Příspěvekod hapi » 13 years ago
přes GPS se nic nedomlouvá, GPS slouží pouze jako taktování a domlouvá se přes ethernet. Mimo to, vy vysíláte na sajtu do všech antén co tam máte stejnej kanál že sync na GPS hrozně chválíte a potřebujete?
Já vám řeknu přesně jak to bude chodit. HW se domluví po kabelu jak budou postupně vysílat a jak budou postupně přijímat a tedy dělit se o jeden kanál takže jestli z jednoho kanálu vytřískáte 40Mbit tak se o to podělí i s ptp spojem co odtud vede. Těžko na tak "kvalitní" technice kterou většina ISPíků dává na sektory bude wifina schopná vytahnout nějakou rychlost když budou na ní útočit dva klienti na jednou kterej je ale připojenej na sektor vedle v syncu. Takže já říkám, že GPS pouze zařídí, aby se rozdělil čas na to kdy se přijmou data na jeden sektor a pak na druhej a ne aby oba jely na stejně. Už jenom představa jak dva sektory vysílaji na stejnym kanále na jednou a klient jeden sektor slyší na -60 a druhej sektor na -80.. už vidim jak to dokáže klient rozlousknout když má teď problem s konkurencí která jede o 2km dál na stejnym kanále.
Závěr je takovej, že to pouze vylepší zisky na sektorech který můžou bej užší a víc jich na sajtu na stejnym kanále s tim že každej bude mít lepší signál ale budou obsluhovat klienty po jednom na všech sektorech v syncu.
Podle mě je to ztráta času a prachů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků