❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NanoStation M5 (Loco) a fullHD filmy

Problematika Ubiquiti hardware.
Adolf.Shitler

Re: NanoStation M5 (Loco) a fullHD filmy

Příspěvekod Adolf.Shitler » 13 years ago

hapi píše:rád bych upozornil na to, že bitrate 40Mbit je samotnýho toku. Nezapočítávaji se do toho tzv. keyframe atd.. navíc je to průměrnej bitrate takže při akcích nebo při hodně střihů ve scéně jde chvilkově celkovej bitrate nahoru a ne zrovna o málo a pokud to nedostane hned, zasekne se. Bluray přehrávače nemívaji moc velkou cache takže se s tim nepočítá ani v obecný rovině použití protože ví že bluray mechanika mu to prostě do pár stovek milisekund dodá a klidně i 2x takovou rychlostí kdežto wifina se samotnym komunikačnim lagem ne a to už vůbec nemluvim o pomalosti samotných NAS krabiček atd..

Takže pokud tomu dobře rozumím, ani jiné obdobné zařízení na přenos vzduchem tomu nepomůže a další snaha je zbytečná?! Jestli tomu tak je, tak aspoň díky všem za snahu.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 13 years ago

skus vypnut airmax na strane AP.
0 x

Adolf.Shitler

To bylo první co jsem zkusil (a taky změnu kanálu, automatické přepínání, šířku kanálu, vypnout šifrování - prostě různé nastavení co NS dovolí) a výsledek nula. Jediné co jsem nezkusil je postavit NS na stole proti sobě, jestli by to fungovalo nebo ne...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Adolf.Shitler píše:
hapi píše:rád bych upozornil na to, že bitrate 40Mbit je samotnýho toku. Nezapočítávaji se do toho tzv. keyframe atd.. navíc je to průměrnej bitrate takže při akcích nebo při hodně střihů ve scéně jde chvilkově celkovej bitrate nahoru a ne zrovna o málo a pokud to nedostane hned, zasekne se. Bluray přehrávače nemívaji moc velkou cache takže se s tim nepočítá ani v obecný rovině použití protože ví že bluray mechanika mu to prostě do pár stovek milisekund dodá a klidně i 2x takovou rychlostí kdežto wifina se samotnym komunikačnim lagem ne a to už vůbec nemluvim o pomalosti samotných NAS krabiček atd..

Takže pokud tomu dobře rozumím, ani jiné obdobné zařízení na přenos vzduchem tomu nepomůže a další snaha je zbytečná?! Jestli tomu tak je, tak aspoň díky všem za snahu.

Pomohl by pravdepodobne nejaky full nebo alespon pseudofull duplexni spoj, ktery data proste sype a neceka na ACK po stejnem kanalu. Takze z tech levnejsich reseni nejaky nstreme dual spoj, z tech drazsich (a pro vas asi uplne mimo misu) nejaky spoj do pasma 10/17/24/80 GHz.

Taky muze byt na vine prenosovy protokol - pravdepodbne samba ze? Ona kdyz to ma cpat, co to da, tak je skvela, ale na prenos videa by byl idealni nejaky vic low level - idealne jen ze zdroje udelat UDP stream a tam by zadne skubani nebylo, kdyz by nahodou nejaky ramec na urovni wifi vypadl, tak by se bud nic nestalo nebo malinko kosticky, nic vazneho. To by ale obnaselo mit u zdroje nejaky stroj, co to prevede ... A pokud to mate jako svoji malou lanku nekde na sidlisti, tak se asi budete muset smirit s tim, ze si film nejdriv stahnete a pak muzete sledovat do uvadnuti smyslu :)
0 x

Adolf.Shitler

To je zajímavý řešení, budu o něm uvažovat.

Abych ty filmy upřesnil - mám celkem 3x NAS, z toho 2 jsou doma a ten 1 pak 150m od bytu, kde mám v nájmu kancelář. Takže moje vize byla přestěhovat všechny NAS do kanceláře, kde nevadí hluk větráků, je tam UPS a celkově je to přijatelnější než doma, kde jsem chtěl nechat jenom MMC, příp. PC na přehrávání. Celé je to moje privátní síť, nikoliv nějaká veřejná videopůjčovna (jestli to tak vyznělo) :-)
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 13 years ago

kolik ti dáva NAS když se k němu píchneš přes drát? ona cená ta trasa .. NAS <-> switch <-> NS <-> NS <-> switch <-> router <-> kdovi co <-> kompl může mít někde úzký hrdlo
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

co je to za NAS a kolik je vůbec schopnej utahnou? Viděl jsem testy hodně "NASů" a naprostá většina z nich jela max 15MB/s a to je ještě kontinuální tok a ne přehrávání videa což by se jako jako kontinuální z jednoho pohledu mělo bejt ale z druhýho se jedná spíš o pulzní potřaba dat. Pak jestli to je samba a máš to natenčně trochu dál, nevytřískáš z toho to co potřebuješ ať tam máš spoj jakej chceš.
0 x

Adolf.Shitler

Ty NASy nejsou pravda žádná sláva (Netgear, Zyxel a D-Link), ale po kabelu problém s přehráváním není. Navíc jsem už zkusil přehrávat ty filmy ze sdíleného HDD v PC a taky to nejede plynule, takže brzdou může být asi jenom NS.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Nerad bych to zakřiknul, ale pravděpodobně za tento problém může opravdu airmax. Resp. spíš asi ta agregace paketů. Si teď hraju s kamerou axis, spoj tam mám přes alcomu, rb450G a nanobridge M5. Jede to na -51, kvalita i kapacita blízká 100%. A občas se to video zadrhne (je to nějakých 1280x800 h264) i v situacích, kdy je přenos pod 4Mbit/s (rtsp, tedy UDP).

Byť stále podezřívám i toho tplinka mezi kamerou a klientským nanobridgem, spíš to ale bude tou agregací. Data totiž tečou vlastně jen jedním směrem, upload od toho klienta. Zpětně teklo nulanula naprosto nic, čas od času paket.
Za zkoušku člověk nic nedá - takže ping velikosti 1400B na router. V tu chvilku škubání přestalo (nebo spíš se hodně zlepšilo, jak to tak tady píšu, jednou škubla). Generuji tam cca 13 - 20 kbit/s provoz.

Jenom musím počkat na zápas. Jeden Jágr v prodlouženým tréningu, či pomalujedoucí rolba není zrovna velký test kamery.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Ono tie ubnt pokial nemáš traffic obojsmerný sú "zaspaté"...zrejme keď si pustil ping zobudili sa.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

nstreme dual na N by to mal bez problemov zvladnut, len cena je niekde inde...

mozno sxt alebo groove...je tam viac moznosti nastaveni...mozno by sa to dalo vyladit nejako....
0 x