❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanobeam dish 22 a 25dBi

Problematika Ubiquiti hardware.
rado3105

Re: Nanobeam dish 22 a 25dBi

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

vypnuty airmax je vlastne ciste N...cize uz je jedno ci to bude ubnt alebo mk uplne...navyse priepustnost teoreticka je podstatne nizsia...cize nema zmysel to uz pouzivat...
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 11 years ago

Nezkousel nekdo (treba pres distributory) oslovit UBNT aby dodavali k Nanobeamu 300 a 400 (treba jako placeny option) drzak pro obracenou montaz (v pravo od stozaru?
To omezeni na jeden druh montaze je vemni casto na h....

K.

rado3105 píše:vypnuty airmax je vlastne ciste N...cize uz je jedno ci to bude ubnt alebo mk uplne...navyse priepustnost teoreticka je podstatne nizsia...cize nema zmysel to uz pouzivat...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 11 years ago

Kaja píše:Nezkousel nekdo (treba pres distributory) oslovit UBNT aby dodavali k Nanobeamu 300 a 400 (treba jako placeny option) drzak pro obracenou montaz (v pravo od stozaru?
To omezeni na jeden druh montaze je vemni casto na h....

K.

rado3105 píše:vypnuty airmax je vlastne ciste N...cize uz je jedno ci to bude ubnt alebo mk uplne...navyse priepustnost teoreticka je podstatne nizsia...cize nema zmysel to uz pouzivat...

Psal jsem jim, že to je na houby, odpověď je zde. Ale s tím placeným option by to asi taky šlo, jsem pro, aby jim napsalo co nejvíce lidí ;)

Rick P. (Ubiquiti Networks)
Apr 05 01:20

Hi Petr,

I'm taking this as a feedback to improve our services.

Your feedback is valuable to us. We do value your relationship with us and appreciate your loyalty. I’ve forwarded this to the relevant team.

I'm setting this ticket to solved for now, but if you have any additional questions, feel free to reply to this email at any time and it'll automatically reopen the ticket.

Thanks!

Rick P.
Ubiquiti Networks
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

To by klidně mohla být automatická odpověď na jakýkoliv požadavek :-)
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 11 years ago

Jako je pěkný že v NanoBeamu zakázali WEP a WPA2-TKIP :/ S tím jsem vůbec nepočítal a je to docela komplikace.. kdyby to aspoň někde zmínili.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 11 years ago

Máte někdo další ještě zkušenosti s výměnou Nanobridge M5 25dBi za Nanobeam M5 400? Zvažuju teď výměnu na trase, ale podle zkušeností, co tady čtu, nevím jestli si pomůžu. Teď mám ten spoj na cca 3km. Prostřední je zarušeno jen lehce. Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

WEP a TKIP je zakazane ve vsech XW zarizenich. Tedy nejen v Nanobeamu, ale ve vsech novych UBNT, uz se delaji i XW verze Nanonstation M5/M loco, Rocketu M5 a Rocketu Titanium M5.

Tyhle nove XW verze maji novy cipset, ktery umi i short preamble a ma lepsi citlivost, jsou tedy o neco lepsi nez puvodni XM verze.
0 x

blizzy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blizzy » 11 years ago

Tak ja tu spise resim jiny problem - tak se chci zeptat zda jste se s tim nekdo nesetkal ?
Mam tu nekolik klientu na AP tvorene NanoStationem M5 20MHz
nekteri jedou na NanoBridgi 25 - signal paradni, rychlosti se houpou RX/TX 20/20 +-
nekteri jedou na NanoStationech M5 - opet stejne jako v predeslem pripade
a ted zajimavost - sel jsem vymenit zarizeni posledniho klienta, ktery jel jeste na Bulletu5 s parabolou za NanoBeam 400 a signal zustal stejny jako na Bulletu -65 ale rychlost se zhosila na jednu stranu RX mam 18 a TX 2-4
chci jeste podotknout ze NanoBridge jednoho clena je od clena s NanoBemem vzdalen cca 30m
Nevite kde by mohla byt chyba ?
Toto rozdilne RX/TX pozoruji i na spojich PtP z NanoBeama 400 40MHz - jedna strana je vzdy cca o 1/5 nizsi - uz jsme kolem toho litali a doladovali a nic - at to dame do 20MHz nebo do 40Mhz vzdy je to stejne RX je na houby oproti TX
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

Rozdilne RX/TX mame taky, TX je u Nanobeamu proti rocketu a sektoru vetsinou vyssi, nez u NB, ale RX je stejne a nebo i o neco nizsi.

Cim to muze byt netusim.

Jsem zvedavy, az uvidim Nanobeam proti Rocketu XW verze. Tam by to pak melo litat pekne, protoze to budou stejne cipsety proti sobe.
0 x

blizzy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blizzy » 11 years ago

tak jsem dneska delal nejake pokusy na PtP spoji a zde jsou moje postrehy:
1/ pri speedtestu mezi zarizenima pri 20MHz - bylo v prumeru 2-3/16-19 (hybalo se)
2/ odesilani je na cca 1/5 az 1/10 oproti prijmu - jak kdy jak na kterem spoji (spoje jsou na vzdalenost 1200m a 1800m), takze pokud prohodim AP - klient - udela to druha strana (odesilani/prijem)
3/ proladil jsem snad vsechny kanaly a stejne - takze bych rekl ze rusenim to nebude
0 x

Ivan Bruna

Příspěvekod Ivan Bruna » 11 years ago

Data Rate problém, zejména při kombinaci XW/XM, vyřešen (alespoň u nás) verzí firmware 5.6-beta4 (XW)
0 x

sirelektro
antispam: Ano

Příspěvekod sirelektro » 11 years ago

Potřebuji poradit jak nastavit spoj.
Ať dělám co koliv tak vše vpořádku(signál -46/šum -109/ccq 97%/airmax 93%/77%) bridge
ping mk - mk za spojem 1-3ms, jakmile spoj zatížím stačí 0,5Mbps tak ping 12-100ms.

Co mám zkusit?

Dík
0 x
IT, Správce WIFI Internet Tynec.net

Ivan Bruna

Příspěvekod Ivan Bruna » 11 years ago

Jakou máte TX/RX Rate? Je stabilní? A co distance? Odpovídá realitě? Jedná se na obou stranách o XW zařízení? Verze FW?
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 11 years ago

Co zkusit vypnout airmax? V zarušeném prostředí se mi osvědčilo jeho vypnutí. Při zapnutém jsem u zákazníka naměřil rychlost kolem 45mbps a po jeho vypnutí přes 80mbps.
0 x

sirelektro
antispam: Ano

Příspěvekod sirelektro » 11 years ago

TX/RX Rate:243 Mbps / 270 Mbps - pohybuje se +/- 20Mbps.
Distance je 0,8km a real 764m. Obě jednotky stejný FW 5.5.9.
Spoj chodí až 80Mbps/80Mbps, ale ping přes 1000ms.
Mě by stačilo 35/35Mbps, ale ping max.10ms.
Airmax jsem zkoušel vypnout a rychlost byla větší, ping pořád stejně.

Jednotka má propustnost bezvadnou, ale ping je horší než u MK.
Jelikož UBNT jednotky mám jen u klientů a spoje na MK, tak jsem toto neřešil.

Bohužel potřebuji spoj s větší propustností než 20Mbps.
0 x
IT, Správce WIFI Internet Tynec.net