Selič píše:No, ja si nemuzu pomoct, ale montazni technik si nema co hrat s nastavenim jakehokoliv hardwaru. Ten ma jen zanest MAC adresu do systemu, primontovat a nasmerovat antenu a natahat kabelaz. Do AP jen na dva kliky nahraje konfiguraci, kterou vytvoril spravce site a maximalne stahne vykon pri kratsi vzdalenosti.
Muj pocit z mikrotiku je cim dal tim vic hlavne o tom, ze kazdej Chrobak Truhlik, kterej umi natukat navod z mikrotik.wiki do krabicky vcetne chyb se pak citi jako strasnej king.
Kazdej asi mame jiny predstavy o technikovi , pravda pises montazni technik asi mas v siti extra lidi na montaze a extra na servis

asi sem mel naspat ze ja mam predstavu univerzalniho technika ne cloveka co dotahne posledni sroub na drzaku a za pet minut odjizdi at spoj vyladi nekdo jinej . Univerzalni konfigurace neni vzdy ta nejlepe funkcni a sou mista kde se da zapojit poklepat a jedem za pul hodky fuc nekde se stravi dve hodky vyladenim na max kvalitu a propustnost . Zakaznici , aspon u nas, maj radeji "sveho" technika ktery se o ne postara od a do z nez aby kvuli kazdy veci volali nekoho jineho nebo si je nekdo prehazoval po telefonu jak na statnim urade

. On urcity vztah technik - zakaznik udela hodne pro kseft, kdyz prijedes k zakanikovi po dvou letech na vymenu zdroje a pochvalis jim jak jim pekne zy ta roky vyrost fikus, jak to stenatko krasne vyrostlo i kdyby to byl hnusnej ratlik nebo cokoliv si vzpomenes ze se tam udalo , zakaznik ziska pocit ze pro nej nejsi kus do poctu ze vis kdo to je i kdyz si po letech pamatujes jen ten fikus co tak uzasne prekazel pri vrtani dirky vedle do pokoje

Tohle pritahne do site vic zakazniku nez tuna letaku nebo kopec jiny reklamy , protoze te chvalej u znamejch a sousedu a po kom sahne soused? po firme od ktery ji prisel neosobni letak nebo po nekom koho dva sousedi pochvalej? a to ti pak i prominou ze mas isntalaci o 500 drazsi nez konkurence . Navrch technik ma lepsi prehled o "svejch " klientech a jaky si to udela takovy to ma .