové problémy s krabicama od Mikrotiku a bižuterie na to kolem nemáš :mrgreen: .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ale jo, minulej tejden jsme to naházely do sudu z vohněm :-) slušnej fajrák :-D nicméně garáž už je zase plná, je třeba se toho opět ekologicky zbavit :-)
0 x

David2006

Ale tak žádná škoda žes ty Mikrouše zapomněl vybalit :mrgreen: . Jinak dělám to podobně, ale jen s prázdnejma krabicama :lol: .
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

ppp76 píše:No tak to me dojima to je jak nastavovat ovise .. sakra je rok 2012 na co budu cekat porad .... dlasi duvod zustat u tika ... nechapu co je za problem aby se to propisovalo online .... je to prece jen linux zalezitost jako tik

ono do toho muzes taky nahrat hotovou konfiguraci, kdyz to delas casto. Ale vzhledem k tomu ze nastaveni je jednoduche, ani to neni potreba. Ovise me taky stvali, ale tam to byla tak minuta. A v pozdejsich fw uz to slo nastavit vse a jeden reboot na zaver..
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak u tika mam taky konf defaultni kterou nahraju , ale pak ji individualne upravuju a hraju si s radiem aby byo dobre vyladeny a predstava ze pokazdy zemen cekam na reboot me desi :evil: na tomhle by meli chlapsi z ubnt hodne maknout krom velkyho problemu s antenama ktery porad stojej za ho.... proste porad je to nastaveni pro garazisty, sice k nim neprejdu ale aspon je pochvalim pokud tohle vylepsej :mrgreen: , nebo aspon samostatne prodavat desky at si tam kdo chce muze dat sam poradnou antenu a nemusej to kutit jak v jinem vlakne ze to lidi cpou do jirousackejch anten s pomoci ruznejch bastlu
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 13 years ago

Mě to nedá:
1) WispStation5, WispStationM5, LiteStation2, Bullet2,5,M2,M5 můžeš připojit anténu jakou je libo.
Unifi - vestavěná anténa kvalitativně převyšuje cokoliv z levnýc krabiček včetně RB751xxx.
Airmax velké sektory - za ty prachy patří k tomu nejlepšímu, co lze běžně koupit. (Mám to změřeno. BTW není to design od UBNT, ti si navrhli jen krabici).
Airmax MIMO všesměr - zatím bez konkurence.

2) Reboot - bejvávalo. Od AirOS v4 je to minulost.

3) Na nějaký ladění a hraní spoje nemám čas. Max. mě vytáčelo to občasné odpádávání klientů podle konstelace planet na Nekrotiku.
U UBNT pokuď to dovolují podmínky šíření mikrovln, tak prostě nahraju konfiguraci, nastavím userid, max. stáhnu výkon na slabší vzdálenost a dozaměřím anténu a nazdar.

BTW rozlišujme:
RouterOS - linux with routing functions for clicking monkeys
Routerboard - Mikrotiksl´s trademark for PCBoards for low-end consumer electronics

Tak u tika mam taky konf defaultni kterou nahraju , ale pak ji individualne upravuju a hraju si s radiem aby byo dobre vyladeny a predstava ze pokazdy zemen cekam na reboot me desi :evil: na tomhle by meli chlapsi z ubnt hodne maknout krom velkyho problemu s antenama ktery porad stojej za ho.... proste porad je to nastaveni pro garazisty, sice k nim neprejdu ale aspon je pochvalim pokud tohle vylepsej :mrgreen: , nebo aspon samostatne prodavat desky at si tam kdo chce muze dat sam poradnou antenu a nemusej to kutit jak v jinem vlakne ze to lidi cpou do jirousackejch anten s pomoci ruznejch bastlu
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Selič píše:Mě to nedá:
1) WispStation5, WispStationM5, LiteStation2, Bullet2,5,M2,M5 můžeš připojit anténu jakou je libo.
Unifi - vestavěná anténa kvalitativně převyšuje cokoliv z levnýc krabiček včetně RB751xxx.
Airmax velké sektory - za ty prachy patří k tomu nejlepšímu, co lze běžně koupit. (Mám to změřeno. BTW není to design od UBNT, ti si navrhli jen krabici).
Airmax MIMO všesměr - zatím bez konkurence.

2) Reboot - bejvávalo. Od AirOS v4 je to minulost.

3) Na nějaký ladění a hraní spoje nemám čas. Max. mě vytáčelo to občasné odpádávání klientů podle konstelace planet na Nekrotiku.
U UBNT pokuď to dovolují podmínky šíření mikrovln, tak prostě nahraju konfiguraci, nastavím userid, max. stáhnu výkon na slabší vzdálenost a dozaměřím anténu a nazdar.

BTW rozlišujme:
RouterOS - linux with routing functions for clicking monkeys
Routerboard - Mikrotiksl´s trademark for PCBoards for low-end consumer electronics

to je dobre ze ti to neda :)

Unifi je dobra vec akorat to nastavovani a sprava je na palici zlatej hotspot v tikovi , ale antenka pro to domaci pouziti co jsem testoval je vazne dobre udelana prijme a vysle kdeco ... druha vec jak je to vykonove :wink: pravdou zustava ze sem nenasel bezen dostpnou antenku pripojitelnou k tikovy co by mela tak dobry sireni , to jim musim nechat ....

Ktera z tech veci co jsi vyjmenoval je prosimte dualni zalezitost?

presne se neorientuju ve verzich airos ale v tom nanosraci je nejaka verze 521 to je prece vejs jak verze 4??? nebo ne? to si radeji necham upresnit

vsesmer je pouzitelnej nekde v horni dolni ne ve meste kde je dlasich 11 poskytovatelu na ctverci 1,5 x 1,5 km :evil: v horni dolni pobezej i dva kusy dratu , na viskach mi bezi i omntik ke klientum 96 mb - mereno na speedtestu ... pokud ma nekdo blbej dotaz jak to tam muze bezet tak je to tim ze tam mam 165mb alcomu :)

odpadavani klinentu ... casto zavada mezi klavesnici a zidli :twisted: a je jedno co tam je jestli tik nebo ubnt - coz byl i pripad nedavno pripojeneho klienta od konkurence , absolutne nevhodny set pro pripojeni v dane lolalite a dane vzdalenosti i s jejich slavnym airmaxem do to jelo na <>

Router OS je mozna pro klikaci opice ale nastavis v nem skoro vse aniz bys musel slozite psat neco do radku , v ubnt jde v radku taky kouzlit a nastavit skoro to smay co v tikovi ale proc bych byl masochista a delal to v neprehlednem radku kdyz to muzu prehledne naklikat

preju ubnt at udelaj neco prehledneho jako winbox aby si i opicky uzily svoje :mrgreen: a ja se nemusil ucit prikazy do radky :mrgreen:
0 x