❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti NanoStation
Re: Ubiquiti NanoStation
no ja bych to videl tak ze tam bude panelovka prumerne kvality, dobre radio coz jsou skoro vsechny aterosy, firmware kdo vi .. takze pokud nemusis mit na klientech mikrotik tak je to reseni, me osobne se nelibi ta antena a zatim zustavam u rb133c/rb411 a 30cm waveant coz se velmi osvedcilo a cena nano a Rb sady neni az tak rozdilna
0 x
Mam 4 kusy - zatim vse ok, signal dobry, zadne zaseky, pohodova montaz.
ALE:
S drzakem je to min vyhodne cenove, RB411 s jirousem 16 dB ma lepsi signal na apcko. Jeste poradne nebylo horko. Takze sleduju dal
ALE:
S drzakem je to min vyhodne cenove, RB411 s jirousem 16 dB ma lepsi signal na apcko. Jeste poradne nebylo horko. Takze sleduju dal

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
TEd co kupuju rb 411 za 890,- KC vc DPH uz nejaky nanostation neresim... kdyz se k nemu pripocte ta specialni konzole za +- 200,- kc tak to snad vyjde jeste draz nez RB 411 + r52 + gentlebox....... a gentleboxy maji hodne slusne anteny... pro klienta az moc

0 x
Jan Ptáček
net.work píše:TEd co kupuju rb 411 za 890,- KC vc DPH uz nejaky nanostation neresim... kdyz se k nemu pripocte ta specialni konzole za +- 200,- kc tak to snad vyjde jeste draz nez RB 411 + r52 + gentlebox....... a gentleboxy maji hodne slusne anteny... pro klienta az moc![]()
tak tak...
0 x
net.work píše:TEd co kupuju rb 411 za 890,- KC vc DPH uz nejaky nanostation neresim... kdyz se k nemu pripocte ta specialni konzole za +- 200,- kc tak to snad vyjde jeste draz nez RB 411 + r52 + gentlebox....... a gentleboxy maji hodne slusne anteny... pro klienta az moc![]()
Kupuju ty nejlevnejsi tplinky a je to stejne dobre jako R52 - jeste muzes usetrit

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:net.work píše:TEd co kupuju rb 411 za 890,- KC vc DPH uz nejaky nanostation neresim... kdyz se k nemu pripocte ta specialni konzole za +- 200,- kc tak to snad vyjde jeste draz nez RB 411 + r52 + gentlebox....... a gentleboxy maji hodne slusne anteny... pro klienta az moc![]()
Kupuju ty nejlevnejsi tplinky a je to stejne dobre jako R52 - jeste muzes usetrit
mno, jasne, dalo by se usetrit par desetikacek, ale coz... r52 je klasika

0 x
Jan Ptáček
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nasadil prvnich asi dvacet NS5 ... zatim zda se dobre - signalove srovnatelne s cpx +5m koax rf240 + sektorova antena .... pohodova montaz - coz je dost uspora casu, kdyz bych mel skladat RB do krabice, nebo cpx+koax+ant ... tudiz pokud to pojede dobre i nadale ... tak NS5 je jasna volba ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Ja jsem zas pres dnes nasadil nekolik ks j&j krabic s rb411 a ty panelovky ve viku jsou neskutecny signal je stejny jako waveant 30cm parabola to jsem tedy necekal
S NS se bezte vyfotit

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hmm ... dobre .. ale za cenu NS5 to nekoupim 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Me se vyplati to co funguje ... a co se realtivne "rychle" montuje ... nerikam, ze je NS5 svata vec .. to reknu az toho nasadime treba tisic ks ... ale prozatimni dojmy jsou velice pozitivni ... a rozhodne od J&J nechci nic videt ... staci me bohate zkusenosti s jejich sektorama... nebo s 44cm "vajickama" .... diky ale tohle neni pro mne ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:Me se vyplati to co funguje ... a co se realtivne "rychle" montuje ... nerikam, ze je NS5 svata vec .. to reknu az toho nasadime treba tisic ks ... ale prozatimni dojmy jsou velice pozitivni ... a rozhodne od J&J nechci nic videt ... staci me bohate zkusenosti s jejich sektorama... nebo s 44cm "vajickama" .... diky ale tohle neni pro mne ...
Nevim, co mas proti vajickam

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Má někdo nasazenej u Nano 5 tenhle nejnovější firmware (ze dne 24.4.2008) uvedený na oficiál stránkách? http://www.ubnt.com/support/ns5.php
Kód: Vybrat vše
Version 3.0 (04/24/2008 AirOS update)
-------------------------------------
- AirOS artwork
- Multi language (Spanish, Portuguese, French, Chinese simplified, Czech) support in Web UI
- single firmware for LS2/PS2/NS2 (for firmwares >3.0 version)
- single firmware for LS5/PS5/NS5 (for firmwares >3.0 version)
- added port forwarding support
- added MAC access list configuration
- added selectable list of channels to be scanned
- added more channels on 5Ghz when using half/quarter rates
- added possibility to specify DHCP Fallback IP
- added NTP client
- added PPPoE MPPE support
- added multicast routing support
- added possibility to specify default gateway from other network space
- added possibility to strictly specify TKIP or CCMP for WPA2 or WPA security
- added WPA/WPA2 EAP-TTLS-MSCHAPV2 in Station mode
- added possibility for 5GHz associations to hidden SSID
- introduced shifted frequency support
- introduced site survey in AP mode
- fixed signal level/noise level reportings for low signal environments
- fixed Station WDS mode compatibility with Mtik AP-bridge WDS issue
- more stability fixes for WPA/WPA2 in station mode
- EWMA is used as default rate algorithm (after reset to factory defaults)
- ACK timeout calculation is more accurate
- improved link reliability
- fixed NS5 max Tx power limit
- improved WDS link restoration speed after reboot
- fixed DHCP server netmask
- fixed PPPoE reconnection and MTU/MRU
- improved ping watchdog
- reduced the bootup duration
- faster firmware update procedure (again, for firmwares >3.0)
- removed Mtik pre-2.9.25 proprietary extensions
- changed signal LED Thresholds to dBm instead of RSSI
- HTTP/HTTPS switching fix
- GUI logout feature added (doesn't work for Opera and Safari though, sorry)
0 x
.... 1 Hz, taky frekvence, ne? ....
Ano. Da sa nahrat bez zmeny konfiguracie. Takze kludne do toho. Nic divne som nezaregistroval.
0 x
-
doporucuji snizit vystupni vykon na 18 Dbi, vsiml jsem si ze NS5 pak snizi svuj vyzarovaci uhel minimalne o 15-20% a nevysila ani nechyta tolik stanic ze stran, nevim cim to je ale je to docela prakticke.
0 x