❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AirMAX
Re: AirMAX
No me se to obcas slinkovalo na 10m, obcas vubec, obcas 100m. Jak proti switchi, tak proti ntb. Jiny NB bezel v pohode za stejnych podminek. Nyni je ten kousek uz skoro mesic na reklamaci tak uvidime co z nich vypadne..
0 x
- midnight_man
skus tam pustit test. ked testuješ latencia je ok alebo nie? Myslim ze testom sa da pekne zistit ci to orezava na presne 10mbps alebo je to radiom! daj testovat 9mbps a uvidis 

0 x
- pripojen.cz
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, asi jsme se špatně pochopili, mě jde o to, že když vypnu airmax mám mnohem lepší parametry klientů (rychlosti) než při zapnutém airmax.
Test rychlosti mezi rocketou a klientem je v obou případech cca 25Mbps oběma směry.
Nekdy při zapnutém airmax je rychlost o polovinu horší. Odezvy při airmaxu jsou v poho, včetně CCQ.
Při vypnutém airmaxu také v pohodě odezvy, ovšem do zatížení sektoru kolem 10Mbps. pak latence jde nahoru. Což mi přijde normální.
Test rychlosti mezi rocketou a klientem je v obou případech cca 25Mbps oběma směry.
Nekdy při zapnutém airmax je rychlost o polovinu horší. Odezvy při airmaxu jsou v poho, včetně CCQ.
Při vypnutém airmaxu také v pohodě odezvy, ovšem do zatížení sektoru kolem 10Mbps. pak latence jde nahoru. Což mi přijde normální.
0 x
pripojen.cz píše:Zdravím, asi jsme se špatně pochopili, mě jde o to, že když vypnu airmax mám mnohem lepší parametry klientů (rychlosti) než při zapnutém airmax.
Skuske rockety zavriet do aluboxov a uvidite...
0 x
zdarvim na ubnt je ke stažení verze firmvaru pro nanostation5 kde se da zapnout airmax ale po nahrání a zapnutí airmaxu se klient tváří jako připojen ale přitom připojen není jediné co je vidět tak v momentě připojování na sektor klesne airmax kapacita, nemáte někdo zkušenost stimhle problemem? jinak bez zapnuteho airmaxu na sektoru normálně funguje díky
0 x
- midnight_man
aha teď sem to našel tak doufám že to po upgradu nelehne...nechce se mi na střechu
děkuju

0 x
funguje ! eště jeden dotaz a určitě ne poslední, kdy nebo za jakých podmínek nastavujete airmax prioritu u klientu ?
0 x
- midnight_man
keď ti tam bude tiecť 40mbps na tom AP tak airmax priorita určuje prioritu klienta
Pri menšom trafiku to nevidno, pri vačších trafikoch bude klient s nižšou prioritou dlhšie čakať kým sa jeho station "dostane k slovu". Keďže TDMA riadi packety, častejšie pustí k slovu klienta s HIGH priority.

0 x