ako....toto je cisty marketing, toto niekto chcete pouzivat? Na spoje to je....oničom pretoze tam je taka vysoka modulacia ze fuknem na to a mam packet timeout. Navyse klientom je to pomerne drahe.
V dnešnom stave 5G pasma je 802.11ac, že HA HA.... celkovo nevidim vyznam
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Airmax AC
midnight_man píše:ako....toto je cisty marketing, toto niekto chcete pouzivat? Na spoje to je....oničom pretoze tam je taka vysoka modulacia ze fuknem na to a mam packet timeout. Navyse klientom je to pomerne drahe.
V dnešnom stave 5G pasma je 802.11ac, že HA HA.... celkovo nevidim vyznam
Vyzkoušíme, uvidime. Podobné hlasy jsem slychal při migraci 802.11a -> 802.11n
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
já doufám že existuje tichá dohoda o nepoužívání více jak 40MHz venku, jinak to všichni mohou zabalit... hlavně jsem rád že cena je vysoko a každej trouba si to nekoupí.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
aby ses nedivil ze to casem sleze, ted tam maj treba rezervu jak krava ale pokud se to nebude prodavat, hop o 1/3 dolu apod. a uz se to treba pomalu rozjede...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Na ACčko se docela těším v případě, že se objeví APčka s 4 až 8 anténami. Beamforming, SDMA, MU-MIMO ... to jsou věci, o kterých se nám před několika lety ani nezdálo a dnes to budeme mít v zařízeních za "pár" dolarů. ACčko se technologicky už velmi přibližuje technologiím mobilních operátorů. I na 20MHz dokáže být velmi efektivní v případě použití více antén. Při použití 40MHz kanálu s 8 anténámi na AP by to mělo dokázat obsloužit mnohem více zákazníků než dnešní 2x2 MIMO AP. Doufám jen, že Mikrotik zase uplně nezaspí dobu.
Na co se netěším je to, že spousta matláků to do vzduchu prostě napere na 80MHz či hůře na 80+80 kanálech a při nižších modulacích jim to prostě posviští, takže nebude důvod to tam nenechat.
Na co se netěším je to, že spousta matláků to do vzduchu prostě napere na 80MHz či hůře na 80+80 kanálech a při nižších modulacích jim to prostě posviští, takže nebude důvod to tam nenechat.
0 x
Radek Úlehla píše:Na ACčko se docela těším v případě, že se objeví APčka s 4 až 8 anténami. Beamforming, SDMA, MU-MIMO ... to jsou věci, o kterých se nám před několika lety ani nezdálo a dnes to budeme mít v zařízeních za "pár" dolarů. ACčko se technologicky už velmi přibližuje technologiím mobilních operátorů. I na 20MHz dokáže být velmi efektivní v případě použití více antén. Při použití 40MHz kanálu s 8 anténámi na AP by to mělo dokázat obsloužit mnohem více zákazníků než dnešní 2x2 MIMO AP. Doufám jen, že Mikrotik zase uplně nezaspí dobu.
ano presne tak čo sa týka efektívnosti pásma bude to podstatne efektívnejšie, hlavne pri použití Beamforming a Mu-Mimo, ktoré ma byt rozsirenejsie v neskorsich fazach nasadzovania AC. Beamforming riesil davno ubnt v podobe Nanobeam...len doteraz nic...a mozno si to setria a cakaju na Mu-Mimo....ale co uniklo z Ubiquity maju problem v pripade AC pri PtM, preto prve AC zariadenia budu len PtP...ale tiez je otazne do akej miery to nie je financny tah a co si setria na neskor...kedze sa nemaju kde ponahlat, kedze konkurencia nema nic podobne..a oni maju oproti konkurencii mnozstvo technologií a zariadeni ktore im ryzuju peniaze...
0 x
no s mu-mimo sa uz aj asus chyta a vyzera to vazne velmi dobra ficurina ..
)) http://www.dsl.sk/article.php?article=15878

0 x
pedro4444 píše:no s mu-mimo sa uz aj asus chyta a vyzera to vazne velmi dobra ficurina ..)) http://www.dsl.sk/article.php?article=15878
Jenže standard udává maximálně 4 stanice pro MU-MIMO. To nám asi na AP stačit nebude

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!