❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WispStation5 - upload

Problematika Ubiquiti hardware.
aliney

WispStation5 - upload

Příspěvekod aliney » 13 years ago

Zdravim panove,

Mam klienta na WispStation5, signal -77dbm , rx/tx 24Mbps
nikdy jsem o nem neslysel, protoze fungoval, ale najednou mu nejde upload.. download je v pohode. Na forech Ubnt jsou informace takove vselijake a spis pro jine zarizeni co kde a jak. Neco se mi dokonce v noci podarilo (uz ze zoufalosti) asi vypnout nebo zapnout nebo zmenit a cely den jel v pohode. Ted k veceru, zase stejny problem. Ano, jet tam, sundat a vymenit je moznost, ale momentalne neproveditelna. Jednim z tipu bylo i preinstalovat firmware, ale... zrusi se veskere nastaveni? Resp. jsem odkazany na vzdalenou spravu momentalne.
U MK kdyz nahraju nove balicky tak nastaveni zustane, jak je to u UBNT? Zrusi se vsechno a odpoji se mi, nebo nastaveni zustane a jen se aktualizuje?

Druhy problem ze ktereho se mi chce plakat je, ze na jednom serveru byl nainstalovany AirControl , uz neni. Nicmene WispStation na nej porad otvira connection. Nikde v nastaveni jsem nenasel ani naznak nejakeho nastaveni, ze se ma ptat AirControlu na neco... i po restartu se po chvili znovu otevre spojeni na adresu AirControlu, ktery uz neexistuje. APcko je Mikrotik, takze jsem to dal dropovat, ale vidim ze co 5 vterin posle klient packet.
Jak se to da zrusit?

v UBNT vecech se fakt neorientuji...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

Po vzdalenem nahrati a upgradu firmware na wispu stavajici nastaveni zustava.
0 x

aliney

dekuji, zkusim to... pokud se to neodpoji uplne, tak uz neni co vic zkazit :)
0 x

aliney

tak firmwarem to nebylo.... nemam rad tyhle problemy, ktere se najednou objevi bez nejake zmeny v nastaveni... :cry:
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

vykopni wispa do rite a dej tam nejaky RBcko. Tendle mix neni asi vzdycky idealni...podobny problem sem taky mel s Loco5 a tusim byl zajebany kanal, ale zadny jiny klios nevolal s problemy, po zmene kanalu vse ok u vsech.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

aliney

menit kanal jsem "lehce zkousel" ale nemam moznost to nejak extra testovat... klient je hlavne nasrany ze mu nejdou odesilat pracovni emaily... byt to normalni zakaznik, tak to neresim, ale je to takovy VIP clovek da se rict... podle scanu z vysilace, tj. Mikrotik, tak muj kanal je nezaruseny, otazkou je, co je u klienta, je cca 4-5 km od APcka ... UBNT pomalu vyhazuji ze site kde je to mozne, takze pokud dojde na vymenu, dostane RB, ale ... jak jsem rikal, fyzicky je ted nemozne se tam dostat a celkem z toho mam nervy... lahev a pul vina prazdna a reseni zadne :?
Zkusim posachovat ty kanaly jeste... navic Speed Test na UBNTu mi vcera sel stylem, ze jsem zadal nejakou neexistujici IP a data se snazily vysilat... ted mi to pise N/A a nezmerim nic... tem co jedou na UBNT fandim, pokud jim to jede. Ja jsem proste Mikrotikovy....
0 x

pcwifi

5km od APcka ? :lol: proboha, to muze nachytat kdovi kde vsechen mozny bordel, to se pak nedivme, no ale zkus s tim APckem skocit nekam treba 5200Mhz apod., jestli bude lepsi nebo ne...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

zahod wisp do najblizsej popolnice ktoru uvidis. -77? na 5km? co by si cakal...bud rad ze to vobec ide. :mrgreen:
0 x

aliney

pokud dam Site Survey .... tzn muzu z klienta zjistit co se v okoli nachazi a podle toho zvolit vhodnou frekvenci.... odpoji mne to? Pristupuji porad pres wifi rozhranni wispu... u mikrotiku to je jasne ze, ten se disconnectne od vseho a scanuje, ale u UBNT nevim... zase na to nechci kliknout a pak byt nahrany kvuli takove veci. Nemam tu po ruce zadne ubnt abych to vyzkousel nanecisto.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

aliney píše:pokud dam Site Survey .... tzn muzu z klienta zjistit co se v okoli nachazi a podle toho zvolit vhodnou frekvenci.... odpoji mne to? Pristupuji porad pres wifi rozhranni wispu... u mikrotiku to je jasne ze, ten se disconnectne od vseho a scanuje, ale u UBNT nevim... zase na to nechci kliknout a pak byt nahrany kvuli takove veci. Nemam tu po ruce zadne ubnt abych to vyzkousel nanecisto.

Neodpoji :) UBNT tohle ma poresene. proste ti to oscanuje, co slysi klient, a vypise.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Zkusil bych v nastaveni karty na MK vzetsit pocet HW retries treba na 12 - mozna by to mohlo projit.
Kazdopadne - kdyz je to VIP klient, tak bych to resil prontoo ... 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

pcwifi

kazdopadne, kdyje to VIP klient, coz verim ze neni, tak se mu v 1 rade necpe UBNT ! :roll:

PW
0 x

aliney

pcwifi píše:kazdopadne, kdyje to VIP klient, coz verim ze neni, tak se mu v 1 rade necpe UBNT ! :roll:
PW

Ja jen opravuji zmrsenou praci po nekom jinem... :? Ano jednou jsem UBNT nacpal zakaznikovi, ale je asi 100m od APcka a je mu asi 240 let, takze to zapne tak jednou za mesic a rocni traffic ma asi 100MB :D a lezelo mi to tu a v podstate jsem mu to "dal" , protoze tady tusim problemy nebudou.

Nicmene po vyzkouseni tipu co zkusit je to trosku lepsi, nicmene zadna slava, uz se dostaneme na 0.5M .... ale porad nevim proc ta krabice hlupa porad vytvari connection na neexistujici AirControl :x
0 x