Dobrý den,
měl bych dotaz. Máme sektory od UBNT s rocketama na kterých jsou pripojeni NSM5.
Když mam vypnutý na rockete AirMAX jedou klienti cca 10Mbps. Když zapnu AirMAX, tak jedou 5-10Mbps.
Nenapadá Vás prosím, kde by mohl být problém ?
Klienti mají sladěný signál +-10dB, na rocketě AirMAx qaulity cca 74 procent, AirMax capacity cca 56 procent.
Předem díky za radu ...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AirMAX
- pripojen.cz
- Kontaktovat uživatele:
AirMAX
0 x
- midnight_man
co znamena 10mbps a 5-10mbps? co pingy? ccq? atd atd...ja nemam problem spravit 40mbps na klienta s airmaxom.
0 x
- pripojen.cz
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer,
přes airmax mám upload a download v rozmezí 5-10mbps (hodně kolísá), když na rocketě vypnu airmax, tak 10mbps oběma směry.
ping jsou v pohodě 1-3ms. ccq kolem 98,7%.
když dám s airmaxem test rychlosti mezi rocketou a klientem, tak mám v poho přes 25Mbps, ale při reálném průtoku to nedá
přes airmax mám upload a download v rozmezí 5-10mbps (hodně kolísá), když na rocketě vypnu airmax, tak 10mbps oběma směry.
ping jsou v pohodě 1-3ms. ccq kolem 98,7%.
když dám s airmaxem test rychlosti mezi rocketou a klientem, tak mám v poho přes 25Mbps, ale při reálném průtoku to nedá

0 x
To jsou hrozný bibzy, není tam někde kabel v 10 Mbps na ETH? A nebo je to tak zarušené, že potom ano, airmax preferuje latenci před rychlostí, když tam žádný není, tak to logicky dá více, protože tomu nic nebrání to ždímat nadoraz.
0 x
- pripojen.cz
- Kontaktovat uživatele:
Kéž by to byla taková blbost, rockety se 3 sektorama jsou připojený do 1GB switche (ten jsme už zkoušeli vyměnit).
Frekvence jsme zkoušeli různy, jak indoor, tak outdoor,. Výsledek vzásadě podobný.
Je pravdou, že je to ve městě, kde je vyšší zarušení.
Zkusíme ještě vyměnit rocketu, ale tomu nedávám příliš šancí, proto kdyby Vás někoho cokoli napadlo, určitě piště.
Předem moc díky.
Frekvence jsme zkoušeli různy, jak indoor, tak outdoor,. Výsledek vzásadě podobný.
Je pravdou, že je to ve městě, kde je vyšší zarušení.
Zkusíme ještě vyměnit rocketu, ale tomu nedávám příliš šancí, proto kdyby Vás někoho cokoli napadlo, určitě piště.
Předem moc díky.
0 x
Tak pořád je toho hodně možného, zkoušeli jste klienty odpojit a připojovat po jednom? Někdo může mršit sektor z vlastních klientů.
0 x
- pripojen.cz
- Kontaktovat uživatele:
OK, to se dá zkusit
Vyzkoušíme a dám vědět.
Nebyl důvod si myslet, že by to kazil nějaký klient při srovnatelném signálu všech klientů a bezproblémového CCQ.
Ale vyzkoiušíme. Díky moc za tip

Nebyl důvod si myslet, že by to kazil nějaký klient při srovnatelném signálu všech klientů a bezproblémového CCQ.
Ale vyzkoiušíme. Díky moc za tip

0 x
- midnight_man
preco mam taky dojem ze som podobny topic uz volakde cital? A tiez sa tykal UBNT rocketov a chceli menit switche....zrejme na niečo prichadzame..
0 x
- pripojen.cz
- Kontaktovat uživatele:
me se u jednoho nanobridge stavalo, ze se obcas slinkoval se switchem na 10mbps z nejakeho duvodu..ale asi to nebude tento pripad.
0 x
me se takhle slinkovaval rocketM5, ale rekl bych ze to bylo poem , delali mi to ty 24V poe od ubnt , s 15V nikdy zadnej problem nebyl
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- midnight_man
to je troška blbe nie? tie 24V velke mame vsetci a tlacime tam mnohonasobne viac ako 10m
0 x
nevim cim to bylo, zkousel jsem dve 24V poe od ubnt a na obou mi to po case zacalo delat, nasledovalo chaoticke vymenovani masin a podobne, ale vysledek stejny.
Nekdy se to sinkovalo na 10Mb, nekdy na 100Mb .
Pak jsem tam dal 15V a je klid. Mezi masinou a poe je cca 15m kabelu.
Treba jen spatna poe serie, nevim.
Tohle problem poe jsem pak jen vyzkousel u jednoho klienta a delalo to same. Slo do kose.
Tohle problem poe jsem pak jen vyzkousel u jednoho klienta a delalo to same. Slo do kose.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:nevim cim to bylo, zkousel jsem dve 24V poe od ubnt a na obou mi to po case zacalo delat, nasledovalo chaoticke vymenovani masin a podobne, ale vysledek stejny.
Tohle se stane, kdyz zafunguje prepetovka v tom PoE - hhebne tam vevnitr nejaky varistor ci ktery cert a pak to jede jen na 10Mbitech. Nevim jak ted, ale tenkrat zhasla dioda lan, presto se to parovalo na 10Mbitech. Vzdycky jsme vymenili trafo a pokracovalo se dal.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!